Quinze medalles catalanes al Campionat d’Espanya sub 20

609

Salamanca ha posat el tancament a la pista curta estatal amb el Campionat d’Espanya sub 20, que ens ha deixat quinze medalles de Catalunya, entre ells sis ors, un rècord d’Espanya i un rècord del Campionat. Una de les millors fornades catalanes de la història continuen amb el seu gran creixement, sumant noves fites, destacant la marca de Pol Elvira, el velocista de Viladecans aconseguint RESP.

Elvira, que ja havia batut el rècord d’Espanya sub 20 anteriorment, competia amb rivals de molt de pes, i a la final ha aconseguit una grandiosa marca de 6.66, mostrant que ara per ara és el gran referent de la velocitat catalana, tenint també fins ara el rècord català. El de l’atleta de Viladecans és un dels cinc ors del cap de setmana.

Ona Bonet després del seu or a la pista de Salamanca. Foto Instagram

Un altre del ors de Salamanca ha estat el d’Ona Bonet. La saltadora del CA Manresa ha estat una de les atletes destacades d’aquest 2024 a PC, després del seu RCAT sub 20 a l’alçada. Bonet volia tancar aquest trimestre amb un encert i no ha fallat pas en el seu camí cap a un nou or. Amb una marca d’1.82 m, l’atleta va aconseguir la medalla final. Bonet ha provat 1.84 m però finalment no ha pogut superar-ho.

A la mateixa final, Fatoumata Diallo ha aconseguit la plata i MMP amb 1.72 m. La saltadora de la JA Sabadell ha executat un excel·lent concurs i es converteix també amb una de les referents catalanes del moment a la prova.

Adrià Ripollès, Jazmín Romeu i Elda Romeva després de rebre les medalles. Foto FCA

També en els salts, Elda Romeva sumava un nou or estatal. Romeva, amb una magnífica marca personal de 12.83 m, feia bons els pronòstics aconseguint la victòria. Romeva ha tancat una excel·lent PC, amb participació al Campionat absolut i medalla al de Catalunya.

En els 1.500 m, Àlex Pintado segueix aconseguint grans èxits. I a la seva millor prova, l’ex atleta de l’UA Terrassa ha aconseguit l’or amb una marca de 3:54:03, superant a tots els seus rivals. D’aquesta manera, l’atleta, ara al Playas de Castellón, suma l’or després d’haver-ho fet en altres categories inferiors.

Els dos ors finals han estat en el 800 m. A la prova femenina, Marta Mitjans es va citar de nou amb el podi com ha fet en la resta de categories. Mitjans destaca des de sub 16 aconseguint medalles d’or i rècords, i aquí no ha fallat tampoc, accedint a la final i sumant l’or amb una marca de 2:09:80. Mitjans ha tingut la companyia a la final de Carla Bisbal, que finalment ha acabat 4a amb 2:14:98, Irene Montoliu, 5a amb 2:16:47, i Irina López, 8a amb 2:19:54.

Mathios Rodríguez i Adrian Gómez al podi de 800 m sub 20. Foto FCA

A la prova masculina, Mathios Rodríguez ha fet saltar la banca amb el seu primer or estatal. L’atleta del CA Igualada ha tingut una final de molt encert, trencant amb tots els seus rivals i aconseguint l’or amb 1:53:01. A Rodríguez l’ha acompanyat al podi Adrian Gómez. L’ex atleta de l’UA Barberà ha acabat amb la plata, fent doblet català, amb 1:53:03, a tocar del seu company.

El Barça ha estat un dels referents en les medalles. A les de Pol Elvira i Elda Romeva s’han de sumar les plates, primer, d’Adrian Priego, l’atleta de combinades, que finalment ha acabat pujant al podi en segon lloc amb una marca de 5.281, que significa MMP. Priego aconseguia també MMP a la perxa amb 4.20 m, als 60 mll. amb 7.01 i al pes amb 10.81 m. També amb marca personal Nil Sadurní, 13è amb 4.541 punts, amb Nil Sharma 9è.

A la perxa també hem tingut medalles catalanes. Martí Serra, amb una excel·lent marca personal, aconseguia la plata amb marca de 5.25 m. Serra segueix progressant i manté la seva posició, si bé aquest cop ha acabat sent segon. La quarta medalla el Barça va ser d’Adrià Ripollès. El saltador ebrenc aconseguia el bronze amb 5.20 m. La darrera medalla del Barça va ser per Jazmin Romeu. La velocista aconseguia el bronze amb un tros de temps de 7.41, marca personal. També marca personal per Ericka Maseras, 4a amb 7.42, tot i que va sumar 7.41 a les semifinals.

Sílvia Ruiz després de guanyar la medalla a la perxa. Foto Cornellà Atlètic

Les darreres medalles van venir al 3.000 m, amb Marwa El Khouya sumant una nova medalla d’aquest 2024, amb la plata i temps de 10:18:08. Silvia Ruiz, saltadora de perxa del Cornellà Atlètic, aconseguia la plata amb una marca de 3.85 m. A la mateixa final, 4a Megan Bell amb 3.80 m i MMP i 5a Arlet Sust. Finalment, Biel Cirujeda va aconseguir el bronze als 400 mll. L’atleta del CA Manresa segueix amb la seva dinàmica positiva, i després de ser campió català sub 20 aconseguia el bronze amb 48.43. En 4t lloc, David Parramón, l’atleta del Barcelona Atletisme, aconseguia marca personal amb 49.16 m.

En d’altres proves, Oriol Sànchez va acabar 5è a la final dels 200 mll amb marca de 21.95, també va ser 5a Mar Buchaca a la final femenina amb 25.05, mateixa posició de Bruno Rivera a la final de triple salt, amb una marca de 14.70 m, amb Mohamed Mahfuz Iddrisu 6è amb 14.45 m i marca personal. A la final dels 400 mll, l’andorrana Duna Viñals va ser 4a amb 55.69 i 5a va ser Helena Santacana amb 55.81. Finalment, a la prova dels 3.000 m masculins, Biel Morancho, Aniol Clavell, Jofre Roca i Oriol Jové van acabar de la setena posició a la desena posició.