Meritxell Soler aconsegueix RCAT al d’Espanya de marató

280

Meritxell Soler segueix fent història a l’atletisme català i estatal. L’atleta de l’Avinent Manresa va aconseguir un nou èxit a la Marató de Sevilla, que aquest curs era el Campionat d’Espanya de marató, assolint un nou rècord de Catalunya, aquest cop, en la prova reina del fons. Soler va tancar la participació amb una marca de 2:24:57, suficient per superar l’anterior rècord de la vallenca Marta Galimany de 2:26:14.

Soler ha finalitzat el Campionat d’Espanya de marató en segon lloc, obtenint la plata, per darrera de la guanyadora Esther Navarrete, que ha obtingut el bitllet preoficial pels Jocs Olímpics de Paris. Soler, d’aquesta forma, ho té tot de cara per ser una de les dues atletes restants per accedir a la gran cita del curs. L’atleta bagenca ha entrat la 14a global de la marató de Sevilla, una de les més importants de l’estat.

Recordem que Meritxell Soler venia de batre el rècord de Catalunya de mitja marató a Santa Pola ara fa unes setmanes, pel que és el seu segon en aquest 2024. Aquesta d’avui ha significat la tercera millor marca estatal de la història. L’altra catalana present a la prova era Judit Pujol, del GEiEG Gironí, que ha acabat 9a d’Espanya amb un temps de 2:46:33.

Pel que fa als nois, també hem tingut la bona notícia de la plata d’Ayad Lamdassem. L’atleta lleidatà ha dominat gran part de la cursa, tot i que finalment no ha pogut obtenir el títol. Lamdassem, que segueix amb tot a la zona alta de l’atletisme estatal de fons, ha acabat la prova amb un temps de 2:09:43. És doncs, aquesta plata, un nou metall per l’atleta de 42 anys.

A banda de Lamdassem, cal destacar que un altre atleta català en zona alta dels classificats ha estat Mohamed El Ghazouany, que ha entrat cinquè dels apuntats amb una marca de 2:11:48. El següent català ha estat Ricard Pastó, de l’AA Xafatolls, amb un temps de 2:23:06. També de l’AA Xafatolls, l’uruguaià Diego Cardozo, ha acabat 48è amb 2:28:14. El campió català de marató, Carles Montllor, ha estat 50è amb un temps de 2:29:14. Albert Cristofol ha acabat amb 2:29:32 i Sergi Jurado amb 2:35:58.

· Resultats