Pol Ferrer i Irene Clemente triomfen a les proves combinades

633

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar una nova edició del Campionat de Catalunya de proves combinades a Sabadell, amb la disputa de l’heptatló masculí i el pentatló femení. Es van repartir les medalles sub 20, sub 23 i absolutes, amb protagonisme pels atletes del Cornellà Atlètic, doncs Pol Ferrer i Irene Clemente es van proclamar campions de Catalunya.

L’heptatló es va dividir en dues jornades, i diversos dels millors atletes catalans hi van prendre. El jove talentós Pol Ferrer va obtenir la victòria final a la categoria absoluta, amb una marca de 5.490 punts, aconseguint també rècord dels Campionats. Ferrer debutava a la prova absoluta i va fer amb la medalla d’or, després de dominar en anteriors edicions les categories pertinents.

Ferrer va obtenir la victòria en quatre de les set proves, destacant els 60 mll, l’alçada, el pes i els 1.000 mll. En segona posició de la general va acabar l’atleta del CA Igualada Eloi Santafé, que ja havia estat campió absolut en una altra edició i aquest cop va obtenir la plata, amb una marca final de 5.367, i aconseguint el primer lloc als 60 mt i a la perxa. El tercer lloc va ser per Quim Rodríguez, de L’Hospitalet Atletisme, que va guanyar el bronze amb una marca de 5.145 punts. Tots tres també van ocupar el podi sub 23, doncs pertanyen a aquesta categoria.

El podi sub 20 el va encapçalar Adrià Priego, atleta de l’UA Terrassa, que va guanyar l’or amb una marca de 4.941 punts i amb victòria en sis de les set proves. La plata va ser per Jordi Sànchez, de L’Hospitalet Atletisme, amb una marca de 4.245 punts i la victòria al pes. El bronze final va ser per Jan Sadurní, del GEiEG, amb 4.192 punts.

També es va celebrar el pentatló femení, només amb jornada de diumenge al matí. La campiona absoluta va ser l’atleta del Cornellà Atlètic Irene Clemente, amb una marca de 3.704 punts. Clemente també és una de les atletes destacades a nivell català i va sumar la medalla sub 23, a més del primer lloc a l’alçada amb 1.73 m.

El segon lloc absoluta va ser per la Ivet Rovira, que va acabar amb 3.613 punts, molt a prop de Clemente. Rovira va obtenir les quatre primeres posicions restants, amb victòria als 60 mt, al pes, a la llargada i als 800 mll, amb temps de 2:20:70. A més va obtenir també la plata sub 23. Finalment, Carola Blanco, de L’Hospitalet Atletisme, va aconseguir el bronze amb una puntuació de 3.040 punts. Blanco també va es va proclamar campiona sub 20.

El tercer lloc sub 23 va ser per Laia Passolas, del GEiEG, amb 2.707 punts. D’altra banda, a la categoria sub 20, Paula Niubó va obtenir la plata amb una marca de 2.933 punts, deixant a la tercera posició a Ainhoa Pinilla amb 2.730 punts.

Finalment, diversos atletes no van acabar la competició. Cal ressaltar els noms d’en Ferran Merino, la Clara Gabaldón, en David Muñoz i en Sergi Cattaneo, els i les quals els hi desitgem una ràpida recuperació.