Miquel Corbera i Natàlia Gonzàlez guanyen les 3es TRS

286

Les TRS segueixen endavant i aquest diumenge es va disputar la tercera jornada, després de l’ajornada de Prades. Els Hostalets de Balenyà van acollir la cursa del Trail del Roc Gros, una cursa amb arrelament al territori que va rebre a diversos atletes destacats, de fet, dos d’ells, van aconseguir la victòria a la prova dels 21 K, la que puntuava per les TRS.

La prova, amb centenars d’atletes en dues proves, feia un tomb pels voltants del municipi osonenc, coronant la cursa amb el pas pel Roc Gros, la muntanya amb més altura de la zona. Aquest pas mític és un dels motius perquè molts i moltes atletes s’apropin per gaudir d’aquesta prova. De fet,  Miquel Corbera i Natàlia Gonzàlez, dos dels millors atletes de Catalunya de trail, van competir i van obtenir la victòria.

Els tres atletes del podi 12 K. Foto del Trail del Roc Gros

A la prova masculina, allà on participa Miquel Corbera és sinònim de victòria. Campió de Catalunya aquest curs, medallista al Campionat d’Espanya a nivell individual i campió amb Catalunya, l’atleta de Montornès va dominar de principi a fi, acabant amb un temps d’1:36:59, aconseguint els primers punts a les Trail Running Series.

El segon classificat de la cursa 21 K va ser Raoul Raus, amb un temps d’1:39:11. El tercer classificat va ser el líder de les TRS, Víctor Da Costa, del JA Berga, que amb aquest tercer lloc mossega amb força la classificació, amb un temps d’1:41:58. Da Costa havia guanyat les dues primeres proves i aquí suma punts per distanciar-se. El subcampió català de marató, Xavi Tomasa, va ser capaç d’acabar en quarta posició amb una marca d’1:42:09. El tercer classificat de les TRS, Joan Galimany, va acabar la cursa 18è amb 1:54:42.

Podi de les TRS 21 K. Foto Trail del Roc Gros

A la prova femenina, Natàlia Gonzàlez es va endur la victòria. L’atleta, subcampiona catalana de trail, va dominar també la prova, demostrant ser, a banda de Núria Gil, una de les dominadores de la muntanya catalana. Amb 1:57:48, Gonzàlez superava les seves rivals i sumava com Corbera els primers punts a les TRS.

La segona classificada, precisament, va ser l’actual líder de les TRS, l’atleta de l’UA Terrassa Alham Elkakdi. L’atleta, que venia de competir també amb Catalunya, va aconseguir la plata amb un temps d’1:59:18, i com Da Costa posa distància amb les seves rivals. Neus Guinovart va ser la tercera classificada, amb una marca de 2:01.57. Sara Roca, del JA Berga, va acabar 5a i anant 6a a les TRS també aconsegueix donar un salt a la classificació.

Podi de la prova dels 12 K. Foto del Trail del Roc Gros

Menció apart, no comptava per TRS però sí cal destacar la classificació dels 12 K. A la prova femenina, medallista català de trail a Sant Andreu de la Barca, Eduard Hernàndez Teixidor, va aconseguir la victòria amb un temps de 49:36. La plata va ser d’Arnau Arnada amb 50:18 i el tercer lloc de Biel Sagués amb 50:38. A la prova femenina, una clàssica de la ruta, Cristina Silva, guanyava la prova de trail 12 K amb un temps de 58:50, seguida de Lorena Cubillas amb 1:04:43 i el tercer lloc de Marta Llagostera, amb marca d’1:07.49.

El Lles Trail serà la quarta prova de les TRS a disputar-se. Després restaran l’ajornada de Prades i La Megalítica, les últimes abans de tancar la temporada de trail, després de l’estiu.