Sabadell va acollir el Campionat d’Espanya sub 20

861

La RFEA va portar a Sabadell el Campionat d’Espanya sub 20, amb gestió de la Federació Catalana d’Atletisme, i una vuitantena d’atletes catalans i catalanes participants. Durant tres jornades, el millor atletisme sub 20 de l’estat va passar per la Pista Coberta de casa nostra, i va deixar tretze medalles pels atletes de Catalunya, cinc d’elles d’or.

La primera medalla d’or catalana va arribar de la mà de Jan Díaz. L’atleta, campió de Catalunya absolut a la llargada, va acabar amb un únic salt de 7.13 m. com a guanyador de la prova d’Espanya sub 20, fet que li va reportar un nou or. Díaz va estar acompanyat de Saül Ruíz al podi. L’atleta del Barcelona Atletisme va acabar tercer amb una marca de 7.05 m.

Podi Perxa masculí

Posteriorment, un altre atleta del CA Manresa, Martí Serra, es va penjar l’or a la prova de perxa. Serra, que es va mostrar molt dominador durant tot el concurs, va acabar amb un salt de 4.90 m. La tercera medalla d’or, també durant el dissabte, se la va penjar Laurine Elisa Marimon al triple salt, amb una marca final de 12.67 m. L’atleta del CA Tarragona ja va pujar al podi del Campionat de Catalunya absolut i amb aquesta marca personal remata una excel·lent pista coberta.

La darrera medalla d’or catalana del dissabte va arribar als 3.000 metres. En uns últims 150 metres de molt nivell, Àmbar Tomàs va aconseguir la victòria amb una marca final de 10:08:25, i sumava així una nova medalla, després d’haver aconseguit molts bons resultats a la disciplina del cros.

Finalment, l’última medalla d’or catalana la vam viure diumenge. Pol Elvira, del FC Barcelona, va pujar a l’esglaó més alt del podi amb una marca de 6.77 als 60 mll, en un final molt ajustat. Elvira es converteix així en el gran dominador de la velocitat a nivell estatal.

Podi Triple femení

A més a més, vam viure set medalles catalanes més. Primer de tot, la plata d’Anna Cardona, de l’UA Montsià, que va aconseguir el subcampionat amb un salt de 3.80 m a la perxa, marca personal per l’atleta ebrenca. També plata per l’Aleix Vives. L’atleta del FACVAC, a més, va aconseguir la mínima europea sub 20, i remata una excel·lent temporada on ha estat internacional al cros. Vives va acabar segon als 3.000 m amb un temps de 8:19:73. Gairebé al mateix temps, Celia Payrató es penjava el bronze a la prova dels 60 mll. amb una marca de 7.61 i una final molt ràpida decidida a les mil·lèsimes.

Diumenge es van obtenir cinc medalles més. David Pérez, del CA Manresa, es va endur el subcampionat en els 400 mll amb marca final de 48.81, en una cursa molt igualada. L’atleta andorrana Lerato Pagès, amb llicència catalana, va aconseguir el bronze a la prova dels 60 mt amb un temps de 8.65 s.

Finalment, dos bronzes més, en aquest cas als 800 m. Carla Bisbal es va endur la tercera posició del podi amb un temps de 2:14:92, mentre que Martí Sànchez va aconseguir el tercer lloc amb una marca d’1:54:50.

A banda de les medalles catalanes, destaquem també diverses posicions més. La 4a posició de la Daniela Fernàndez al pes amb 13.09 m, també 4a de Júlia Munté als 1.500 m amb 4:41:05, 4t lloc de Pau Vergés al triple salt amb 14.63 m, 4a posició d’en Jordi Sànchez a l’heptatló amb 4.754 punts, 4t lloc de Berta Calvera als 400 mll amb 57.63 i 5a de Jana Hurtado amb 57.94. A més a més, 5a Silvia Ruiz a la perxa amb 3.55 m, Ericka Maseras 5a als 60 mll amb 7.67 i Pol Seriñana 5è als 3.000 m amb 8:29:06.

També cal destacar actuacions d’atletes de fora de Catalunya, com ara el RCAM d’Elena Guiu als 60 mll amb 7.44, tot i que a la final va acabar guanyant Eva Ibarra a les mil·lèsimes, l’excel·lent marca de l’aragonesa Gabriela Ruiz a l’alçada amb 1.80 m, la de l’andalusa Ana Prieto als 400 mll amb 54.49 s, i la de Ronaldo Olivo als 3.000 m amb 8:19:01.

Abans de la jornada de tarda del dissabte, la Federació Catalana d’Atletisme va organitzar un homenatge i posterior minut de silenci en memòria d’en Josep Molins, amb la presència de la família Molins, la presidenta Mercè Rosich, la regidora d’esports de l’ajuntament de Sabadell Laura Reyes i la secretaria general de la RFEA, Ana Ballesteros.