Més de 130 atletes de Catalunya al d’Espanya sub 18

1003

Gijón acull el Campionat d’Espanya sub 18 amb la presència de més d’un centenar d’atletes de Catalunya, superant la barrera dels 130. Amb tots ells i elles hi viatjaran els campionats catalans per federacions d’ara fa dues setmanes, per tant, molts d’ells i elles arriben amb moltes opcions de victòria.

Farem un repàs a tots i totes les atletes catalans i catalanes que estaran presents al municipi asturià. A les proves de velocitat, Ivan Garcia i Max Peula arriben amb opcions de final als 100 mll. En els 200 mll, dos catalans tenen opcions clares de podi, Oriol Sànchez i Isaías Artigas, tots dos superant amb escreix la barrera dels 22 segons. En els 1.500 m, arriba líder de l’any Àlex Pintado, amb els seus 3:47.76. Als 3.000 m, Albert Alsina és l’atleta millor situat anant segon a la taula classificatòria.

Al 110 tanques, Mario Stefanov arriba amb la millor marca del club. L’atleta del CA Ascó està fent una magnífica temporada i prova d’això és la victòria al català i al de federacions. Als 2.000 obstacles també tenim un líder català. L’atleta del CA Lloret, Bakr El Asri, arriba amb les opcions intactes i buscant l’or. A l’alçada, Aketza Sumell també tindrà opcions clares de podi, com ja va fer a PC. Adrià Ripollès i Martí Brullas seran els dos candidats a podi a la perxa. Mohammed Idrissu arriba amb la cinquena millor marca al triple.

En els llançaments, Guillem Giménez participarà al disc, Eric Recolons, Sergi López i Arnau Martínez al martell i finalment, a la javelina és on hi ha més opcions de medalles, amb el líder català Hailu Estrampes com a més destacat, havent superat els 70 metres. En el decatló, Guillem Font també serà candidat a lluitar pel podi, mentre que als 10.000 marxa, Ivan Molina arriba amb la tercera millor marca.

Marta Mitjans – Foto: FCA

A la categoria femenina, trobem a les proves de velocitat a Jazmin Romeu com a gran candidata als 100 mll. L’atleta del CE Penedès arriba tercera amb 12.00. Als 200 mll, també amb la tercera millor marca, Carla Cagigós, amb 24.57. Diana Fernàndez, de l’Aldahra Lleida, medallista PC, arriba també amb la tercera millor marca als 400 mll. En els 800 m tenim a una de les líders. Marta Mitjans ve de fer una gran marca al Míting Ciutat de Barcelona i voldrà aconseguir l’or.

Als 1.500 m, atletes com Marwa El Khouya o Emma Taggi arriben amb ganes de final. A les tanques també tenim diverses líders. Paula Rodríguez mirarà de buscar el títol sub 18 arribant amb la millor marca als 100 t. Als 400 tanques podríem tenir triplet català. La millor marca és de Martina Zunino, mentre que l’andorrana Duna Viñals i la companya de Zunino, Helena Santacana, completen tres atletes que miraran de buscar el títol.

Sens dubte, a l’alçada, tenim a una altra de les atletes de cartell catalanes. Ona Bonet arriba després de batre el rècord català sub 18. L’acompanyarà Zuzanna Bednarek. També magnífic paper a la perxa. Noa Martínez, flamant rècord de Catalunya sub 18, i Arlet Sust, arriben amb la millor marca. A la llargada i al triple, Elda Romeva té clares opcions de podi, més a la primera prova, on està segona. Al triple l’acompanyen Aicha Koumi i Sofia Mosquera.

En els llançaments, Laia Ribera és l’aposta catalana al pes, Maria Vallès ho és al disc, on està 4a al rànquing, al martell és Carla Serral, que ha superat ja els 60 metres i arriba amb opcions de victòria, seguida de Mar Santanach. Finalment, a la javelina, Ingrid Valcarcel i Érika Sellart protagonitzaran un altre duel pel títol. Laia Alonso serà la catalana a l’heptatló, mentre que a la marxa, quatre catalanes buscaran el podi, Júlia Suàrez líder de l’any, amb Marta Jiménez, Sofia Santacreu i Gina Torres.

Estarem molt pendents de les evolucions de tots ells i totes elles a través de les nostres xarxes socials. A més, es podrà seguir per streaming i a través dels resultats en directe de la RFEA.

· Informació