Nova edició de la Sant Silvestre de Badalona

522

Aquest diumenge 18 de desembre es va disputar la 23a edició de la Sant Silvestre RACC Badalona, organitzada pel Club Atlètic Barcelonès, a Badalona en un circuit no homologat, amb les proves dels 5 K i els 10 K. Més de 800 corredores i corredors van creuar la meta d’arribada entre totes dues proves, obrint foc en les proves de Sant Silvestre d’aquest 2022. Aquesta va ser la primera de Catalunya.

A la prova dels 5K, Aaron Las Heras es va endur la victòria amb un temps de 13:52. L’atleta, estudiant i competidor als Estats Units fins aquest any, va ser el primer en arribar a meta, seguit de Carlos Sáez, amb un temps de 14:00. El tercer atleta en pujar al podi va ser Jordi Pujol, amb una marca de 14:20.

A la categoria femenina, victòria de Paula Blasi, atleta del CE Universitari, que torna a competir aquesta temporada, amb un temps de 17:29. En segona posició va arribar l’Ariadna Fernàndez, amb temps de 19:43, tancant el podi la Soledad Avellaneda amb un temps final de 21:05.

Pel que fa a la prova dels 10 K, victòria de l’Ilias Fifa. L’atleta de l’Agrupació Atlètica de Catalunya venia d’aconseguir el triomf a la Jean Bouin feia unes setmanes, i a Badalona es va imposar amb un temps de 30:05. La segona posició va ser per Jordi Garcia, amb 30:17. El tercer esglaó del podi va correspondre a Jaume Leiva, amb 30:30.

A la categoria femenina, Txell Jarque es convertia en l’atleta més ràpida marcant un temps final de 38:01, seguida de Mireia Suñé amb 40:06. En tercer lloc arribava a meta Marta Martín, amb 40:25.

També vam viure la Sant Silvestre Kids, diverses curses infantils que van aplegar desenes d’atletes, vivint en alguns casos les seves primeres experiències a l’asfalt. L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, va ser l’encarregat del tret de sortida de la cursa dels 5K.