Miquel Corbera i Núria Gil regnen de nou al trail català

266

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el Campionat de Catalunya de trail en el marc d’una nova edició de la Sísmica Race, la prova de trail de Sant Andreu de la Barca. Amb rècord d’inscrits i inscrites a la cursa, els i les federades de Catalunya de trail van gaudir d’un circuit per les muntanyes del Baix Llobregat, un pèl diferent al que van viure l’any anterior al Berguedà, però igual d’emocionant, que es va deixar, un altre cop, a Miquel Corbera i Núria Gil com a guanyadors del trail.

La prova va començar amb els 24 K, amb sortida des de la pista de sorra d’atletisme del municipi. L’organització de la Sísmica Race ho va preparar tot per deixar l’espai impecable, per rebre els i les millors atletes absoluts i sub 23 de Catalunya. Una munió magnífica d’atletes es van aplegar, tots ells buscant classificació pel Campionat d’Espanya de trail a Ojós, Múrcia, en dues setmanes.

El triplet guanyador del CE Penedès. Foto FCA

La cursa masculina va tenir un dominador clar. Miquel Corbera va tornar a seduir a tothom amb la seva força i durant 24 quilòmetres va ser líder, en un part del trajecte al costat dels seus companys d’equip, Eduard Hernàndez Teixidor i Víctor Del Águila. Corbera estrenava equip, el CE Penedès, i ho va fer de nou amb domini i mostrant-se solvent, aconseguint el seu tercer títol consecutiu de trail català. Amb un temps d’1:31:00, Corbera seguia amb el seu idil·li i guanyava la prova.

En segon lloc, un altre clàssic. Eduard Hernàndez segueix col·leccionant medalles de trail, i aquest cop pujava al segon esglaó del podi amb un temps d’1:32:19. L’atleta del CE Penedès deixava palès que continua en forma. En tercer lloc, Víctor Del Águila, també del club penedesenc, que es manté a l’elit del trail català amb un temps d’1:34:05.

El podi del campionat de clubs masculí. Foto FCA

En quart lloc entrava Toni Banyos, del JA Berga, amb 1:35:07, seguit d’Arnau Montiel amb 1:37:23, i de Víctor Da Costa, l’actual líder de les TRS, amb un temps d’1:38:34. Pel que fa a la classificació de clubs, victòria aplastant del CE Penedès, segona posició del JA Berga i tercera del CN Olot.

A la prova femenina, de nou, vam tenir victòria de la Núria Gil. La nostra abanderada del trail a nivell estatal i internacional, aconseguia el seu cinquè títol català de la disciplina. Aquest cop, però, va tenir a Natàlia Gonzàlez Barrachina a una rival de pes, arribant tot just darrere d’ella. Amb tot, Gil és una lluitadora nata, i malgrat no arribar en un bon moment, va voler estar present i donar-ho tot per aconseguir un nou títol.

El podi del Campionat de clubs femení. Foto FCA

Gil entrava a meta amb un temps d’1:47:53. Natàlia Gonzàlez va anar unida a ella en tot moment, i va acabar entrant en segona posició amb un temps d’1:48:03, gairebé arribant plegades. Ambdues atletes va protagonitzar una lluita igualada, i van demostrar força per superar els trams difícils.

En tercera posició, Celia Balcells va aconseguir el bronze amb un temps d’1:51:53. L’atleta del CE Penedès va voler sumar-se a la festa, i va superar a d’altres rivals d’entitat. Per exemple, la quarta classificada va ser l’actual líder de les TRS, Ahlam Elkakdi, de l’UA Terrassa, que va acabar amb un temps d’1:53:00. Carla Ràfols va ser 5a amb 1:57:01 i Gisela Carrión 6a amb 1:59:36. A la classificació per clubs, nova victòria del CE Penedès i segon lloc del JA Berga.

Oriol Gibert amb el cartell de guanyador. Foto FCA

Això pel que fa a la categoria absoluta, però també vam tenir show a la sub 23. D’entrada, en nois, on Oriol Gibert va donar un cop de punt sobre la taula aconseguint el títol de la categoria. La cursa, de 10 K, va anar molt rodada per l’atleta del JA Berga. Amb un temps de 42:41, Gibert va manar de principi a fi i va sumar el seu primer títol català de trail sub 23. En segon lloc, Marçal Roig, del CA Canovelles, amb un temps de 44:48, donant l’única medalla del club del Vallès en aquest campionat de trail. En tercer lloc, Nil Alonso, de l’UEC Anoia, donant al club de la Catalunya Central l’opció de tenir un atleta al podi, amb un temps de 44:47.

El triple guanyador sub 23. Foto FCA

A la categoria femenina, Blanca Batlle no va tenir rival. L’atleta de l’AA Palamós va dominar de principi a fi i va saber portar la batuta en una disciplina que també és capaç de dominar, tenint en compte que l’hem vista també en cros i pista. Batlle va acabar els 10 K amb un temps de 48:52, i va deixar un ampli marge a les seves perseguidores. La segona classificada va ser Laia Calzada, del Yetis Collserola, amb un temps de 50:52, seguint sumant bones marques. En tercer lloc, Carla Gonzàlez, del CA Tarragona, va aconseguir el bronze amb una marca de 54:59.

Blanca Batlle, campiona sub 23. Foto FCA

En categoria sub 23 per clubs, JA Berga es va endur l’or i UEC Anoia la plata masculina, mentre que a la categoria femenina, l’or va ser per JA Berga.

La Sísmica Race va aplegar a més de 500 atletes, rècord de participants sumant les proves de 24 K i 10 K, i va ser un escenari ideal per celebrar el Campionat de Catalunya de trail, on es van reunir una desena d’equips de Catalunya i centenars d’atletes per seguir gaudint de la disciplina de curses de muntanya. Propera parada, a Ojós, Múrcia, el Campionat d’Espanya per FFAA.