Sabadell va ser protagonista d’un diumenge intens de cros

551

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el Campionat de Catalunya de cros màster a Sabadell, en el marc del 61è cros de Sant Sebastià, que tornava després d’un any que no es va disputar. Uns 200 atletes federats i federades de categories M35 i F35 cap amunt es van aplegar al Parc Catalunya de la cocapital vallesana, on es van repartir totes les medalles màster del cros català.

Podi F40 – Foto FCA

D’entrada, cal destacar les victòries a la categoria més jove dins dels màster. Juan Carlos Galán, del CA Olesa, va ser l’atleta més ràpid en acabar amb un temps de 20:01. El va seguir Bruno Paz, de l’Ironwill Solideo, amb 20:10. En tercer lloc, Xavi Guimerà, de l’UA Terrassa, amb 20:55. D’altra banda, a la prova femenina, Núria Cascante va ser la guanyadora amb 18:34, seguida de Susagna Rodríguez, amb 18:56, tote dues de JA Berga, i de Tània Garcia, amb 19:50.

Podi M45 – Foto FCA

La categoria M40 va ser dominada per Carlos Cera, amb 18:39, seguit de Juan Manuel Álvarez, amb 18:59 i de Dani Bordallo, amb 19:01. La prova femenina, Marta Mesalles, una de les favorites, es va endur l’or amb 17:59, seguida de Laia Andreu amb 18:07 i Hasna Bahom amb 18:20. No obstant, cal destacar que la cursa màster femenina (tota conjunta), la va guanyar Encarna Núñez, campiona F45, amb 17:04, seguida de Louise Brown i Kristina Krentzien.

Podi per equips M45-50 – Foto FCA

En d’altres categories, el podi M45 estava format per Óscar Rodríguez, Albert Caballero i Lhacen Harbil, el podi M50 per Francisco Javier Munuera, Marc Tort i Miguel Àngel Balagué, el M55 per Sancho Ayala, Jose Antonio Ramírez i Mia Carol, l’M60 per Jordi March, Jaume Berenguer i Josep Xavier Nin, el M65 per Francisco Aragón, Tomàs Guerrero i Manuel Romero, el M70 per Antonio Polo, Josep Masó i Antonio Hernàndez i l’M75 per Josep Giménez amb l’or.

Podi M60 – Foto FCA

A les proves femenines, Marta Camps va guanyar la F55, seguida de Motserrat Carazo i Olga Álvarez i la F55 la va dominar Encarna Garcia, seguida de Nancy Nena Quispe i Carme Ballesteros.

A nivell d’equips, el JA Montcada va guanyar la prova M35, Lluïsos Mataró va guanyar el M45-50, seguit de JA Sabadell i UA Terrassa, mentre que M55 cap amunt va ser dominat per CA Vic, seguit de Cornellà Atlètic i Lluïsos Mataró. A la prova femenina, JA Berga va guanyar F35-40-45, seguit de CA Nou Barris, mentre que Lluïsos Mataró va guanyar la prova F50 i més.

Podi Relleus mixtos – Foto FCA

Finalment, als relleus mixtos, la prova 35-40 va ser dominada per Lluïsos Mataró, seguit de JA Montcada, la 45-50 per l’Avinent Manresa, seguit de JA Sabadell i Lluïsos Mataró, mentre que 55 i més se’l va endur Sport Canet 1980.

· Resultats

Això pel que fa a Sabadell. A Girona es va viure el 25è cros Ciutat de Girona, amb centenars d’atletes, sobretot de la zona gironina, competint també dins del circuit gironí de cros. L’atleta gironí Abderrahim Ougra va ser el més ràpid a la prova masculina absoluta, mentre que Olivia Mitchell ho va ser a la prova femenina absoluta.

Cros de Girona – Foto CE Gironès

La prova femenina, dominada per Mitchell, va tenir com a medalla de plata a Mireia Pons, del CE Penedès, i el bronze per Maite Ríos. La prova sub 23 la va guanyar Berta López, del CA Castellar, la prova sub 20 Gemma Frigola, mentre que la sub 18 va portar el segell d’Ainhoa Fitó, del CA Lloret.

Pel que fa a les proves masculines, seguit d’Ougra han entrat Aleix Doménech en segon lloc, del CN Olot, i David Fernàndez en tercer lloc, de l’Ironwill Solideo. Eliott Tissier ha estat el guanyador sub 23, Alain Cullell el guanyador sub 20, Jan Amet el sub 18 i Cesc Amat el sub 16.

· Resultats

D’altra banda, Cambrils va acollir la 40a edició del Cros de Cambrils- Trofeu Salceda i Castells, organitzat pel CA Cambrils i amb una important participació d’atletes, sobretot en categories de promoció de la zona tarragonina. Al cros hi va assistir l’alcalde del municipi de Cambrils, Alfredo Clúa, i la regidora d’esports, Camí Mendoza.

· Resultats

Cros de Cambrils – Foto Ajuntament de Cambrils

Finalment, Santiponce va acollir com cada any el cros Internacional Itàlica, un dels més destacats a nivell estatal, amb la presència de molts atletes d’alt nivell del panorama espanyol i també de la resta del món. Aquí vam tenir també presència catalana, sobretot a la cursa masculina absoluta.

Abdessamad Oukhelfen va ser el català millor classificat, a banda de ser el segon atleta de l’estat a la cursa internacional masculina, amb un temps de 29:41. Oukhelfen va acabar 7è general. Santiago Catrofé va ser 15è amb 30:46, Adel Mechaal 17è amb 30:57, l’andorrà Nahuel Carbaña 24è amb 31:30 i Adam Maijó 25è amb 31:31. També cal destacar el 4t lloc sub 23 de l’atleta del GEiEG Ismail Atriki.