Quatre podis de Catalunya al Cros de Federacions

791

Catalunya va obtenir quatre podis a Pamplona durant la disputa del Campionat d’Espanya de cros per federacions, que va portar als grups sub 16 i sub 18 a la darrera prova del curs de la disciplina. Èxit majúscul amb dues victòries, dels dos grups masculins, i amb una medalla individual, d’Adrià Boyano a la cursa sub 16 masculina.

El primer grup en competir va ser el sub 16 femení. Catalunya, formada per Rabab Ouzemmou, Marta Gutiérrez, Aina Padró, Gemma Pérez, Elsa Carnero i Amira Benmerzouk van aconseguir la segona plaça i medalla de plata, amb la 4a posició d’Ouzemmou i la 6a de Gutiérrez. Les atletes van executar una mangífica cursa grupal, amb quatre atletes entre les 20 primeres, només superada per Galícia.

Posteriorment va ser el torn del grup sub 16 masculí. El grup, format per Adrià Boyano, Pere Mas, Axel Zarranz, Amin Ezzitouni, Bernat Gironés i Imran Jdiaa va aconseguir la victòria amb quatre dels atletes entre els 10 millors. A més, Boyano va sumar l’única medalla individual, després d’acabar tercer a la general amb temps de 16:20. Un altre èxit col·lectiu de la selecció catalana.

Les atletes sub 18 també van tenir el seu moment. El grup català va aconseguir el subcampionat i medalla de plata a la cursa dels 6 K del cros, amb un grup format per Emma Taggi, Marta Mitjans, Marwa El Khouya, Mar Espartero, Carla Ferrara i Núria Escudero. Amb les quatre primeres entre les 20 millors, Taggi va ser la millor classificada, acabant en 8a posició. Només van poder ser superades per Castella i Lleó.

Finalment, en la darrera cursa de la matinal, nova victòria catalana, aquest cop pel que fa al grup sub 18. La selecció, formada per Bakr El Asri, Adrian Macías, Albert Bartolí, Biel Morancho, Albert Alsina i Max Ordoyo va competir de manera brillant, també amb els quatre primers entre els 15 millors atletes, sent El Asri, l’atleta del CA Lloret, qui va acabar en millor posició, sent 6è.

D’aquesta manera, Catalunya va ser la selecció amb més podis col·lectius, aconseguint pujar-ne en totes les curses, amb dos ors, dues plates i un bronze individual. Cal destacar la feina també de l’equip tècnic, format per Fran Carrillo, Xavier Garcia, Joan Montserrat, Laura Pelegrí, Jose Antonio Prieto, Jordi Pelegrí i el fisioterapeuta Jordi Bosch.

GA Lluïsos Mataró

D’altra banda, a Toro, Zamora, es va tancar la temporada de cros màster amb la disputa del Campionat d’Espanya de cros de la categoria. Una trentena d’atletes catalans i catalanes i un club, el CA Lluïsos de Mataró, van viatjar fins a Extremadura per tancar el curs de la disciplina.

El grup F50 del club mataroní va acabar en tercera posició a la classificació per clubs, amb un grup format per Esther Tomàs, Ana Esther Fidalgo, Immaculada Gómez i Beatriz Domínguez. A nivell individual, la millor classificació catalana va ser per Francisco Aragón, de l’UA Rubí, que es va endur la victòria a la cursa M65 de 6 K amb un temps de 23:13.