Soler i Serjogins guanyen el campionat català de mitja marató

483

Merixtell Soler i Dmitrijs Serjogins han aconseguit la victòria al Campionat de Catalunya de mitja marató, celebrada en el marc de la 29a Mitja Marató Aldahra Lleida. A més a més, l’atleta del CA Manresa ha batut el rècord de la prova amb un temps d’1:12:39. L’atleta del CA La Sansi, d’origen letó, ha entrat en primera posició amb un temps d’1:05:01.

Ambdós atletes han dominat les seves curses pels carrers de la capital del Segrià. A la cursa femenina, la Mireia Guarner ha arribat en segona posició amb un temps d’1:16:47, sumant el doblet pel CA Manresa. En tercer lloc arribava la Mireia Sosa, de l’AA Xafatolls, amb un temps d’1:22:50. A més a mes ha estat la primera F40.

A la cursa masculina, Ricard Pastó ha aconseguit el segon lloc amb un temps d’1:06:29. L’atleta de l’AA Xafatolls és l’actual guanyador de la Mitja Marató de Mollerussa. El bronze final ha estat per en Carles Montllor, de LEA La Blanca, amb un temps d’1:06:51. Montllor va aconseguir la plata per equips en el darrer Campionat d’Europa de 50K.

D’altra banda, en categoria màster, Miguel Ferrer ha estat el més ràpid amb un temps d’1:08:25, acabant en 5è lloc a la general. Josep Tatay, amb 1:11:03 i Manel Sànchez, amb 1:12:53, també han destacat en la categoria màster. A nivell femení, a banda de Sosa, Vanessa Olmos, amb 1:31:31 i Gemma Fontané, amb 1:33:24, han estat les dones màster més ràpides.

La mitja marató ha comptat amb la participació d’uns 700 atletes, i ha comptat amb la presència de Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Pep Castarlenas, director de Viding Ekke Lleida, un dels organitzadors de la prova, i Paco Cerdán, tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de la Paeria de Lleida.

· Resultats