Sant Gregori acull el Campionat de Catalunya d’Ultra Trail

591

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest proper diumenge sis de novembre una nova edició del Campionat de Catalunya d’Ultra Trail al terme municipal de Sant Gregori, Girona. Serà englobat en el Trail de Llémena, una de les proves més destacades del calendari, amb tres curses més, a banda de la d’ultrafons: la de 15K, 21K i 47K.

El Trail de Llémena tindrà lloc entre els paratges dels pics i les carenes de la Vall del riu Llémena, coneguda com la “petita Toscana catalana”. Destaca per la frondositat dels seus boscos i camps. La cursa d’ultra trail, corresponent al Campionat de Catalunya, recorrerà 70 km i uns 3000 m de desnivell positiu. Sortirà des de Sant Gregori i passarà per llocs tan emblemàtics com el cim de Sant Grau, Les Serres, l’Ermita de Sant Roc, el Puigsallanca, sostre de la cursa amb 1.021 m, el Santuari de Rocacorba o el Coll de Palomera. La cursa tornarà a Sant Gregori, havent passat pels termes municipals de Sant Martí de Llémena o Sant Aniol de Finestres.

Al voltant d’uns 350 participants competiran en les quatre distàncies del Trail de Llémena. A la línia de sortida tindrem noms destacats del panorama del trail català. D’una banda, el campió de l’edició passada, Albert Llonch. A més a més, en categoria masculina, destaquen noms com els d’Arán de Mingo, Albert Comellas, Ferran Marcé, Erik Iglesias o Óscar Cabeza. La sortida serà a les 06:30 h

D’altra banda, en categoria femenina, trobem la presència de Gemma Avellí, Carme Bancells o Elena Pablo. La campiona de l’edició anterior de la distància més llarga de Llémena fou Belén Simarro. L’última edició del Campionat de Catalunya d’Ultra Trail, celebrada a Tarragona, va coronar a Foix Montaner en categoria femenina i a Kilian Garcia en categoria masculina.

A banda del Campionat de Catalunya, viurem tres distàncies més dins del Trail de Llémena. En primer lloc, la modalitat de marató de 47K i un desnivell de 1.900 m., amb sortida a les 8 h. En segon lloc, la mitja marató de 21K i un desnivell de 600 m., i sortida a les 9 h. I finalment, el terç de marató de 15K i un desnivell de 600 m., amb sortida a les 10 h. Com a novetat, aquest any s’introdueix el canvi de sentit de la marxa, realitzant-se de manera inversa a la temporada passada.

Font: Ultres Catalunya

· Reglament   · Atletes inscrits