Sabadell va acollir el Campionat de Catalunya sub 18

1057

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar dos campionats de Catalunya aquest darrer cap de setmana a Sabadell. Diumenge es va viure una nova edició del campionat sub 18, amb sis rècords, dos d’ells de Catalunya, en una gran matinal. Durant la jornada de tarda es van repartir les medalles restants.

A la prova dels 60 mll, Jazmin Romeu va obtenir el rècord de Catalunya amb una excel·lent marca de 7.54. Romeu superava així el gran registre de Jaël Bestué a l’any 2017, amb 7.56. L’atleta del CE Penedès estava acompanyada al podi d’Alba Rodríguez i Maria Antonietta Salazar. A més a més de Romeu, Marta Mitjans també aconseguia la medalla d’or als 800 m amb rècord de Catalunya amb una marca de 2:09:49. Irina López i Enya Lechuga l’acompanyaven al podi. L’atleta del Playas de Castellón també va obtenir la medalla d’or als 1.500 m amb un temps de 4:52:69, amb una lluita aferrissada amb Emma Taggi, que va sumar la plata amb 4:56:13.

A banda dels rècords de Catalunya, també es van viurem 4 RCAM. El primer, d’Ivan Garcia, de l’UA Rubí, que obtenia la victòria als 60 mll amb temps de 6.95 s. Max Peula i Biel Cirujeda també l’acompanyaven al podi. Garcia també guanyava la llargada amb RCAM de 7.08 m. Un magnífica actuació de l’atleta rubinenc. Martí Rodríguez i Pau Caparrós guanyaven la plata i el bronze respectivament.

A més a més, Paula Rodríguez obtenia una gran marca als 60 mt amb 8.57, que li donava la medalla d’or i el RCAM. La plata va ser per l’alteta del CA Vic, Fiona Cavilli, mentre que el bronze va ser per Duna Viñals. Finalment, Àlex Pintado, als 800 m, igualava l’actual RCAM amb una marca d’1:55:00, aconseguint la victòria, seguit de Saúl Corral i José Sànchez.

Però a la resta de proves també es van veure grans marques. Als 200 mll, victòria d’Isaías Artigas amb un temps de 21.96, seguit de Biel Cirujeda i Unai Yuste. A la prova femenina, Carla Cagigós es va imposar amb 25.21, seguida de Zuzanna Bednarek i Olivia Domínguez, en una final ajustat. Als 400 mll, domini de Diana Fernàndez amb una excel·lent marca de 56.69, seguida de Duna Viñals, segona medalla de l’andorrana després dels 60 mt, i d’Helena Santacana. En nois, l’ebrenc Roger Conde va ser el més ràpid baixant dels 50 segons, amb 49.91, seguit d’Àlex Fàbrega i David Parramón.

Podi Llargada

Als 1.500 m masculins, final ajustadíssim amb victòria del banyolí Elm Planas amb 4:08:18, seguit de Karim Fartaz i de Bruno Maturana, arribant de forma molt similar. Als 3.000 m, Bakr El Asri, del CA Lloret, va endur-se la victòria en una cursa molt igualada, seguit d’Albert Alsina i Adrian Macias. Diferent va ser la cursa femenina, on Marwa El Khouya va imposar-se molt clarament amb temps de 10:06:92, seguida de Mar Espartero i Carla Ferrara. Als 60 mt masculins, Mario Stefanov complia els pronòstics i li donava al CA Ascó el seu únic or amb 8.18, seguit d’Hugo Fernàndez i Raúl Aguilar.

A l’alçada, Aketza Sumell posava rumb al primer or sub 18 amb una marca d’1.95 m, seguit d’Eloi Royes i Nil Sharma, tots ells amb mínima per anar a Salamanca. A la prova femenina, Zuzanna Bednarek, una altra atleta amb doblet de medalles, obtenia la victòria amb 1.65 m, seguida de Fatoumata Diallo amb 1.60 m i de Sofia Rubio amb 1.53 m. A la llargada, primer dels dos ors d’Elda Romeva, una altra atleta amb doblet, guanyant amb marca de 5.59 m, seguida de Blanca Weber i Maria Reverte. L’atleta del Muntanyenc també va sumar l’or al triple amb 12.00 m, seguida d’Aicha Khoumi i Jenay Hernàndez.

Podi Pes

Al triple masculí, l’alteta de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Mohammed Mahfuz Iddrisu va endur-se l’or amb un salt de 13.57 m, seguit d’Eric Garcia i de Pau Caparrós, també amb doblet de medalles. Pel que fa al pes, Iñaki López, del FC Barcelona, va sumar l’or en el darrer llançament, amb 12.94 m, seguit de Guillem Giménez i Biel Bueria. A la prova femenina, en canvi, domini des de l’inici de Laia Ribera, del CA Castellar, amb 13.21 m, seguida d’Ingrid Valcarcel, que va acabar amb un llançament de 13.01 m, i de Mònica Vallès.

D’altra banda, dissabte es va disputar el Campionat de Catalunya sub 14 de clubs en dues jornades, la Final A i la Final B. D’entrada, cal destacar que la final B va estar dominada pel Martorell AC a la prova femenina amb 97 punts, i pel CE Penedès a la prova masculina amb 97,5 punts.

La Final A es va disputar a la tarda. El Cornellà Atlètic es va endur l’or a la prova masculina amb 107 punts, seguit de l’Avinent Manresa amb 100,5 punts i deixant l’Agrupació Atlètica Catalunya en tercera posició amb 92,5 punts. A la prova femenina, victòria de l’Avinent Manresa amb 105 punts, seguit del CA Tarragona amb 100 punts i tancant l’Agrupació Atlètica Catalunya amb el bronze amb 98 punts.

· Resultats B   · Resultats A

Finalment, cal destacar que divendres es va disputar el darrer control sub 16 de la temporada, previ als campionats de Catalunya i d’Espanya que s’han de disputar durant el mes de març.