Marxa i promoció van centrar el focus a Catalunya

714

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar, juntament a l’UCA, el Campionat de Catalunya de clubs de marxa. Centenars de marxadors i marxadores van competir a les pistes d’atletisme del municipi barcelonès.

D’entrada, la cursa masculina va estar dominada, per l’UGE Badalona, que comptava amb Francesc Rodríguez i Abel Pujol. El club badaloní va obtenir l’or, seguit de l’Aldahra Lleida, amb Josep Obrador i Bru Flores. El bronze el va obtenir l’Agrupació Atlètica Catalunya, amb Joaquim Rico i Alejandro Martínez. La prova individual la va dominar Ruben Liste, de L’Hospitalet Atletisme, amb 22:32.

D’altra banda, la prova femenina va tenir al CA Tarragona com el gran protagonista. L’equip tarragoní comptava amb Júlia Suàrez, Maria Teresa Gargallo, Regina Gras i Antonia Royo. Suàrez, de fet, va ser l’atleta més ràpida de la cursa amb 23:37.

La medalla de plata la va obtenir l’Agrupació Atlètica Catalunya, amb la presència de Georgina Ruiz i Alexia Palomero. El bronze va ser finalment per l’Aldahra Lleida, amb Marta Nogueira i Clàudia Sànchez.

D’altra banda, a Castellar del Vallès, es va viure la prèvia del Campionat de Catalunya de relleus de promoció. Milers d’atletes de 60 clubs diferents van competir en les proves de relleus sub 10, sub 12, sub 14 i sub 16. El dia 15 d’abril se celebrarà la final a Tarragona.

El club amb més equips classificats va ser el Cornellà Atlètic, amb 12. UA Terrassa i CA Manresa van classificar 10 equips, mentre que CA Tarragona, CA Igualada i AA Catalunya van fer entrar a 8 equips a la gran final del dia 15 d’abril.