Milers d’atletes van participar a la ruta catalana

502

La temporada de ruta segueix i aquest cap de setmana hem tingut quatre cites que han aplegat a milers d’atletes entre totes. Proves clàssiques de diferents distàncies amb atletes molt destacats. Cornellà del Llobregat, Manresa, Barcelona i diversos municipis del Vallès Oriental van acollir quatre proves que tot just ara repassem.

Podi femení El Tast de la Mitja – Foto: FCA

El dissabte es va celebrar el Tast de la Mitja, una prova que organitza La Mitja als municipis de La Garriga, Canovelles i Les Franqueses del Vallès, que posteriorment organitzaran la Mitja de Granollers. La prova la van finalitzar més de 1.200 atletes. Cal destacar els primers classificats a la categoria masculina i femenina, competidors i competidores de nivell que destaquen darrerament a les curses de ruta.

A la prova masculina, Ilias Fifa va ser el guanyador de la prova amb una marca de 28:27. L’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya va aconseguir la victòria per davant de Mohamed El Ghazouany, segon amb marca de 28:30. El tercer lloc va ser de l’Ibrahim Ezzaydouni, amb temps de 28:32. Ezzaydouni competiria diumenge al cros d’Atapuerca.

En categoria femenina, Laura Rodríguez va ser la guanyadora amb una marca de 34:06. Cristina Silva, de l’Ironwill Solideo, seria la segona classificada amb un temps de 34:22, amb el tercer lloc per l’atleta de La Sansi, Rebeca Suàrez, amb un temps de 35:47.

· Resultats Granollers

Pel que fa a les proves de diumenge, Cornellà va acollir la 42a edició de La de Deu, cursa popular Ciutat de Cornellà, amb més de 1.000 atletes en totes les seves proves, de les quals 545 van ser a la prova de 10 K. També es van disputar la de 5 K  i les de promoció.

El Cornellà Atlètic va ser el gran dominador dels 10 K. A la categoria masculina, Dani Álvarez, que diumenge passat guanyava la cursa dels Bombers en la cursa de treballadors amb tot l’equip, aconseguia l’or amb un temps de 31:02. La segona posició va ser per Àlex Salas, amb un temps de 31:28, amb el tercer lloc de Pau Orive, amb 32:05.

La prova femenina també va tenir color verd. Andrea Bernal va ser la guanyadora amb una marca de 37:16, seguida de Maria Trinidad Serrano amb un temps de 39:20, i amb el tercer lloc de Cristina Solé, amb 40:20. D’altra banda, Marc Espinar va ser el guanyador dels 5 K amb 15:15, mentre que Laura Rubio va guanyar la femenina amb 19:52.

· Resultats Cornellà

A Manresa, la 18a cursa urbana de 5 K i 10 K va aportar gairebé 500 atletes en totes les proves pels carrers de la capital del Bages. L’Avinent Manresa va ser l’organitzador d’una prova que ja representa un clàssic a la Catalunya Central.

10 Km Urbans Manresa

L’atleta local Guillem Montiel va ser el guanyador de la masculina amb un temps de 30:49, seguit de Pau Nagura amb un temps de 31:31, amb el tercer lloc de l’atleta de  l’Avinent Manresa Abel Casalí, amb un temps de 31:49. A la prova femenina, Cristina Bru va ser la guanyadora amb 41:17, seguida d’Ivana Navas amb 41:36 i de Susana Rodríguez amb 41:53.

D’altra banda, Óscar Sànchez va ser el guanyador dels 5 K amb 15:30, mentre que Ivette Sànchez va ser la guanyadora femenina amb 19:51. Els i les participants van acabar satisfets pel circuit, entrenat la temporada passada.

· Resultats Manresa

Finalment, a Barcelona, vam viure dues proves. La primera a destacar és la 36a milla de la Sagrada Família, una prova que tornava tres anys després i que era un clàssic al centre de la ciutat comtal. Amb excel·lents vistes a l’imponent basílica, els corredors i corredores recorrien un circuit pel carrer Mallorca.

Podi sènior femení Milla Sagrada Familia – Foto: Claror

La prova masculina la va dominar Víctor Blasi, guanyador sub 23, amb 04:20. Youssef Taoussi va ser el segon i primer sènior, amb 04:22. El tercer i segon sènior va ser Miquel Doménech, de L’Hospitalet Atletisme, amb 04:24. Raúl Villalonga va ser el segon sub 23 i Brahim Fateh el tercer sènior.

A la prova femenina, Carla Bisbal va ser la més ràpida de la cursa, sent la primera sub 23, amb 05:37. Loida Reyes va ser la primera sènior amb un temps de 05:48, sent Julia Lillo la segona sub 23 i Núria Ibáñez la segona sènior.

· Resultats Barcelona

Cal destacar una prova de trail. Al Parc de Collserola es va disputar la 27a mitja marató de muntanya, amb 450 atletes competint a la mitja i a la marató. Daniel Cazalla va ser el guanyador de la prova de marató amb 3:28:08, mentre que Anaís Muñoz va guanyar la prova femenina amb 4:36:14. Bali Mohamed va guanyar la mitja amb 1:30:14, mentre que Cristina Moreno ho va fer a la prova femenina amb 1:52:53.