Mataró acull la Final D amb l’UA Barberà amb avantatge

499

Mataró es vestirà de gala al matí de diumenge amb la disputa de la Final D. No per l’última la menys interessant, tot i que un equip, l’UA Barberà, està totalment distanciat de la resta, amb l’UGE Badalona trepitjant-li els talons però força més lluny. El sorprenent CA Parets, tercer, i Lluïsos, quart, semblen tenir assegurades les places d’amunt, i per avall, cinc equips que buscaran evitar el darrer lloc.

De nou, cal recordar la normativa d’aquest 2024:

En aquesta edició no hi haurà clubs que pugin o baixin de categoria, donat que un cop finalitzat el Campionat de Catalunya de Clubs 2024 es donarà compliment a l’acord establert a la darrera Assemblea del 26 d’octubre de 2023, i la Comissió establerta per a l’estudi d’un nou format de Campionat Català de Clubs endegarà els seus treballs per establir el nou reglament 2025, que serà presentant en la propera Assemblea de la FCA per la a seva discussió. Les puntuacions finals i classificacions dels clubs assolides en el Campionat Català de Clubs 2024 serviran de base per establir els grups del possible nou format.

Els 504 punts aconseguit per l’UA Barberà a la primera jornada signifiquen la puntuació més alta de la primera jornada, si bé és cert que a la Final D trobem un equip més. Amb tot, el domini del conjunt taronja i negre és força clar. Per aquesta jornada a Mataró presenten de nou un molt bon equip, amb Martí Jurado als 1.500 m, Joan Gea als 110 tanques, Maya Fernàndez a la perxa, la jove Martina Peña i Sandra Arqueros i Paola Núñez al pes.

En segon lloc, l’UGE Badalona mirarà de buscar la victòria malgrat tenir-ho lluny, tot i que s’ha de tenir en compte la magnífica primera jornada que va fer. L’equip badaloní tornarà a comptar amb els seus millors atletes, com Marc Garcia als 100 mll, Laia Zurita als 400 mll, i amb un grup jove que també va aconseguir bones marques ara fa dues setmanes.

La prova dels 400 tanques a la primera jornada. Foto Miquel Adell

El CA Parets també va executar una primera jornada magnífica. L’equip del Vallès Oriental va saber mantenir els punts en moltes proves, amb pocs 0 i molta gent instal·lada a la zona mitjana. En aquesta segona jornada buscaran repetir el mateix paper a Mataró, i ho faran amb atletes com Gerard Corbera als 400 mll, Ferran Corbera a l’alçada, Adrià Sànchez i Iago Deiros al triple salt, Aina Morgade al 100 mll, la màster Marta Marín als 400 mll, Júlia Arbó i la medallista màster internacional Carmen Maria Solé al pes i Paula Peralta a la javelina.

En quart lloc, l’equip amfitrió, els Lluïsos de Mataró, miraran de buscar la tercera plaça i fer una bona actuació davant de la seva afició. L’equip vermell i blau també té una bona plantilla, i es suma a peces de qualitat. Dels convocats i convocades diumenge destaca la presència de Pau Lancho als 400 mll, com un dels caps de cartell, Albert Ruz als 1.500 m, Joan Oriach als 5.000 m, el màster José Manuel Mateos al disc i Laura Pelegrí als 5.000 m.

Prova de migfons a la 1a jornada. Foto Miquel Adell

A partir del 5è lloc arribava la igualada. El CA Sant Just va sumar 290,5 punts i tornarà a buscar mantenir la posició, de moment, per sobre dels seus veïns, el CA Molins, a només tres punts, i l’UA Rubí, a 13. L’equip de Sant Just Desvern compta a les seves files amb les germanes Martínez, aquest cop als 100 tanques i a la llargada, amb Inès Calleja, aquí als 1.500 m, a Sandra Flores als 400 mll, Oriol Adell a l’alçada i el màster Àlex Rodríguez al disc.

En sisè lloc, el CA Molins, a només tres punts dels seus rivals. L’equip de Molins de Rei mirarà de superar el petit escull amb atletes com Marc Pizarro i Aina Pi als 100 mll, Carles Blanco als 5.000 m i Arnau Roig als 100 tanques.

L’UA Rubí, de la seva banda, comptarà amb la presència de Ian Martínez i Ferran Soler als 100 mll, Pol Cordero als 110 tanques, el màster Juan Antonio Segarra al martell o Violeta Vilches als 100 tanques.

Un moment dels relleus de la 1a jornada. Foto Miquel Adell

Els dos darrers llocs, el CE Universitari, amb molt de talent i noms destacats però un pèl descompensat en algunes proves, on manquen atletes. Amb tot, l’equip barceloní mirarà de sortir d’aquesta zona amb atletes com Oriol Sànchez als 100 mll, el seu cap de cartell, Josep i Joan Salomon als 5.000 m, Roger Ribó a l’alçada, el màster Alejandro Omedas al triple salt, Núria Ibáñez al 1.500 m, Paula Blasi als 5.000 m o Maria del Mar Ferret als 100 tanques.

Finalment, el CA Mollet està en la darrera plaça però molt a prop del CE Universitari. L’equip del Vallès mirarà de retallar punts durant la jornada per mirar de sortir de l’últim lloc. A la cita hi portaran, entre d’altres, a Pablo Colao i Karim Fartaz als 1.500 m o Alfred Rodríguez i Juan Miguel López als 5.000 m.

La jornada la podreu seguir a través de les xarxes socials de la Federació Catalana d’Atletisme.

· Reglament   · Atletes inscrits