Roger Comellas i Mar Besas dominen el trail vertical català

570

La Federació Catalana d’Atletisme ha organitzat, en el marc del Trail Les Ermites, el Campionat de Catalunya de curses verticals a Ulldemolins, on s’han reunit una quarantena d’atletes per buscar els diferents títols catalans de quilòmetre vertical. Roger Comellas i Mar Besas han arribat en primera posició a nivell masculí i femení.  

La cursa masculina l’ha dominada l’atleta del JA Berga. Comellas arribava amb el cartell de favorit i s’ha endut la cursa de 4 K amb un temps de 25:13. El primer classificat és un expert en curses de trail i ho ha demostrat lluitant contra les adversitats que sempre es creen en aquest tipus de proves.  

Podi F45 del trail vertical. Foto FCA

El segon atleta masculí en creuar la línia ha estat Oriol Ferré, del CE Penedès, amb un temps de 27:14. El tercer ha estat l’atleta de l’UA Terrassa Pere Menéndez, amb una marca de 28:39, sent també campió sub 20. D’altra banda, Eduard Pifarré ha estat el campió M35 i quart classificat general amb un temps de 30:02.

D’altra banda, l’atleta més ràpida en creuar la línia de meta ha estat Mar Besas amb un temps de 37:27, sent també la campiona F50. Sílvia Agut, del CE Penedès, ha creuat la línia en segona posició, amb una marca similar. Florinela Chifor ha estat la tercera atleta en entrar, també M50, sent bronze amb un temps de 43:08.  

Els ors sub 20 al Campionat català vertical. Foto FCA

La quarta classificada ha estat Berta Moreno, campiona M45, amb un temps de 44:00. La següent ha estat Yousra Laghmich. L’atleta del CA Canovelles ha estat la campiona sub 20 amb una marca de 44:01. Laghmich és experta en proves de trail i cros.  

D’altres campions han estat Jordi Giménez a M40, Jordi Inocencio Albújar a la categoria sub 18, Alberto Gutiérrez a la categoria M45, Óscar Cabeza, campió M50, Josep Llevadot, campió M55, Frederic Garrido, campió M65, Domingo Ortega, campió M75 i finalment, Maria Filomena Canal campiona F65.

La sortida de la prova del trail vertical. Foto FCA

Dins de la cursa del Trail Les Ermites també s’han disputat altres proves. Els 21 K els ha dominat Alfons Arbones amb 2:08:02. La primera dona ha estat Eva Elías, amb 2:43:15. A la prova 11 K, Àlex Llaveria s’ha endut el títol amb 1:00:04, mentre que Carla Gonzàlez ha estat la primera dona amb 1:12:37. Finalment, la prova TREK d’11 K ha tingut domini de Marc Colilla a la categoria masculina i Julia Isern de la femenina.

· Resultats