Mataró acull el Campionat de Catalunya de cros

946

El club Atletisme Lluïsos Mataró, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i amb delegació de la Federació Catalana d’Atletisme, organitza aquest diumenge el 104è Campionat de Catalunya de cros individual, coincidint amb el 52è Cros Ciutat de Mataró. Es disputarà al circuit permanent de cros del Camí dels Contrabandistes, a la zona del darrere del Centre Comercial Mataró Parc i es decidiran fins a 16 podis diferents des de la categoria sub 10 a l’absoluta.

La competició començarà a les 9 h del matí, amb la disputa de la cursa sub 14 femenina, i s’allargarà fins a les 14.05 h amb la sub 10 masculina. Entremig viurem dos dels plats forts, les curses absolutes masculina i femenina amb el títol en joc de campió i campiona individual del cros català. A les 11.50 h viurem la cursa femenina i a les 12.40 h, la masculina. Cal destacar que aquest any s’ha canviat la ubicació de la cambra de requeriments, instal·lada ara a la zona baixa del circuit, amb porta d’accés directe a la línia de sortida.

A nivell dels atletes participants, comencem destacant les que competiran a les proves femenines. D’entrada, a la cursa sub 18, trobarem atletes com Marwa El Khouya, Marta Mitjans o Emma Taggi. A la cursa sub 20 tindrem a Blanca Batlle, Maria Taggi, Àmbar Tomàs o Júlia Munté. La prova sub 23 tindrà el protagonisme d’Aida i Andrea Alemany, Marina Freixa i Clara Las Heras. Finalment, a la prova sènior destaquem atletes com Mireia Guarner, Mercè Guerra, Douae Ouboukir, Marina Guerrero i Laura Rodríguez. La distància total d’aquesta cursa serà de 9.900 metres.

Pel que fa a les curses masculines, a la categoria sub 18 destaquem a Albert Alsina i Bakr El Asri. D’altra banda, a la categoria sub 20, tindrem la presència de Pau Aiguadé, Cesc Boix, Aniol Clavell, José Sousa i Aleix Vives, en una de les curses més destacades. A la categoria sub 23 veurem a Adam Maijó, Eric Lore, Pau Pinsach o Roger Súria, que també seran rellevants a la categoria sènior, on trobarem, entre els més destacats, a Santiago Catrofé, Artur Bossy, Nahuel Carabaña, Ibrahim Ezzaydouny, Jaouad Hssini, Abderrahim Ougra, Abdenasser Oukhelfen i Youssef Taoussi.

Aquesta setmana hem viscut l’acte de presentació oficial del campionat a l’Ajuntament de Mataró, amb la presència de la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, de l’alcalde del municipi, David Bote, de la regidora d’esports, Bea Delgado, del president del Lluïsos Mataró, José Rios i del responsable de mig fons de la Federació, Andreu Novakosky.

El Campionat de Catalunya de cros individual es podrà seguir per streaming a través del canal de youtube de la Federació Catalana d’Atletisme, amb la narració d’en Robert Díez i els comentaris tècnics de la Gema Barrachina.

Les dues últimes edicions del campionat individual de cros s’han disputat a Santa Cristina d’Aro. Ayad Lamdassem i Santiago Catrofé han estat els dos campions darrers, mentre que en categoria femenina les guanyadores han estat Douae Ouboukir i Elia Saura. Carles Castillejo és l’atleta amb més títols, un total de nou, mentre que Carme Valero és la que més títols té a la categoria femenina, amb set, el darrer l’any 1981. Ouboukir serà l’única guanyadora que participarà en aquesta edició.

· Reglament   · + informació   · Atletes inscrits