Nou medalles catalanes al Campionat d’Espanya de cros

596

Catalunya va obtenir un magnífic botí del Campionat d’Espanya de cros celebrat aquest darrer cap de setmana a Ortiella, Biscaia. Cinc medalles grupals i quatre d’individuals, amb tres metalls d’or. Totes les categories van obtenir premi, a banda d’altres grans resultats aconseguits fora dels podis.

La categoria absoluta ens va portar grans alegries a nivell masculí. Adel Mechaal es va endur la victòria individual amb una marca de 30:29, i va tornar a mostrar un alt nivell en aquesta disciplina. L’atleta palamosí va conduir a Catalunya al subcampionat grupal, una medalla de plata obtinguda, també, per Aaron Las Heras, 6è classificat, Abdennasser Oukhelfen, Abdessamad Oukhelfen, Santiago Catrofe i Ilias Fifa.

L’equip femení també va lluitar al màxim al cros absolut. El grup va acabar en 6a posició, sent Naima Aït Alibou la millor classificada, 8a a la general. Mireia Guarner, Douae Ouboukir, Cristina Silva, Núria Tilló i Meritxell Raimundo també van participar en la prova i formen part de la classificació final.

La categoria sub 20 també va tenir un èxit total. El grup femení va obtenir la victòria final amb Blanca Batlle com a 3a classificada amb 31:46 i medalla de bronze, Àmbar Tomàs, 4a classificada, Maria Taggi, Júlia Munté, Anna Rovirosa i Laia Cuervo. A la categoria masculina, també es va obtenir l’or per part de Catalunya, amb un grup format per Aleix Vives, Gonçalo Sousa, Cesc Boix, Oriol Jové, Pol Seriñana i Pau Valdepeñas. A més a més, Vives va obtenir la plata final individual amb marca de 25:43.

La categoria sub 23 també va tenir triomfadors catalans. L’equip sub 23 va acabar amb la medalla de plata amb un equip format per Adam Maijó, Marc Fernàndez, Eric Lore, Ismail Atriki, Roger Súria i Joan de la Torre. A més a més, Maijó va obtenir el bronze amb un temps de 31:17. A la categoria femenina, Catalunya va acabar en una meritòria 4a posició, amb un equip format per Marina Freixa, Clara las Heras, Aida Alemany, Mercè Sànchez, Andrea Alemany i Andrea Bernal.

Finalment, també es va obtenir l’or al relleu mixt. L’equip format per Laura Rodríguez, Artur Bossy, Marina Guerrero i Abderrahim Ougra va obtenir una magnífica primera posició lluitant contra equips d’alt nivell.

D’aquesta manera són nou les medalles obtingudes en total: els dos ors sub 20, en masculí i femení, l’individual d’Adel Mechaal, i el relleu mixt, les plates absoluta masculina, sub 23 masculina i individual d’Aleix Vives, i finalment els bronzes de Blanca Batlle i Adam Maijó a nivell individual.

· Resultats