Onze medalles catalanes al Campionat d’Espanya de cros

613

Catalunya va triomfar, un cop més, als dos Campionats d’Espanya de cros per federacions del cap de setmana, d’una banda, al sub 16-18 del CSD de dissabte i de l’altra al Campionat sub 20 a absolut de diumenge, tots ells disputats a Getafe. A banda dels vuit podis col·lectius, Catalunya va aconseguir tres medalles individuals.

Comencem pels podis col·lectius. D’una banda, els dos equips sub 23 van triomfar i van obtenir la victòria i or a les seves respectives curses.

Les medalles i el títol sub 23 català. Foto FCA

L’equip femení portava un gran equip i ho va demostrar des de l’inici. Àmbar Tomàs, amb medalla de bronze individual, va ser la millor catalana amb 38:36, seguida d’Alice Garner, 6a. Ruth Martí va ser 11a, Blanca Batlle 14a, Aida Alemany 17a i Laura Torres 34a. D’aquesta manera, victòria col·lectiva catalana.

D’altra banda, l’equip masculí sub 23 també va aconseguir la victòria. D’una banda, Eric Lore va fregar el podi individual sent 5è amb un temps de 25:58. El va seguir Ismail Atriki sent 8è, Marc Fernàndez sent 12è, Daniel Martínez 32è i Marçal Roig 67è, també amb Pol Seriñana a l’equip. Segon or consecutiu per Catalunya.

L’equip masculí sub 18 or col·lectiu. Foto FCA

El tercer or va arribar dissabte amb el cros sub 18 CSD. L’equip masculí portava una magnífica fornada, i ho va demostrar amb una gran classificació. Bakr El Asri va ser el millor també fregant el podi i obtenint la 4a posició amb un temps de 16:13. Adrià Boyano va ser 9è, Albert Alsina 10è, Amin Ezzitouni 14è, Albert Bartolí 16è i Pere Mas 27è. Tercer or català, primer del cap de setmana.

El grup sub 20 masculí va obtenir plata. Foto FCA

A més a més, es van obtenir dues plates. D’una banda, l’equip masculí sub 20, va ser segon per darrera de Castella La Manxa per molt poquet. Gonçalo José Sousa també va fregar el podi, sent 4t amb temps de 19:32. El campió català, Oriol Jové, va ser 8è, M’hamed Mouacha va ser 12è, Adrian Macias 14è, Biel Morancho 26è i Jan Sola 38è, amb un equip també amb Aniol Clavell. Sens dubte, un altre gran èxit. En el cas d’en Gonçalo José Sousa, es va assegurar un bitllet per competir al Mundial de cros de Belgrad.

L’altra plata també va arribar dissabte. L’equip sub 18 femení va quedar lluny del primer lloc de Galícia, però es va assentar a la perfecció en el segon. Carla Ferrara, campiona catalana, va ser la millor classificada amb 18:37 i un 5è lloc. A més, Marta Gutiérrez va ser 11è, Emma Taggi 18a, Amira Benmerzouk 23a, Elsa Carnero 26a i Estel Jordan 53a. Una bona fornada també de futur.

Rabab Ouzemmou amb el bronze individual. Foto FCA

A més, hem de comptabilitzar tres bronzes col·lectius. El primer i destacat el masculí absolut. L’equip encapçalat per Adel Mechaal es va fer fort davant de les adversitats de la setmana, i va tirar endavant una cursa quedant-se a tocar de Madrid, el segon classificat. L’atleta palamosí va ser el millor català, tercer i pujant al podi amb un temps de 30:38. Adam Maijó va ser 6è estatal amb un temps de 31:18. Després, Jordi Torrents 15è, Xavi Badia 34è, Toni Baños 42è i Daniel Álvarez 44è.

Un altre bronze va ser el sub 16 masculí el dissabte. Després de la cursa femenina, bona actuació dels nois, amb un tercer lloc fonamentat per la 7a posició de Marc Benavent amb 14:00, la 12a de Guillem Cuartero, la 19a de Màxim València, la 30a de Gonzalo Turmo, la 52a d’Erik Gonzàlez i la 56a de Walid Benktib.

Durant la primera cursa del campionat, l’equip sub 16 va aconseguir el quart lloc col·lectiu i la tercera posició individual de l’atleta del CA Pobla de Segur Rabab Ouzemmou, que va acabar la prova amb 15:42. A més, Xènia Doménech va acabar 15a, Anna Mas 29a, Maia Parés 31a, Arhane Garuz 36a i Alba Antúñez 67a.

Bronze mixt de Catalunya. Foto FCA

El darrer bronze el va aconseguir el relleu mixt. En un equip format per Joan Bru, Marina Guerrero, Paula Blasi i Víctor Blasi, Catalunya va finalitzar tercera amb un temps final de 26:01, demostrant que també en aquesta prova se segueixen aconseguint grans èxits.

A banda de les medalles, destaquem la resta de proves. L’equip sub 20 femení va acabar en cinquena posició col·lectiva, amb la 5a posició de Marwa El Khouya, la 2’a de Júlia Munté, la 29a de Núria Escudero, la 41a de Beth Cáceres, la 42a de Júlia Lahosa i la 54a de Paola Clermont.

Tots els grups sub 16 i sub 18 col·lectius de Catalunya Foto FCA

D’altra banda, l’equip femení absolut no va tenir el seu millor dia i no va poder passar de la 10a posició. Mireia Guarner va acabar 31a, Laia Casajoana 34a, Marina Freixa 45a, Maria Benito 54a i van participar també Naima Aït Alibou i Irene Batlle.

D’aquesta forma, vuit podis col·lectius, amb tres ors, dues plates i tres bronzes, i a més de tres bronzes col·lectius. Una molt bona nota de Catalunya, amb assignatures a millorar però amb un global molt engrescador del que ha estat la temporada de cros al nostre país.

Cal destacar que es va fer un nou homenatge a Carme Valero previ a l’inici de la cursa absoluta femenina. En aquest homenatge es va fer un sentit minut de silenci i un recordatori a l’atleta sabadellenca, per sempre més recordada.

· Resultats Sub 16-18   · Resultats Sub 20-23-Absolut