Mataró va celebrar la festa de l’atletisme de promoció de clubs

663

Mataró va ser el centre de l’atletisme català de promoció durant un cap de setmana, amb la disputa del Campionat de Catalunya sub 10 a sub 16 de clubs, una competició que va reunir a uns 1.500 atletes durant dissabte i diumenge i va repartir medalles a 24 equips de 13 clubs diferents. El Cornellà Atlètic i l’Avinent Manresa va ser els conjunts amb més trofeus finals.

El campionat de Catalunya sub 10 va deixar al CA Nou Barris com a guanyador de la prova masculina amb 95,5 punts, seguit de L’Hospitalet Atletisme que va aconseguir la plata amb 93,5 punts i l’UA Barberà amb 89 punts, sent els tercers classificats. D’altra banda, el CE Penedès, amb 105 punts, va ser el gran dominador de la prova femenina, seguit de l’Avinent Manresa amb 95,5 punts i el Cornellà Atlètic amb 88 punts. Van ser 32 equips els qui hi van prendre part.

· Resultats Sub 10

D’altra banda, el Campionat sub 12 va ser el primer en disputar-se, el matí de dissabte. Allà, el Cornellà Atlètic va ser el gran dominador de la prova masculina, amb 153 punts, i sumant el seu primer or del cap de setmana. En segon lloc, la JA Sabadell, amb 152 punts, a tocar del primer lloc, deixant al CA Gavà amb el tercer lloc i 137 punts. Sabadellencs i gavanencs van obtenir el seu únic podi del cap de setmana en aquest categoria sub 12.

Podi sub 12 femení a Mataró. Foto FCA

Pel que fa a la prova femenina, l’Avinent Manresa obtenia el seu primer or, dominant amb força la prova amb 177 punts. L’Hospitalet Atletisme, que va sumar dues plates en tot el cap de setmana, aconseguia la seva primera aquí, amb 133,5 punts. En tercer lloc, el CA Igualada, el club que portava més equips a Mataró, tancant amb 127,5 punts.

· Resultats Sub 12

A la tarda de dissabte vam viure el Campionat de Catalunya sub 14, amb 32 equips lluitant per les sis posicions de podis. Aquí, nou or de l’Avinent Manresa a la prova sub 14, amb una puntuació de 246, deixant en segona posició al CE Penedès, que també va sumar dues plates al cap de setmana, amb 231 punts. En tercera posició, l’UA Barberà es va endur finalment el bronze amb lluita amb d’altres conjunts, sumant 189 punts.

A la prova femenina, or per l’altre conjunt dominador, el Cornellà Atlètic. El conjunt del Baix Llobregat va sumar 239 punts, i es va distanciar així de l’UA Terrassa, segon, amb 224 punts, l’únic podi de l’equip egarenc. En tercer lloc, nou podi de l’Avinent Manresa, amb 209 punts. Aquí vam tenir alguns rècords dels Campionats. D’una banda, als 220 tanques, Cessar Aina Preciado va obtenir RCAM amb un temps de 31.00. L’atleta del CA Tarragona, així, escriu el seu nom al llibre dels rècords de promoció.

Al disc, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Shingo Sakai, va obtenir RCAM amb un excel·lent llançament de 41.32 m, superant la marca d’un atleta com Aleix Camats, aconseguida sis anys abans. D’altra banda, al 220 tanques femení, Xènia Escriche, del Cornellà Atlètic, va obtenir RCAM amb 32.45, superant amb gairebé dos segons el següent classificat. El següent RCAM va ser al martell femení. L’atleta del CE Penedès, Aina Velasco, va aconseguir una magnífica marca de 50.33 m, superant de 10 metres el RCAM i a tocar de l’RCAT de Berta Castells. Finalment, el darrer RCAM va ser el de Martina March a la javelina. L’atleta del CA Terres de Ponent va superar, precisament, a Erika Sellart en la seva etapa al conjunt lleidatà, amb una marca de 34.95 m.

· Resultats Sub 14

Podi sub 16 masculí amb el Cornellà primer. Foto FCA

En darrer lloc, la competició sub 16. El Campionat de Catalunya amb els i les atletes amb més edat, també ens va deixar grans moments, entre ells, un darrer or del Cornellà Atlètic, en aquest cas, en categoria masculina. L’equip verd va sumar 217 punts i va aconseguir pujar a l’esglaó més alt del podi. L’Aldahra Lleida va sumar l’únic podi amb la plata sub 16 masculina i 208 punts, amb el Muntanyenc Sant Cugat en tercer lloc i marca final de 194,5 punts.

A la prova femenina, l’Agrupació Atlètica Catalunya va aconseguir el seu únic or del capde setmana, amb una marca de 230,5 punts. En segon lloc, també única medalla del CA Sant Just, amb una marca de 201,5 punts. Finalment, el Cornellà Atlètic va tancar el podi amb 193 punts i un cap de setmana pletòric i sent l’únic club amb podis a totes les categories.

El Cornellà, gran dominador dels podis al de club. Foto FCA

Aquí també vam tenir RCAM. El CA Sant Andreu de la Barca té un tresor amb Qixiang Liu, que va guanyar els 100 tanques amb una marca de 13.83, seguint la bona dinàmica de la pista coberta. No va ser l´únic RCAM del CASAB. Ainhoa Orozco, que també va tenir un molt bon hivern, segueix la bona dinàmica sumant rècord dels campionats a la prova del martell femení, amb una marca de 48.25 m en el seu darrer llançament.

· Resultats Sub 16

D’aquesta forma, el Cornellà Atlètic va obtenir cinc podis, amb tres ors i dos bronzes. L’Avinent Manresa, de la seva banda, va obtenir dos ors, una plata i un bronze. El CE Penedès obtindria un or i una plata, L’Hospitalet Atletisme dues plates, UA Barberà dos bronzes i CA Nou Barris i Agrupació Atlètica obtenien un or cadascú.