Moltes opcions d’ascens al grup B

1039

Un cop repassat el que viurem al grup A, toca parlar del grup B, la lliga on se situen els equips amb opcions de pujar a la màxima categoria. En aquest grup trobem equips històrics, d’altres nouvinguts i alguns assentats en la zona alta. Santa Coloma de Gramenet acollirà la primera jornada.

L’UCA com a equip amfitrió, la JA Sabadell, l’UA Terrassa, el CA Tarragona, el CA Granollers, el CA Vic, el GEiEG i el CA Nou Barris són els vuit equips presents. D’entrada, els dos terrassencs, granollerins, tarragonins i colomencs parteixen amb avantatge, però no es poden descartar d’altres, com gironins i vigatans.

L’equip del CA Tarragona arriba a la B després de baixar de categoria. Ho fa amb ganes de tornar a la màxima categoria. L’equip violeta arriba amb noms com els de la màxima estrella, Mireia López, als 100 tanques, els de Laurine Elisa Marimon a la llargada, Marina Tibau al pes, Andrea Trapé als 400 mll, Carla Gonzàlez al 5.000,  d’Aleix Lago als 1.500 m, Marc José Díaz als 110 tanques i Lluc Subirós a l’alçada.

En condicions similars trobem l’UCA. L’equip local parteix també amb serioses opcions de tornar a pujar, mantenint el bloc de la temporada passada amb algun reforç puntual. Amb dos equips molt similars, destaquen atletes com Marina Lamata als 100 tanques, Rosario Marqués als 100 mll, Meritxell Pajuelo i Àlex Vallès als 400 mll, Noelia Medina als 1.500 m, Maria Garcia a la perxa, Laia Rodríguez a la llargada, Sofian Haddouti als 5.000 m, David Castro al triple i Àlex Martínez al disc.

En la pole position trobem UAT i CA Granollers. L’equip terrassenc també tindrà les seves opcions. L’equip del Vallès Occidental buscarà lluitar per l’ascens amb atletes com Joan Fuentes i Marta Gironés als 100 mll, Zakaria Cherkaoui als 400 mll i el relleu 4×400 mixt. D’altra banda, el CA Granollers, amb molts bons resultats en campionats de clubs de promoció, arriba a la cita amb noms com els de Gerard Girbau a l’alçada, Ingrid Valcarcel a la javelina i Pol Carrera als 110 tanques.

Foto: Antonio Bermejo

Esment especial per la JA Sabadell. L’equip sabadellenc, acostumat no fa pas tant a competir de tu a tu amb els millors, passa per un moment de renaixement, i tindrà l’objectiu de mantenir-se a la categoria. Destaquen atletes com Roger Martínez al 110 tanques o Josep Torres i Fatoumata Diallo als 100 mll.

El GEiEG Gironí també arriba a la cita amb ganes de lluitar per bones posicions. L’equip del club esportiu amb més socis de Girona mirarà de mantenir la seva plaça al Grup B i, perquè no, esgarrapar alguna posició, amb un grup femení amb atletes destacades. Ho farà amb noms com els d’Ivet Rovira i Lola Cofan als 100 tanques, Estel Pons al pes, Helena Rios a la perxa, Ariadna Garcia i Laia Passolas a la llargada, Marta López als 100 mll, Valentina Casals als 400 mll, d’Abel Corpas i Pau Pinsach als 5.000 m.

Finalment, el CA Nou Barris i el CA Vic també buscaran mantenir la categoria. Amb tot plegat, ho faran amb equips que tenen força noms de promoció. L’equip barceloní tindrà al seu equip a Faisal El Mezziani als 1.500 m, Àlex Gonzalo al triple salt, Sebastián Berengui al disc, Clara Angélica Esparza als 5.000 m o Andrea Acera a la llargada.

L’equip vigatà també arriba a la cita amb un equip molt jove i amb ganes de progressar. Destaquen Abel Benito als 110 tanques, Guillem Pinyol a l’alçada, Enric Martínez al martell, Encarna Núñez als 1.500 m, Laia Andreu als 5.000 m i Esperanza Ebube a la llargada.

La jornada 1 del Grup B es disputarà en horari de tarda, començant a les 16 h amb el martell i acabant a les 20.15 h amb el relleu mixt.

· Reglament   · Grups/Organitzadors

· Atletes inscrits