Més d’una trentena d’atletes de Catalunya al Crevillent pel 10 K

372

L’activitat no s’atura i seguim endavant amb els Campionats d’Espanya. Ens esperen quatre mesos i mig d’infart i emocions, i de moment, tenim a més d’una trentena d’atletes de Catalunya que viatgen a Crevillent per competir al Campionat d’Espanya de 10 K en ruta, vuit d’ells i elles ho faran en categoria absoluta.

El Campionat se celebra aquest dissabte, amb sortida a 18.30 h a la cursa femenina i a les 20 k amb la cursa masculina. La sortida i arribada estaran a l’Avinguda Madrid del municipi del Baix Vinalopó. Un cop finalitzada les dues proves, a partir de 20.45 h, se celebrarà l’entrega de premis.

Aquest campionat tindrà moltes estrelles estatals, i alguns dels millors atletes presents seran de Catalunya. Destaquem, primer, els atletes de Catalunya presents a la cursa masculina. L’atleta de Mollerussa, Xavi Badia, ara a les files del Bikila, serà un dels catalans destacats, després de ser campió de Catalunya de mitja marató i dominador al GP de cros. També veurem a Carles Montllor. Medallista al Campionat català de marató, i atleta internacional a ultrafons, Montllor competirà també a M35. Un altre català destacat serà el terrassenc Mohamed El Ghazouany, que ha guanyat diverses proves darrerament com la cursa dels Nassos 10 K.

Mohamed El Ghazouany a Nassos. Foto Runners

També hi serà present Bernat Kun, de l’Atletismo Albacete, campió de la Sant Silvestre de Badalona del 2023, i Oriol Ramírez, company seu d’equip. Albert Ruz, dels Lluïsos de Mataró, també competirà a la prova.

A la categoria femenina, la gran referent catalana serà Laura Rodríguez. L’atleta del Tenerife Caja Canarias ha estat campiona catalana de 5 K a Martorell i guanyadora de la darrera Behobia, és un dels referents de 5 K i 10 K a nivell català i la principal opció de posicions capdavanteres. També l’acompanyarà Douae Ouboukir, campiona catalana de proves de ruta en anys anteriors.

A banda de tots ells i elles, cal destacar els atletes màster. A banda de Montllor, 23 atletes competiran a les proves màster del Campionat d’Espanya. Destaca un d’ells, Reyes Estévez. L’atleta competirà a la cursa M45 i tenint en compte el que vam veure a la darrera Jean Bouin, l’històric corredor català encara té corda per estona. A més, Xavier Forné, Francesc Marsol i Marc Tort, David Marsol, Sergi Cinca, Daniel Álvarez, Jon Koldo Gonzàlez i Toni Bermúdez a M50, Ferran de Torres, Joan Miquel Coromina, Ferran Rey, Juan Pedro Sanz i David Cester a M55 i Francisco Pozo a M70.

A la categoria femenina, Eva Parrado a F40, Mari Martínez, Ana Fidalgo, Meritxell Salvador, Esther Tomàs i Reyes Viera a F50, Maria Dolors Ruiz a F55 i Veronique Foulon a F60 seran les catalanes presents. Cal recordar que, a més, tots i totes les participants podran optar amb els seus respectius clubs a la classificació final de clubs.

· Web Campionat