Sabadell acull el millor atletisme sub 18 de l’estat

553

Sabadell viurà aquest cap de setmana una nova gran jornada amb la disputa del Campionat d’Espanya sub 18. Des de divendres, centenars d’atletes d’arreu de l’estat es donaran cita a la Pista Coberta Catalunya per seguir endavant amb la temporada de pista curta. Dissabte es disputaran dues jornades i diumenge al matí la darrera de les tres que composen el campionat organitzat per RFEA.

La primera jornada es disputarà dissabte matí de 10 h a 13.30 h, i aquí se celebrarà sobretot semifinals i eliminatòries, amb la final de perxa femenina i llargada masculina. A la tarda, de 17 h a 21.20 h, es disputarà la segona jornada, a vuit finals diferents. Finalment, de 10 h a 13.50 h del diumenge es disputarà la tercera i última jornada.

Una setantena d’atletes de Catalunya competiran a casa. Ho faran, molts d’ells, amb clares opcions de podi, i gairebé una desena d’ells amb alguna opció d’aconseguir l’or. Anem a fer un repàs extens de la presència federativa a la Pista Coberta Catalunya.

Romeu Sànchez al salt amb perxa. Foto Miquel Adell

Començarem amb les proves de velocitat. Als 60 mll masculins, Ivan Garcia arriba amb la 4a millor marca, i l’acompanyaran Unai Yuste, Xavi Jaén, Ian Martínez i Pol Saperas. Als 200 mll, la millor marca és pel campió català, Jan López, de L’Hospitalet Atletisme, tercera marca estatal. Sis atletes l’acompanyaran, com Óscar Curto, Nil Cavero o Isaac Millo.

Als 400 mll trobem a dos atletes, el campió català Éric Álvarez i Martí Pon, del Dinamik Vilanova. Als 800 m, només un atleta, José Sànchez. En els 1.500 m trobem a diversos atletes que tenen ganes de tancar un inici de curs magnífic. La millor marca és de Bakr El Asri, del CA Lloret, seguit de Pol Molins i Karim Fartaz. Fins a nou atletes catalans hi participaran, comptant també d’altres com Adrià Boyano o Adrià Estévez. Als 3.000 m també tenim fota presència, amb sis atletes i els dos primers del rànquing, Albert Alsina i Pere Mas.

Víctor Jiménez al salt de llargada. Foto Miquel Adell

Als 60 mt, tenim a un dels atletes estrella, Mario Stefanov, que arriba amb la segona millor marca. Dos catalans l’acompanyaran, Gerard Latorre i Hugo Hernàndez. A l’alçada, quatre catalans, entre ells el segon del rànquing, Alejandro Muñoz, rècord d’Espanya sub 16 el curs anterior. A la perxa trobem tres catalans, Aritz Fernàndez, Romeu Sànchez i Biel Estruch. Víctor Jiménez serà lúnic representant català a la llargada, mentre que al triple seran dos, Óscar Curto, també al 200 mll, i David de la llave. Al pes, l’esperança és Iñaki López i a l’heptatló Lluc Subirós i Arnau Ferrer.

A la categoria femenina també trobem moltes atletes catalanes amb opcions de podi. A la velocitat, tres catalanes als 60 mll, Daniela Moreno, Marina Polo i Sandra López. Als 200 mll, Moreno i Polo repeteixen i estaran acompanyades de Marta Eyong. Als 400 mll, la millor classificada és l’andorrana Alba Viñals, 4a del rànquing, i Olívia Domínguez, Mireia Redondo i Judit Albacar l’acompanyen a la prova.

Alba Viñals amb Kevin Poulet. Foto FAA

Martina Garcia i Maria March seran les representants catalanes als 800 m, mentre que al 1.500 m trobem a quatre catalanes, Marta Gutiérrez, la millor situada, Coralí Jou, Gemma Pérez i Emma Garcia. Al 3.000 m, tres catalanes, amb dues amb opcions de podi, com Carla Ferrara, campiona catalana, i Emma Taggi. Als 60 mt seran vuit les atletes catalanes presents, destacant la campiona catalana, Ada Serrano, de l’AA Figueres, i Alba Viñals, que repeteix del 400 mll, juntament a d’altres com Isabel Núñez o Mercè Junyent.

Lucía Jiménez en un control sub 18. Foto Miquel Adell

En els salts, menció especial a l’actual líder del curs i RCAT sub 18, Zuzanna Bednarek. L’atleta del Cornellà Atlètic va saltar 1.83 m i ho té tot de cara per revalidar el títol. Mònica Malevych i Júlia Vives son les altres catalanes presents. També líder arriba Noa Martínez a la perxa. L’atleta del FC Barcelona serà una de les sis catalanes, amb Júlia Cervantes com a segona marca local. Lucía Molina i Judit Franco son les dues representants a la llargada, amb Molina com a segona millor marca estatal. Finalment, al triple salt, Aicha Koumi serà l’única catalana.

Podreu anar seguint les evolucions de l’atletisme català al campionat per les xarxes socials de la FCA. A més, podrem veure el Campionat a través de l’streaming que facilitarà la RFEA. Durant la jornada de dissabte, l’Ajuntament de Sabadell prepara un homenatge a Carme Valero.

· Web Campionat