Paul McGrath i Raquel Gonzàlez guanyen la marxa catalana

698

La Federació Catalana d’Atletisme el campionat de Catalunya de marxa en el marc del GP de marxa organitzat per Runners El Vendrell, al municipi tarragoní. En una nova demostració de la força de la marxa catalana, la gran majoria d’estrelles van estar presents a la sortida al barri marítim de Coma-Ruga. L’única absència per lesió, però present entre el públic, va ser Sofia Santacreu a la prova sub 20. A partir d’aquí, les atletes internacionals van aparèixer per competir als 20 K, igual que a la prova masculina els atletes més destacats en actiu.

La sortida de la cursa absoluta femenina i masculina. Foto FCA

Paul McGrath es va tornar a erigir com el millor atleta català. És el segon cop que aconsegueix la victòria al Campionat de Catalunya de marxa, i substitueix a Óscar Martínez com a campió català. L’atleta del Cornellà Atlètic va fregar la seva millor marca, amb un temps d:1:21:29. McGrath, amb la seva família com a recolzament, arrossega gran passió per allà on van, i el públic del Vendrell es va bolcar amb ell. En segon lloc, el campió del darrer any, Óscar Martínez, que debutava amb L’Hospitalet Atletisme, aconseguia la plata amb 1:26:06. Finalment, Ruben Liste, del Lo Esport, es quedava amb el bronze i temps de 1:38:52. El podi sub 23 va ser el mateix.

A la prova femenina, Raquel Gonzàlez es convertia en l’atleta catalana amb més títols de Catalunya de 20 K de la història, arribant als 9 i superant a Beatriz Pascual. L’atleta maresmenca va donar una nova mostra de fortalesa i va lluitar amb les millors atletes catalanes per endur-se la victòria. Temps final d’1:30:15, mantenint una lluita gairebé fins al final amb Cristina Montesinos, una atleta amb un creixement magnífic els darrers anys, aconseguint la plata amb una marca d’1:30:40. El bronze va ser per la també internacional de l’Aldahra Lleida Paula Juàrez, amb temps d’1:31:24.

Podi sub 23 femení del Campionat català de marxa – Foto FCA

A la prova també van participar Mireia Urrutia, 4a catalana, Georgina Ruiz, 5a, o Beatriz Cantero, 6a. Mar Juàrez va participar però no va poder acabar. La primera sub 23 va ser l’atleta del CA Granollers Laura Monje, amb temps d’1:43:02, seguida de Noa Rodríguez amb la plata i Paula Gómez amb el bronze.

D’altra banda, vam tenir altres grans curses del Campionat català. A la prova sub 20, de 10 K, Griselda Serret va aconseguir la victòria amb 48:05, superant a Júlia Suàrez, amb un temps de 50:48 i amb el tercer lloc d’Erika Duro, amb 55:40. A la prova masculina, Ivan Molina, del CA Laietània, feia bons els pronòstics i aconseguia l’or amb un temps de 43:37, seguit de Lluc Serrat amb 46:59 i el bronze d’Urien Fernàndez, amb 47:10.

Podi M55 Campionat Catalunya marxa. Foto FCA

A la prova sub 18, domini de l’atleta del Lluïsos de Mataró Eloi Anton, amb 46:02, seguit d’Oriol López, amb 49:02 i amb el tercer lloc de Biel Elvira, amb 51.43. A la femenina, victòria de Gina Torres, de l’Aldahra Lleida, amb 52:00, el segon lloc de Naia Aubia amb 56:35 i el tercer de Laia Aixalà, amb 58:01.

Podi F50 Campionat Catalunya marxa. Foto FCA

Pel que fa al Campionat màster, el més destacat va ser la victòria a F50 i RESP d’Olga Cabrera. L’atleta de Lea La Blanca debutava a la categoria i ho va fer amb un nou or i un nou rècord, amb marca de 25:34 els 5 K. Maria Azucena Garcia va ser plata. A la prova M35, or per Aitor Santafé, a la M40, or per Guillem Pérez i plata per Jonatan Romero. A M45, or per Denis López i plata per Raúl Martínez. A M50, l’atleta del CA Gavà, Alberto Cemboraín, va pujar al podi amb l’or, seguit de Jordi Arias plata i Juan Carlos Mena amb bronze.

A M55, l’atleta del CA Viladecans, Javier Garcia, va obtenir l’or, seguit de Josep Alfons Cazurra amb la plata i Víctor Olivares amb el bronze. A M65, victòria de Pedro José Aranda. D’altra banda, a F40, victòria de Marta Nogueira, seguida de Regina Gras. A F45, Eva Pérez va ser or, seguida de Maria Teresa Blasco i Cristina Arias.