MERCÈ ROSICH, PRESIDENTA DE LA FCA

1618

Constitució de la Junta Directiva

Aquest dimecres 16 de març, a la seu del Consell Català de l’Esport, s’ha realitzat l’acte de Constitució de la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Atletisme, sorgida del procés electoral iniciat el passat 10 de febrer i culminat amb la proclamació de la Presidenta i Junta Directiva. L’acte ha consistit en una visita de presentació a la Secretaria General de l’Esport, Anna Caula, que ha rebut a la nova Junta Directiva i la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme.

Mercè Rosich i Vilaró, nascuda a Manresa el 22 de setembre de 1952, és la nova presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, essent la primera dona que presideix aquesta entitat des de la seva fundació l’any 1915.

Vinculada a l’atletisme des del 1969 a través del Club Atlètic Manresa, primer com atleta i desprès com a monitora, entrenadora, membre de la Junta Directiva, sots-presidenta i presidenta.

Doctora en Psicologia, màster en psicologia de l’esport, mestra i entrenadora nacional d’atletisme, com atleta va guanyar la cursa absoluta femenina de la Jean Bouin l’any 1971, però ja a l’any 1975 comença la seva trajectòria com a promotora de l’Escola Manresana d’Atletisme. Uns anys més tard, al 1983, va ser membre fundadora de l’Associació Catalana de Psicologia de l’Esport. La seva vessant directiva comença el 1994, quan va ser nomenada vicepresidenta del Club Atlètic Manresa i l’any 2000 va passar a ser la seva presidenta. El mateix any es convertia en Directora Tècnica de la Federació Catalana d’Atletisme i vocal de la Junta Directiva.

Com a formadora, ha estat Professora de l’Escola Nacional d’Entrenadors i de l’Escola Catalana de Tècnics, professora de la Universitat de Barcelona en el departament de Psicologia Social. També professora a Blanquerna-Universitat Ramon Llull de l’assignatura Psicologia Social de l’Esport, en el Grau dels estudis de les Ciències Aplicades a l’Activitat Física i l’Esport. Així mateix, va ser directora de l’Escola d’Entrenadors d’Atletisme. El 2016 va assumir la regidoria d’Ensenyament i Universitats a l’Ajuntament de Manresa.

Guardonada amb el primer Premi a la Dona Dirigent Esportiva l’any 2010, atorgat per Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Reconeguda com a millor directiva a la Nit de l’Esportista de Manresa, els anys 2005, 2012 i 2017.

Amb aquest acte de constitució i la realització de la primera Junta Directiva, s’inicia una nova etapa de l’atletisme català, liderada per la nova presidenta, Mercè Rosich, que serà la número quaranta des de que l’any 1915 es va fundar la Federació Catalana d’Atletisme.