Milers d’atletes es reuneixen a la ruta en tres punts catalans

429

Sant Cugat va viure una gran festa de l’atletisme en ruta. Uns 1.500 atletes van participar a la Universiae 37a Mitja Sant Cugat, en un circuit no homologat però dins del calendari FCA. Els corredors i corredores van poder recórrer tres distàncies, de 5 K, de 10 K i la mitja de 21 K. El fort vent va ser protagonista, però això no va enfosquir una jornada festiva i amb molta participació.

El traçat urbà de Sant Cugat, passant per llocs emblemàtics del municipi, va portar a l’atleta local Pepe Díaz a tornar a guanyar la prova dels 21 K, amb un temps d’1:10:17. A la prova femenina, Clàudia Bigas va ser la guanyadora, estrenant el seu palmarès a la prova, amb un temps d’1:24:35.

Podi 5 km femení Sant Cugat

D’altra banda, Marc Guàrdia, de l’Ironwill Solideo, va ser el segon classificat amb 1:11:11, amb el tercer lloc de Kenta Matsumoto, amb 1:11:13. A la prova femenina, Laura Bel va ser segona amb 1:25:27 i Maria Carrasco tercera amb 1:31:06.

A la prova 10 K, Marçal Rosés va ser el més ràpid amb 34:40, seguit de Víctor Ferrús amb 34:58 i de Roger Andreu amb 35:45. A la prova femenina, Elena Fonalleras es va endur el títol amb un temps de 41:36 per l’alteta de l’AA Palamós. Laia C. va ser la segona classificada amb 42:54 i en tercer lloc l’atleta Gemma Gregoris, amb 44:24.

Finalment, pel que fa als 5 K, victòria d’Adrià Marín amb 16:44, seguit de Batiste Gelly amb 17:14 i el tercer lloc de Matías Carandell amb 17:23. A la prova femenina, Laura Sànchez, del CE Penedès, amb 19:16, va ser la guanyadora, seguida d’Irene Perales, amb 20:26 i el tercer lloc de Victoria Andreou amb 21:13.

· Resultats Sant Cugat

A Tarragona es va viure la 32a edició de la mitja marató i els 10 K. Una edició que ha aplegat a 1.261 participants, 669 a la mitja i 592 als 10 K. Va ser una gran festa de l’atletisme tarragoní, amb una part del circuit modificat arran de les ventades. Els 21 K de la mitja els va dominar en Kilian Garcia, amb un temps d’1:08:44, seguit de José Manuel Vieito amb 1:09:36 i el tercer lloc de Sebastián Veciana amb 1:11:14.

Podi 10 Km masculí Tarragona

A la prova femenina, Argentina Òria va revalidar el títol dels 21 K amb un temps d’1:16:51, seguida d’Aida Pérez amb 1:26.16 i el tercer lloc d’Anna Isabel Garcia amb 1:27:25.

Pel que fa als 10 K, victòria masculina d’Alejandro Baceiredo amb 33:24, seguit de Carlos Ramírez amb 33:25 i de Álvaro Baceiredo amb 33:34. A la prova femenina, victòria de l’atleta del FC Barcelona Paula Hritiuc amb 38:47, seguida de Jessica Bonet amb 38:51 i el tercer esglaó del podi per Laia Gil amb 39:08.

· Resultats Tarragona

Finalment, el Pont de Vilomara va acollir els trails del Pont i la 17a cursa del Pont de Vilomara. Centenars d’atletes van participar en tres distàncies diferents, de 5 K, 14 K i 28,5 K, amb les dues curses infantils. La distància més llarga la va dominar Oriol Gómez amb 2:43:16, seguit de Dani Flores i Nacho Goñi. A la prova femenina, Mavi Gil va obtenir la victòria amb un temps de 3:27:08, seguida de Clara Puig i Maria Pilar Màrquez.

Trails El Pont

Els 14 K van portar el segell d’Isaac Puig, amb victòria i temps d’1:08:41, seguit de Jordi Gallego i Sergio Monteagudo. La prova femenina la va dominar Aida Fernàndez amb 1:29:09, seguida de Lluïsa Ratera i Patri Garcia. Finalment, Óscar Madero va guanyar els 5 K amb temps de 22:17, seguit de Arnaldo Bandeira i Marc Vall. Olivia López va ser la segona amb 27:27, seguida de Marta Creus i Nair Marco.