Més d’una trentena d’atletes de Catalunya a Santander

453

Santander acull aquest dissabte i el diumenge el Campionat d’Espanya de ruta, amb les disciplines de mitja marató, la milla i els 5 K. Una trentena d’atletes de Catalunya estaran presents a la capital càntabra, repartits i repartides en les tres proves, amb especial predilecció per la mitja marató.

La milla serà la protagonista el dissabte tarda. A les 18.30 h es disputa la cursa masculina, deixant a les 18.45 h la cursa femenina. En aquesta disciplina trobem, d’una banda, la presència de l’atleta de l’Aldahra Lleida Abdelhakim Hamid, que buscarà pujar al podi amb rivals d’entitat, sent ell un expert també en proves de pista com el 1.500 m. A la prova femenina, la campiona catalana dels 10.000 m, Laura Rodríguez, competirà per buscar entrar entre les tres primeres.

Precisament, Hamid i Rodríguez també competiran a la prova dels 5 K el diumenge al migdia. La cursa començarà a les 12 h i tots dos atletes tindran més competència en aquesta prova, tot i que també buscaran una bona posició. A la prova masculina també trobem atletes com Alexis Rodríguez, Pol Espinosa o Pau Capdevila.

Però la prova reina serà la de la mitja marató. Allà trobarem a diversos i diverses atletes molt destacades, no només a nivell català. Estarà dividit entre les proves absolutes i les màster. La cursa començarà a les 9 h i el circuit recorrerà els carrers propers a la zona marítima de Santander.

A la prova masculina descobrim a diversos atletes catalans de renom. D’una banda, Abdennasser Oukhelfen i Mourad Mounim, dos atletes destacats en aquesta distància, amb experiència també en proves de cros i d’altres disciplines de la ruta. No obstant, també destaquem tres noms més, com son Artur Bossy, que ve de guanyar la cursa del Corte Inglés, Abel Casalí, del CA Manresa i que vam veure fa poc al Campionat de Catalunya de clubs i Carles Montllor, que recentment va pujar al podi al Campionat de Catalunya de marató. El veterà Reyes Estévez i Ricard Pastó també tindran un paper destacat.

A la prova femenina destaquen dos noms catalans, i tots dos del CA Manresa. Meritxell Soler, amb la mínima olímpica de marató, i Mireia Guarner, es trobaran als carrers de Santander per mirar de buscar la millor classificació possible. Soler i Guarner també estan alternant aquestes darreres setmanes la pista i la ruta, i ara els hi toca prova sort a la distància de la mitja marató. Soler arriba amb la millor marca, per tant, l’objectiu del podi és clar. A més a més d’elles, la també atleta del CA Manresa Mercè Guerra o Bàrbara Ramon també tindran molt a dir durant la prova.

Les proves màster també seran multitudinàries, sobretot la masculina. Es disputaran inserides a la cursa absoluta, però més de 300 atletes de les categories de veterans hi seran presents, entre ells una desena de catalans.

· Reglament   · Informació Tècnica   · Atletes inscrits