Quinze medalles catalanes al Campionat d’Espanya sub 23

493

La Federació Catalana d’Atletisme ha aconseguit un magnífic resultat durant aquest cap de setmana al Campionat d’Espanya sub 23. De la setantena d’ells i elles presents a Antequera, quinze han aconseguit medalla, amb cinc ors i un RCAT absolut. Això posa en relleu els grans atletes que també estaran present en dues setmanes a Ourense al Campionat d’Espanya absolut.

Adrià Alfonso amb el seu tècnic, Sergio Acera. Foto FCA

I per sobre de tots destaquem un nom. Pol Ferrer, l’atleta del Cornellà Atlètic, segueix col·leccionant mèrits. Ferrer ha aconseguit la medalla d’or a l’heptatló, i només això, també ho ha fet amb rècord de Catalunya absolut, una marca que era superada des del 2005, quan el va aconseguir Marc Magrans. 5821 punts per Ferrer, en una magnífica combinada amb marques com 6.93 als 60 mll, 7.39 m a la llargada, 8.26 als 60 mt i 2:42:26 als 1.000 m.

Aquest ha estat l’últim or català, però durant els dos dies s’han aconseguit quatre més. D’una banda, Clara Fernàndez a la perxa. La saltadora de Sant Cugat va seguir sumant medalles estatals en categories inferiors a l’absoluta, i va aconseguir, amb un salt de 3.90 m, una nova medalla d’or. Precisament, en aquesta prova, Nerea Pérez va sumar la plata, precisament, amb 3.90 m, lluitant també fins al final l’or amb la seva companya d’entrenament.

Guillem Crespi amb el seu tècnic Pau Fradera. Foto FCA

Ja durant la setmana de diumenge, les estrelles catalanes no han fallat. Primer, Adrià Alfonso, que ja va ser campió d’Espanya absolut PC, no ha fallat buscant un nou or, aquest cop, sub 23. 21.14 a la final superant a tots els seus rivals, en una final amb tres catalans, on Adam Tallón ha estat 4t classificat i Albert Romeo 6è.

Un altre velocista, Guillem Crespi, es mostra com una de les referències, no només catalanes, també a nivell estatal, dins de la distància més curta. A la final, l’atleta del Barcelona Atletisme va sumar una marca de 6.70, mostrant-se molt solvent i anant de menys a més.

Marina Martínez després de guanyar l’or. Foto FCA

La darrera medalla d’or ha estat per Marina Martínez. L’atleta maresmenca ha desenvolupat una magnífica final de 1.500 m per sumar el seu primer or sub 23. Martínez, que ja porta diversos anys demostrant un potencial enorme, ha tancat la final amb una magnífica recta abans de meta, i tancant amb una marca de 4:47:93.

Fem un repàs a la resta de medalles. A la perxa, hem sumat un nou metall. L’atleta de l’Atletismo Numantino, Àlex Teruel, aconseguia a la jornada de dissabte la plata amb una marca de 5.25 m. També plata ha sumat en Víctor Blasi. L’atleta barceloní, amb una nova demostració de força al mig fons, ha aconseguit la plata als 1.500 m amb una marca de 4:05:81, lluitant fins al final per l’or. Blasi ja va guanyar el Campionat català de cros curt absolut i venia de fer bronze al cros mixt amb Catalunya, segueix amb la bona dinàmica.

Claudi Gómez amb la medalla de plata. Foto FCA

Una altra plata molt lluitada ha estat la de Claudi Gómez. L’atleta del CA Sant Celoni ha demostrat ser també un dels millors atletes de 400 m catalans. Recordem que va ser campió absolut no fa gaires setmanes. Gómez, amb 47.66, ha aconseguit el segon lloc i lluitant també pel primer, amb la sensació de poder aconseguir millors marques en un futur gens llunyà.

Pel que fa els bronzes, L’Hospitalet Atletisme pot presumir de ser l’únic club amb dos medalles a les proves combinades d’Antequera. Primera, Ivet Rovira. La gironina sumava la tercera plaça amb una marca de 3.887 punts, una puntuació que li va valdre per batre el rècord absolut del club. De l’altra, Quim Rodríguez, que ha seguit amb la bona dinàmica iniciada a les combinades catalanes, i ha acabat amb una marca de 5.669 punts, superant problemes físics al final de la primera jornada.

Ivet Rovira amb la medalla de bronze. Foto L’Hospitalet Atletisme

A més a més, nova medalla per Àmbar Tomàs. L’atleta del Barça venia de guanyar el bronze al cros estatal sub 23 a Getafe, i aquí va tornar a sumar un bronze, en aquest cas, als 3.000 m. Tomàs va tancar la cursa amb una prova de 9:40:44. També segueix posant llavors cada cop que participa en un campionat Marc Sala. L’atleta de l’Agrupació Atlètica ha sumat el bronze al triple salt amb marca de 15.39.

Un altre bronze ha estat el de Berta Segura. La lleidatana arribava a Antequera amb dues rivals de pes, Carmen Avilés i Blanca Hervás, que han protagonitzat una gran cursa, deixant el tercer lloc final per Segura amb 53.91. El darrer bronze ha estat per Marina Lamata. La saltadora de tanques de l’UCA segueix demostrant ser una de les atletes catalanes més lluitadores a les finals, i ha sumat la medalla amb marca de 8.63, a prop del segon lloc i superant a les mil·lèsimes la quarta classificada.

Però no tot han estat medalles pels catalans. També cal destacar algun 4t lloc, com ara Irene Clemente a l’alçada, amb marca d’1.71 m, l’atleta del Cornellà Atlètic s’ha quedat a tocar del bronze. També Edgar Climent a la mateixa prova, l’alçada, amb salt de 2.04 m i quedant 4t. Mateixa posició que Roger Martínez, el subcampió absolut català de 60 mt, aquí acabant la final amb 8.01. O la de Pau Mora, del CE Universitari, 4t als 800 m amb 1:53:07.

Víctor León, cinquè a la perxa amb 4.80 m, Igambo Muakuku, cinquena als 60 mt amb 8.67, Estel Pons, sisena al pes amb 11.80 m i Pau Vergés, 6è al triple salt amb 14.82 m van ser altres posicions destacades catalanes en finals d’Antequera.

Molts d’aquests atletes competiran d’aquí dues setmanes al Campionat d’Espanya absolut a Ourense, on voldran tancar la temporada de pista curta amb bona nota.