Sabadell acull el Campionat de Catalunya sub 18

967

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest diumenge el Campionat de Catalunya sub 18 i el Campionat de Catalunya de marxa sub 18 a sub 23 a Sabadell, amb la presència dels i les millors atletes locals de la categoria. A més a més, les proves del 10.000 i el 5.000 marxa depenent la categoria també es podran viure a les pistes de Sant Oleguer.

La marxa serà la primera en arribar. Ho farà a les 10 h i es disputarà la final dels 5.000 sub 18 i els 10.000 sub 20 i sub 23. D’entre els atletes classificats destaquen Lluc Serrat en sub 20, Ivan Molina en sub 18, o per Óscar Martínez, del Cornellà Atlètic, en sub 23, un dels millors marxadors del món en la seva categoria. A nivell femení, Júlia Suàrez a la prova sub 18, Griselda Serret a la sub 20 i Iria Teijeiro o Laura Monje a la sub 23.

Posteriorment començarà el Campionat sub 18. Es disputarà durant tot el dia. La primera prova, el disc masculí, coincidirà a les 10 h amb la marxa, però a partir de les 11 h donarà inici a la resta de proves. A la 13.25 h s’acabarà la primera jornada i a la tarda es donarà inici a la segona, a les 16 h, per acabar a les 20.30 h amb la disputa dels relleus.

Destaquem ara els convocats a la categoria masculina. A les proves de velocitat, Ivan Garcia, Max Peula i Unai Yuste competiran als 100 mll, amb Oriol Sànchez com el gran candidat al 200 mll. En els 400 mll trobem a Isaías Artigas amb Roger Conde, com els dos únics que han baixat de 50 segons.

Foto: Miquel Adell

En el mig fons, Karim Fartaz és un dels destacats a 800 m i 1.500 m, on arriba amb la segona millor marca en ambdós casos, amb Saúl Corral com a líder del 800 m i Martí Bertran del 1.500 m. En els 3.000 m, Albert Alsina i Biel Morancho es disputaran, amb molta probabilitat, la posició capdavantera. Morancho també figura als 2.000 obstacles, on Bakr El Asri, campió català de cros, és el més destacat.

A les tanques, el nom de Mario Stefanov, del CA Ascó, sobresurt de la resta. L’atleta arriba amb 14.24 als 110 tanques, amb Hugo Fernàndez com a segona millor marca. Al 400 tanques, tres atletes han baixat de 57 segons, Jan Pol Catot, Eric Àlvarez i Marek Egusquiza.

Als salts també tindrem emoció. Sobretot destaca la igualtat a l’alçada, amb Eloi Royes amb la millor marca seguit de ben a prop d’Aketza Sumell i Nil Sharma. A la perxa, Adrià Ripollès sembla ben encaminat cap a l’or, amb 4.91 m de millor marca. Així igual que Ivan Garcia, que el veurem als 100 mll i a la llargada, on és l’únic en superar els 7 metres. Al triple, Mohammed Iddrisu parteix amb avantatge de gairebé un metre respecte el segon.

Foto: Miquel Adell

En els llançaments també sobresurt un nom, el de Hailu Estrampes a la javelina. Estrampes ve de batre rècords amb l’artefacte absolut, per tant, els més de 70 metres amb el sub 18 li han de donar marge. Al martell, Eric Recolons arriba amb la millor marca, però el llançador del FACVAC Valls, Arnau Martínez, li voldrà posar les coses difícils. També al disc, on Guillem Giménez arriba amb la millor marca, i té com a segon un altre llançador vallenc, Jordi Recasens. Al pes, el campió PC, Iñaki López, arriba amb una marca de 13.76 m, més d’un metre respecte al segon.

Pel que fa a les proves femenines, també tenim un bon reguitzell d’atletes destacades. A la velocitat sobresurt el nom de Jazmin Romeu. L’atleta del CE Penedès té com a millor marca 12.00 i està cridada a liderar una nova promoció de velocistes d’alt nivell. La segueix Carla Cagigós, de l’Aldahra Lleida. La mateixa Cagigós lidera els 200 mll, amb l’atleta de combinades Zuzanna Bednarek com a segona millor marca. Als 400 mll, dos noms destaquen de la resta, la també atleta de l’Aldahra Lleida, medallista d’Espanya PC, Diana Fernàndez, i la del Muntanyenc Sant Cugat, Helena Santacana.

Al mig fons destaquen diverses atletes. D’una banda, Marta Mitjans, a la prova dels 800 m i els 1.500 m, lidera un seguit d’atletes d’alt nivell. Marwa El Khouya en ambdues proves, Irina López als 800 m i Emma Taggi als 1.500 m són d’altres que buscaran el podi en una lluita frec a frec. Mar Espartero, del CA Laietània, lidera la prova dels 3.000 m, mentre que als 2.000 obstacles, Estel Jordan és l’actual líder.

Foto: Miquel Adell

Als 100 tanques, una altra atleta del Muntanyenc Sant Cugat, Paula Rodríguez, és l’única en haver baixat dels 14 segons aquest curs, amb gran avantatge respecte a la resta de rivals. També una atleta del club santcugatenc, Martina Zunino, lider els 400 tanques, fregant baixar del minut.

Als salts, Ona Bonet és la més destacada a l’alçada. L’atleta del CA Manresa va provar l’altre dia, durant la Liga Iberdrola, el salt d’1.81m, que seria nou rècord de Catalunya, tot i que no ho va aconseguir. Darrera de Bonet, la combinera Zuzanna Bednarek, que també està al 200 mll, arriba amb 1.70 m. Qui sí va batre el rècord de Catalunya el passat cap de setmana a DH va ser Noa Martínez. La saltadora de perxa de l’Agrupació Atlètica Catalunya va passar el llistó dels 4 metres, i és la gran candidata. Elda Romeva, del Muntanyenc, és la líder a la llargada, així com també al triple salt, tot i que aquí té a Aicha Khoumi amb 12.05 m, com una rival de pes.

Als llançaments també destaquem diversos noms. El primer el d’Ingrid Valcarcel. A la javelina va batre no fa pas molt el rècord de Catalunya, però tindrà al costat una rival de molta entitat, Èrika Sellart, que ve de batre el rècord sub 18 però en aquest cas amb artefacte absolut. Serà un dels duels de la jornada. Valcarcel també competirà al pes, on és segona per darrera de Laia Ribera, del CA Castellar, amb més de 14 metres. Maria Vallès, que també la trobem al pes, lidera la classificació del disc, com a única atleta que ha superat els 40 metres. Finalment, al martell, una altra atleta del CA Castellar, Carla Serral, lidera la taula, amb Mar Santanach com a segona i amb ganes de disputar-li l’or.

Just quan s’acabin les proves individuals es disputaran els relleus 4×100 m i 4×400 m. Uns 30 equips entre els 4 relleus posaran emoció a la final, que tancarà la prova sub 18, prèvia al Campionat d’Espanya que arribarà el 8 de juliol a Gijón. Abans, a Logroño, es disputarà el Campionat d’Espanya per federacions.

· Reglament   · Atletes admesos