Nova edició del Míting Internacional Ciutat de Barcelona

942

Ja la tenim aquí. Una nova edició del Míting Internacional Ciutat de Barcelona arriba amb un quadre de luxe, amb la gran majoria dels i les millors atletes de Catalunya, amb d’altres vinguts d’arreu de l’estat i a nivell internacional. En poc més de dues hores, viurem un espectacle que també tindrà la presència televisiva de La Xarxa+ i un seguit d’activitats animades per l’equip d’speakers i el voluntariat de la cita.

La prova començarà a les 18.30 h amb les semifinals dels 100 mll i els concursos de martell i perxa. Es disputaran 14 proves, de les quals només el 100 mll femení tindrà més d’una sèrie (les semifinals i la final). La resta, a una sola final o bé un concurs sencer. La darrera prova serà els 5.000 m, a les 20.15 h. En aquell moment també estarà acabant el triple salt mixt.

Comencem destacant la presència de l’atletisme català. En ple camí per competir als Jocs Olímpics, la primera gran cita internacional serà en tres setmanes, amb l’Europeu de Roma, prova on aspiren a ser-hi molts atletes locals. És el cas de Jaël-Sakura Bestué o Pol Retamal, els dos velocistes de referència, que buscaran al 100 mll i al 200 mll dues marques que els acrediti el bon estat de forma demostrat en les proves anteriors. A Bestué l’acompanyaran atletes com Maribel Pérez, la nord-americana Kiara Parker i la italiana Irene Siragusa, o la local Ona Rossell. Retamal, de la seva banda, se les veurà amb l’italià Fostine Desalu, el txec Jan Jirka, i acompanyat de dos locals de molt de pes, els campions d’Espanya Adrià Alfonso i Miguel Gasch.

Cartell

Una altra catalana de referència serà Esther Guerrero. La banyolina mirarà de disputar un 800 m que serà una autèntica prova de foc. Se les veurà amb la kenyana Naomi Korir, i amb les internacionals RFEA Lorena Martín, Daniela Garcia i Lucia Pinachio. A més, també destaquem la presència de la santcugatenca Zoya Naumov, que ve de ser 4a al Campionat Iberoamericà, o la jove Marta Mitjans, que com sempre en els mítings pot ser la sorpresa.

També competirà Laura Redondo al martell. La gavanenca, que també vol buscar la marca per accedir a Roma, competirà amb dues atletes que superen els 70 metres, com son Rose Loga, de França, i la finlandesa Suvi Koskinen. Als 400 mll masculins viurem una autèntica final de Campionat d’Espanya. El lleidatà Bernat Erta tindrà davant a membres del 4×400 m classificats pels JJOO, així com també ell pot formar part d’aquesta convocatòria. Amb Erta competiran Óscar Husillos, un dels caps de cartell, Julio Arenas, Lucas Búa, Iñaki Canal i Markel Fernàndez, juntament a la jove promesa catalana Claudi Gómez.

D’altres proves destacades seran el pes, on el campió català Eloi Rovira tindrà davant a Carlos Tobalina, campió d’Espanya en nombroses ocasions, el egipci Mustafa Hassaan, amb 21.65 m i l’atleta de Bahrein Abdelrahman Mahmoud. A la perxa, dues atletes catalanes com son Mònica Clemente i Clara Fernàndez, buscaran avançar en un concurs on destaca la grega Nikoleta Kyriakopoulou, que va ser capaç de saltar 4.83 m anys enrere, o també la italiana Sonia Malavisi.

Grada plena by Dani Meumann

En el 800 m, amb dos catalans i un andorrà, Josué Canales, Eric Guzman i Pol Moya, tindrem uns duels per la victòria molt interessants. L’algerià Yassine Hethat acredita la millor marca, però al seu costat tindrà l’escocès Guy Learmonth i l’ugandès Tom Dadriga, a banda del jove etíop Ephrem Mekonnen. Als 5.000 m, també bona presència catalana, amb el campió de marató, Artur Bossy, Adam Maijó i Xavi Badia, davant de l’atleta de La Rioja Nassim Hassaouss, el del Marroc Mostapha Akkaoui i el de Burundi Eric Nzambimana.

Finalment, destacar els salts, com ara el d’alçada, amb Ona Bonet, Irene Clemente i la joveníssima Zuzanna Bednarek, davant de la colombiana Jennifer Rodríguez, amb 1.90 m, Keely O’Hagan, de Nova Zelanda, amb 1.89 m, i la campiona d’Espanya Una Stancev. Al triple salt mixt, Naiara Estanga, Elda Romeva, Marc Sala i Ramon Adalia seran els representants catalans, mentre que Kira Wittmann acredita la millor marca femenina i Alexis Copello, la masculina.

Recordem que la retransmissió es podrà seguir per La Xarxa+, tot i que també es podrà accedir a l’estadi comprant entrades online o el mateix dia del Míting a l’entrada del recinte. Cal accedir-hi amb temps suficient degut a la coincidència amb el partit de futbol Barça-Rayo a l’Estadi Olímpic a la mateixa hora. Com a equip d’animació comptarem amb la presència de Carles Castillejo com a conductor i a Àlex Parreño com a speaker de la jornada.

Amb tot, l’espectacle estarà assegurat a la muntanya màgica de Montjuïc, escenari de grans tardes d’atletisme en els darrers 100 anys.

· Web   · Atletes participants

*Llistes de Sortida / Resultats en directe*

*Televisió i streaming*