Sant Celoni deixa al CA Igualada com a líder de la Final B

673

La pista verda de Sant Celoni va ser testimoni de la primera jornada de la Final B del Campionat de Catalunya de clubs, amb dos equips molt superiors a la resta, el CA Igualada i el Barcelona Atletisme. Igualadins i barcelonins van posar tota la carn a la graella per posar-se al capdavant, amb CA Granollers com a tercer i UA Terrassa en 4a posició.

L’equip de l’Anoia va aconseguir sis victòries, fonamentades sobretot amb l’equip femení que va aconseguir l’ascens a Final A PC ara fa tres mesos. Amb tot, dues van venir pel cantó masculí, amb Jordi Matsuoka a la llargada amb 6.90 m i Guim Morcillo a la javelina amb 54.33 m. A més, Mabintou Camara als 200 mll amb 25.64, Carla Bisbal als 800 m amb 2:16:22, Etna Torras als 400 tanques amb 1:09:26 i Mar Planas al triple amb 11.54 m. A més, diversos segons llocs de l’equip femení, com d’Elia Ramos o Mar Buchaca.

El CA Sant Celoni a casa després de la 1a jornada. Foto club

D’altra banda, el Barcelona Atletisme va seguir l’estela de l’equip igualadí, tot i que al final, l’equip groc i negre va treure gairebé 60 punts als vermells, 435 i 378,5. Amb tot, l’equip de la Mar Bella va treure l’artilleria, amb les victòries de Guillem Crespí als 200 mll amb 21.87, Henry Esteban Piedrahita a la perxa amb 4.80 m, amb el seu germà Henry Damián segon, Urien Fernàndez als 5.000 marxa amb 24:09:65, i el 4×400 femení, amb 4:04:88.

En tercera posició, el CA Granollers. L’equip del Vallès Oriental rebrà la segona i definitiva jornada en dues setmanes i tindrà opcions de podi. Quasi 40 punts de separació, però amb tot, un equip que es va mostrar molt regular. Victòria d’Aniol Clavell als 3.000 obstacles amb 9:22:48 i segons llocs de Pere Casanova a la llargada i de Marc i Judith Sanchis a la javelina i al martell.

La JA Sabadell després de la primera jornada. Foto club

En quart lloc, l’UA Terrassa, perdent el duel dels Vallesos amb el CAG però guanyant el del seu rival directe, la JA Sabadell, tot i que només per sis punts. L’equip egarenc també va sortir amb l’artilleria i es va notar, amb victòries de pes com en el 4×400 masculí amb 3:22:36 o el 4×100 mixt amb 46.15 i de Joana Minguet als 3.000 obstacles amb 11:50:18. D’altra banda, la JAS va aconseguir els 16 punts amb Fatoumata Diallo a l’alçada amb 1.65 m, Pol Molins als 800 m amb 1:55:97 i amb la seva estrella actual, la campiona d’Europa de marxa sub 20 Sofia Santacreu, que va fer el seu debut amb 23:56:34.

Sisè lloc pel CA Nou Barris, amb 298,5 punts i les victòries d’una de les seves estrelles, la llançadora de martell Alba Ruiz amb 51.39 m i el segon lloc de Lara de la Hoz al disc. En darreres posicions, el CA Sant Celoni, l’equip amfitrió, malgrat la victòria de la seva estrella actual, Claudi Gómez, a la prova dels 400 t amb 53.50 i el segon lloc al 4×400 masculí. I el CE Penedès, darrer classificat amb 263 punts, malgrat les victòries de Ioana Maria Secara al disc amb 40.58 m i Vicente Rodríguez al pes amb 12.68 m.