Més d’un centenar d’atletes de Catalunya a La Nucía

1081

La Nucía acull una nova edició del Campionat d’Espanya sub 16 amb la presència de més d’un centenar d’atletes de Catalunya, que viatjaran al municipi alacantí amb ganes de reivindicar-se i de mostrar les evolucions que ja vam veure en el darrer Campionat de Catalunya. Molts d’ells i moltes d’elles arriben amb opcions de medalles en diverses proves.

El campionat començarà el dissabte a les 10 h amb l’inici de l’hexatló femení, i s’allargarà fins a la 13.15 h. A la tarda, de 17.45 h a 21.50 h viurem la segona jornada. Durant el diumenge, de 10 h a 12.40 h i posteriorment, de 18 h a 20.50 h viurem les darreres proves.

D’entre els atletes catalans presents, trobem un gran nombre d’ells amb opcions de lluitar les medalles. D’entrada, a la velocitat, Ivan Martínez lidera l’actual rànquing de classificats pel campionat a la prova dels 100 mll. Alejandro Morante, que també està al 100 mll, és el tercer del rànquing dels 300 mll, i el mateix Ivan Martínez el 5è, pel que les proves de la curta distància estaran ben representades.

Al mig fons, Héctor Robledo és qui millor està posicionat al 600 m, mentre que Adrià Boyano també parteix amb molt avantatge als 1.000 m, on està segon. Axel Zarranz és actual el tercer millor temps als 3.000 m, acompanyat d’Emil Ezzitouni. El rècord de Catalunya sub 16, Pere Mas, estarà present en una molt bona posició als 1.500 obstacles.

A les proves de tanques, Pau Moreno és el català millor posicionat als 100 tanques, seguit de Qixiang Liu i de Gerard Latorre, present en d’altres proves. Joan Gómez i Àlex Armenteros estaran presents als 400 tanques.

A l’alçada, el saltador del CA Mollet, Alejandro Muñoz, és l’actual líder i el seu objectiu serà mantenir aquesta posició de privilegi. A la perxa trobem la prova amb més presència catalana, doncs set dels catorze atletes són de Catalunya, destacant Bernat Figueres, l’actual líder, seguit d’Adrian Riveiro i Biel Estruch. A la llargada, Víctor Jiménez està quart al rànquing, mentre que al triple salt, Gerard Latorre, de l’Aldahra Lleida, arriba com a segon, atleta que ja hem vist que participarà a les tanques, tot i que té moltes esperances dispositades a la prova de salts.

En els llançaments, Daniel Gonzalo estarà present al pes i sobretot al disc, on parteix amb la tercera millor marca dels classificats. Al martell, l’atleta del CA Gavà, Pol Hernàiz, serà el màxim exponent català, mentre que a la javelina, dos catalans lideren la classificació. D’entrada, l’atleta del CA Tarragona, Pau Crespo, a molta distància de Pau Moreno, del FACVAC. Tots dos competiran en altres proves. A l’octatló, Marc Enrique és el millor posicionat d’entre els catalans, mentre que al 5.000 marxa, tres atletes de Catalunya lideren la taula, amb opcions de podi totalment català, amb Oriol López, Marc Suàrez i Abel Pujol.

Pel que fa a l’àmbit femení, també trobem moltes atletes amb ganes de reivindicar-se. A la velocitat, Berta Linares arriba sent la catalana millor posicionada, 4a al rànquing de presents. Daniela Moreno, Ariadna Cabello o Marta Eyong l’acompanyaran per mirar de millorar marca. En el 300 m, Jana Guillén és cinquena al rànquing, seguides de Mabintou Camara i Mireia Redondo.

Als 600 m, Maria March, campiona catalana PC, marxa quarta al rànquing, amb opcions de podi, seguida d’Ivet Ortuño, l’actual campiona a l’aire lliure. En els 1.000 m., Marta Gutiérrez és segona, pel que també té opcions reals de podi, mentre que als 3.000 m, la millor situada és l’atleta del CA Pobla de Segur Rabab Ouzemmou. D’altra banda, Gemma Pérez és l’atleta que més opcions té al 1.500 obstacles.

A les tanques, lideratge de Jana Queralt als 100. Queralt és ara mateix l’atleta millor situada de totes, en una prova que es presenta emocionant. Als 300 tanques, Andrea Bascones és la millor catalana classificada.

A l’alçada, les dues millors atletes amb llicència catalana, Mònika Malevych i Noa Godoy, seran les que buscaran el podi, i igual que passa amb la prova masculina, la perxa femenina està plena d’atletes catalanes, on sobresurt la presència d’Alba Benito, del CA Laietània, lleugerament per sobre de la resta. Martina Hurtado és la millor classificada a la llargada, quarta de totes, i Esperanza Ebube Adibe ho és al triple salt, amb opcions de podi.

Al pes, Mariona Arenas i Layla Tubonemi seran les dues catalanes al concurs, mentre que al disc seran Carla Rodríguez i Martina Fernando. Al martell, la del CA VIc, Aina Gost, està situada al mig del rànquing, igual que Diana Guillén a la javelina, totes dues amb intencions de buscar la final i anar progressant. Finalment, l’hexatló tindrà la representació de la també vigatana Miquelina Gorgals, mentre que la marxa tindrà a la seva companya d’equip Núria Sañas, com la representant catalana millor col·locada.

A la prova dels relleus 4×100 m, equips com el Pratenc AA a la cursa masculina o l’Aldahra Lleida a la femenina tindran opcions de buscar el podi.

· Reglament   · Informació Tècnica  · Atletes inscrits