Mataró va celebrar una nova edició del Campionat de cros

958

La Federació Catalana d’Atletisme i el CA Lluïsos de Mataró van organitzar una nova edició del Campionat de Catalunya de cros, enguany s’arribava a la 104a edició, amb la cursa sènior femenina arribant a la 67a edició. La competició es va celebrar en el marc del 52è cros Ciutat de Mataró, on van participar més de 800 atletes des de la categoria sub 8 fins la categoria sènior.

El circuit de cros del municipi del Maresme va acollir la prova catalana, amb molts i moltes atletes d’alt nivell a Catalunya. D’entrada, a la cursa sènior femenina, vam tenir la presència d’atletes que ja havien aconseguit èxits en darreres edicions. La guanyadora de la prova va ser Douae Ouboukir, amb un temps de 35:26, aconseguint el seu tercer títol de cros. Mireia Guarner, del CA Manresa, va entrar en segona posició, amb 35:33, deixant amb el bronze a Laura Rodríguez, amb una marca de 35:51.

La cursa sènior masculina també va reunir molt noms de nivell. Per aconseguir l’or vam viure una lluita aferrissada entre Santiago Catrofe i Abdennasser Oukhelfen, amb victòria de l’alteta gironí amb una marca de 29:05, deixa a Oukhelfen segon amb 29:14. El tercer lloc del podi el va ocupar el canetenc Ibrahim Ezzaydouni amb un temps de 29:34.

Amb Catrofe i Ouboukir com a campions sènior, també cal destacar els campions sub 23, participants en la mateixa cursa. Clara Las Heras, de L’Hospitalet Atletisme, va aconseguir la victòria amb una marca de 36:09, sent el seu debut a la categoria. En segon lloc va entrar Marina Freixa, de l’Agrupació Atlètica de Catalunya, amb un temps de 36:46. Finalment, Aida Alemany, també de L’Hospitalet Atletisme, va completar el podi amb doblet pel conjunt hospitalenc, amb un temps de 37:35.

A la prova sub 23, Adam Maijó, un dels més destacats, va obtenir la victòria final. L’ebrenc va acabar amb un temps de 29:46. Marc Fernàndez, de l’Agrupació Atlètica de Catalunya, va acabar en segona posició amb un temps de 30:23, deixant amb el bronze a Joan de la Torre, del CE Universitari, amb 31:14.

Podis Sub 20

La prova sub 20 també va reunir atletes destacats. Aleix Vives, del FACVAC Valls, va ser el guanyador de la cursa masculina, amb temps de 23:44. En segon lloc va entrar Pol Seriñana, amb 23:55, deixant a Oriol Jové amb el bronze amb temps de 24:00. A la cursa sènior, Blanca Batlle, atleta també internacional, va obtenir la victòria amb un temps de 27:27, deixant en segona posició a Àmbar Tomàs, que estrenava temporada amb el FC Barcelona, amb temps de 28:05, i a Maria Taggi amb el bronze amb 28:34.

Podi Sub 18 masculí

A la cursa sub 18 va tenir una guanyadora del FACVAC Valls, un dels clubs més triomfadors ahir. Emma Taggi va entrar en primera posició amb marca de 22:04, seguida de Marwa El Khouya amb 22:15, i amb el bronze a Mar Espartero, amb 22:19. A la cursa masculina, Bakr El Asri, que venia de guanyar el cros d’Elgoibar, va obtenir la victòria amb 18:13, deixant en segona posició a Adrian Macias i un temps de 18:24 i en tercer lloc a Albert Alsina amb 18:47.

Podi Sub 16 femení

Marta Gutiérrez, també del FACVAC Valls, va ser la guanyadora sub 16, amb un temps de 18:05, amb el segon lloc de l’altleta del CA Pobla de Segur, Rabab Ouzemmou, que estrenava categoria, amb 18:13. En tercer lloc va acabar Aina Padró amb 18:15. La cursa masculina va ser dominada per Pere Mas, de l’AA Xafatolls, amb 15:37, deixant en segon lloc a Adrià Boyano amb 15:53 i a Axel Zarranz tercer amb 16:04.

Finalment, destaquem, d’una banda, que el Campionat es va poder seguir per streaming, amb la narració de Robert Díez i els comentaris de Gema Barrachina. També cal destacar la presència a les curses sènior d’atletes com Reyes Estévez, Carles Castillejo, Artur Bossy, Lahcen Aït Alibou, Marina Guerrero, Mercè Guerra o Meritxell Raimundo.