Meritxell Soler i Adam Maijó guanyen la 23a cursa dels Bombers

525

L’atleta del CA Manresa, Meritxell Soler, i el bateà, Adam Maijó, van ser els guanyadors de la 23a Cursa dels Bombers celebrada durant el matí del diumenge als carrers de Barcelona. La cursa va comptar amb uns 12.000 participants, on hi van destacar uns 300 bombers i bomberes, que es van encarregar d’obrir la cursa amb la primera sortida. Els atletes van gaudir d’un recorregut força pla i amb final en baixada, començant al costat del Parc de la Ciutadella, a l’avinguda Marquès de l’Argenteria, i creuant carrers tan emblemàtics de Barcelona com l’Avinguda del Paral·lel, la Gran Via, la Ronda de Sant Pere o la Via Laietana.

D’entrada, cal destacar el domini de Meritxell Soler durant gran part de la cursa. L’atleta venia de guanyar el Campionat de Catalunya de 10K, i a la Cursa dels Bombers va demostrar el seu bon estat de forma, acabant amb un temps de 33:20. El segon esglaó del podi va ser per a Douae Ouboukir que va seguir l’estela de Soler i va entrar a la meta amb un temps de 34:02. Finalment, Cristina Silva, habitual en podis en curses de 10K, va ser tercera amb un temps de 34:12.

Mireia Guarner va entrar en quarta posició, amb temps de 35:54, i en sisena posició ho va fer Laura Rodríguez, amb 36:06. Rodríguez després de córrer la cursa dels Bombers, va viatjar a Canovelles per disputar el Campionat de Catalunya de relleus mixtos de cros, on juntament el seu equip, l’Agrupació Atlètica de Catalunya, va acabar campiona.

En categoria masculina, l’atleta ebrenc Adam Maijó va aconseguir la victòria final amb un temps de 29:24. Maijó va superar els seus rivals més directes amb una cursa molt regular. En segona posició va entrar l’Abdenasser Oukhelfen amb un temps de 29:42. El tercer calaix del podi va ser per l’atleta penedesenc Lahcen Aït Alibou, que va acabar amb un temps de 29:53.

Altres resultats destacats van ser la quarta posició de l’atleta letó Dimitrijs Serjogins amb un temps de 29:57, i la cinquena de Pablo Salaverria, amb 30:01.

Els primers bombers en acabar la cursa van ser Dani Álvarez, atleta del Cornellà Atlètic expert en els 3.000 obstacles, i primer professional en creuar la línia d’arribada, acabant 27è de la general amb temps de 32:38. La primera bombera va ser Gemma Font, 44a de la general amb temps de 44:38. Per altra banda, els primers classificats dels 10K de bombers, van ser Eric Moya i Erola Bisquert.

Finalment, recordar que aquesta cursa té una vessant solidària. Es van recaptar 15.000 euros amb els 11 reptes solidaris de Bombers Solidaris a través de l’organització Mi Grano de Arena.