Ourense acull el Campionat d’Espanya sub 16

872

La temporada de pista coberta abaixa el teló i ho fa amb el darrer campionat d’Espanya. Ourense acollirà la cita del Campionat d’Espanya sub 16, la prova que reuneix als i les millors atletes de la categoria, i ho farà amb 93 catalans i catalanes disposats, molts d’ells i elles, a tenir la primera experiència en proves estatals.

Cinc atletes de Catalunya arriben amb la millor marca. Destaca, com sempre, la prova de perxa, on sol ser habitual omplir els primers llocs del rànquing. Alba Benito, del CA Laietània, arriba amb la millor marca de la perxa amb 3.63 m, igual que Bernat Figueres, de l’UA Montsià, que és líder amb 3.85 m. En aquesta prova, la masculina, trobem a sis catalans i cinc d’ells entre les sis primeres places. De fet, a la femenina, seran set les atletes que hi participaran.

A banda de la perxa, cal destacar a Alejandro Muñoz, del CA Mollet,  com a líder destacar de l’alçada amb 1.96 m. Va ser campió de Catalunya fa dues setmanes, igual que Ferran Latorre, de l’Aldahra Lleida, que també va destacat al triple amb 13.71 m. Finalment, Jana Guillem, del FC Barcelona, als 300 mll, és la líder estatal amb 40.27.

Però no seran els únics destacats. Molts i moltes les que vam veure al darrer Campionat de Catalunya participaran a Ourense. A la velocitat, Alejandro Morante participarà als 300 m amb la tercera millor marca. Lluna Marsal arriba amb la setena millor, després de baixar dels vuit segons. En els 300 m, a banda de Guillem, Berta Linares serà també representant catalana en bones posicions.

En els 1.000 m, l’actual bronze individual al Campionat d’Espanya de cros per federacions, Adrià Boyano, parteix amb la tercera millor marca, igual que Pere Mas als 3.000 m, segon del rànquing. Ells dos, amb Bernat Gironès i Axel Zarranz participaran en aquestes dues proves, tots ells medallistes d’or a Pamplona amb Catalunya.

A les proves femenines, Maria March, campiona catalana, arriba 4a als 600 m. Marta Gutiérrez, també present a Pamplona, és la millor classificada catalana per rànquing als 1.000 m, essent 6a, acompanyada d’Aina Padró i Maia Salomón.

A la perxa, acompanyant a Figueres, Biel Estruch, Marc Padró, Jordi Folch i Oriol Hermida estaran a la pole position per buscar el podi. Víctor Jiménez, del CA Tarragona, és el millor català a la llargada per rànquing, arribant 4t. Finalment, Marc Enrique i Pau Moreno seran els nostres dos representants a l’hexatló.

Als 60 mt, Jana Queralt, de l’Aldhara Lleida, arriba amb moltes opcions. La campiona catalana és 3a al rànquing estatal. A l’alçada, la gavanenca Mònica Malevych, campiona al campionat català amb 1.65 m, arriba segona, també amb moltes opcions de podi. A la perxa, acompanyant Benito, Ona Dalmau, Júlia Cervantes, Etna Torras, Carla Pérez, Laia de Pablo i Jana Uzñate participaran a la prova a Ourense.

A la llargada, la millor classificada és la campiona catalana, Martina Hurtado, que arriba 5a disposada a buscar llocs de podi. Esperanza Ebube Adibe l’acompanyarà a la prova, que també participarà a la prova del triple, on la millor catalana serà Judit Franco.

Durant tot el cap de setmana restarem molt pendents de les actuacions de tots els catalans i catalanes. El campionat comença a les 10 h del dissabte i s’allargarà fins a les 20.50 h del dissabte, amb un descans entre la primera i la segona jornada. Diumenge es disputarà la darrera, de 10 h a 13.30 h.

· Reglament   · Informació Tècnica   · Atletes inscrits