Marxa, llançaments i promoció amb gran protagonisme

933

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar a l’estadi Serrahima la darrera prova del Critèrium de llançaments de promoció d’hivern, prèvia al Campionat de Catalunya de llançaments que s’ha de celebrar el proper dissabte.

La javelina masculina i la resta de proves a nivell femení van tenir el protagonisme durant el darrer cap de setmana de critèrium. Eric Recolons va tornar a dominar el martell sub 18 amb una marca de 52.57. D’altra banda, Iñaki López va demostrar ser l’atleta a tenir en compte el proper cap de setmana, amb victòria a la javelina sub 18 amb 51.14 m. Guim Morcillo va guanyar la javelina sub 20 amb 53.08 m.

A les proves femenines van destacar, d’una banda, Bianca Semacaritt al martell sub 16, amb marca de 40.11 m, Érika Sellart a la javelina sub 18 amb 44.89 m i Aisha Mohammed-mariche a la sub 20 amb 33.88 m.

D’altra banda, Manresa va celebrar una nova edició del GP de marxa de Manresa “Memorial Enric Vilaplana”, amb més d’una vuitantena d’atletes concursants. A la categoria femenina, Gemma Mora va ser la guanyadora. La marxadora de L’Hospitalet Atletisme va obtenir l’or amb una marca de 23:58, seguida de Beatriz Cantero amb 24:39 i de Marta Jiménez, amb 25:41.

La prova masculina va ser dominada per Kevin Cerro, amb un temps de 22:28. Joaquim Rico, de l’AA Catalunya, va ser el segon classificat amb un temps de 23:29 i finalment, Francesc Rodríguez va obtenir el bronze amb 23:52.

També cal destacar les victòries de Núria Sañas i Abel Pujol a sub 16 i d’Eva Pérez i Josep Martí a les proves màster.

Finalment, Sabadell va acollir el Campionat de Catalunya de proves combinades sub 12 i sub 14, amb les primeres passes dels i les atletes més neòfits dins del mon de l’atletisme en aquesta prova.

El triatló sub 12 el va dominar, en categoria masculina, en Pep Rosaura, del CA Vic, amb marca de 878 punts, seguit d’Asier Declara, del Pratenc AA, amb 874 punts i Guillem Centellas tercer amb 833 punts. D’altra banda, en categoria femenina, Paula Sintorres, del CA Terres de l’Ebre, va guanyar amb 1.313 punts, seguit de Paula Vargas amb 1.231 punts i de Júlia Planas amb 1.199 punts, ambdues del CA Manresa.

Al tetratló sub 14, Mateo Garrido va obtenir la victòria en categoria masculina i la marca de 1.963 punts, aconseguint l’RCAT. Jeremiah Oro, del CG Tarragona, va obtenir el segon lloc amb 1.873 punts, i el tercer lloc va ser per David Ruiz, de l’AA Figueres, amb 1.733 punts.

A la prova femenina, Martina Peña, de l’UA Barberà, es va endur la victòria amb 2.049 punts, seguida de Carla Màrquez amb 1.861 punts i amb el tercer lloc de Montserrat Fresnillo amb 1.849 punts.