Saragossa acull molta representació catalana a la marxa estatal

749

La festa de la marxa a l’estat arriba aquest diumenge amb el Campionat d’Espanya 20 K absolut i sub 23 i el Campionat sub 16 a sub 20 per Federacions Autonòmiques. Saragossa acull la trobada de tots els marxadors i marxadores amb la presència d’una cinquantena d’atletes de Catalunya, comptant categoria sub 16 fins màster, tenint en compte que 20 d’ells ho faran representant els colors de Catalunya.

I és que dins de la gran festa de la marxa absoluta, trobem el Campionat d’Espanya FFAA sub 16 a sub 20, on Catalunya arriba amb 20 atletes disposats a tot per buscar la victòria per federacions. No serà fàcil, però experiència han demostrat tenir-ne de sobre per aconseguir els objectius marcats.

La primera cursa serà els 10 K masculins sub 18-20, a partir de les 9 h. Aquí cal tenir en compte que la classificació per FFAA serà global, però a nivell individual tindrem dues classificacions, la sub 18 i la sub 20. Pel que fa a l’equip català, Lluc Serrat, de l’Aldahra Lleida, Ivan Molina, del CA Laietània i Urien Fernàndez, del Barcelona Atletisme, seran els representants sub 20, mentre que Oriol López, UA Barberà, i Eloi Antón, Lluïsos Mataró, seran els sub 18.

Sortida del Campionat catalunya marxa. Foto FCA

Posteriorment arribarà, a les 10:10 h, la cursa femenina absoluta, sub 23 i màster 20 K. Aquí, les atletes catalanes competiran amb les samarretes dels seus clubs. Tenim moltes opcions de victòria i de podi, tenint en compte que competiran totes les destacades. La campiona catalana, Raquel Gonzàlez, serà la cap de cartell. Cristina Montesinos arriba per darrere, també amb opcions clares de podi. Paula Juàrez i Mar Juàrez completen les opcions de podi catalanes. Altres atletes com Mireia Urrutia o Georgina Ruiz també hi seran.

A la mateixa prova hi participaran, d’una banda, les sub 23, amb vuit atletes catalanes, destacant la presència de Laura Monje i Noa Rodríguez, les millors classificades per buscar el podi. A més, tindrem les atletes màster, un total de cinc catalanes, amb la recent RESP F50 Olga Cabrera, i d’altres com Marta Nogueira i Yolanda Rodríguez.

Paul McGrath en un podi de marxa estatal. Foto RFEA

A les 10:25 h serà el torn de sortida de l’altre plat fort, la cursa masculina, sub 23 i màster 20 K. Aquí també trobem diversos catalans buscant el podi. D’una banda, el campió català, i actualment un dels millors atletes de marxa de l’estat, Paul McGrath, que arriba amb la 4a millor marca per darrere del campió del món Álvaro Martín, Diego Garcia i Alberto Amezcua. McGrath, això sí, arriba primer sub 23. Segon sub 23 estatal i en bona posició absoluta també hi serà Óscar Rodríguez, de L’Hospitalet Atletisme. Rodríguez va acabar segon al Campionat de Catalunya, darrera de McGrath. Ruben Liste serà el tercer sub 23 destacat. A banda d’ells, els atletes màster, com Francesc Rodríguez, de l’UGE Badalona, Aitor Santafé, del Cornellà Atlètic o Josep Obrador, de l’Aldahra Lleida.

Julia Suàrez amb Catalunya. Foto RFEA

D’altra banda, a les 12 h tindrem la cursa sub 18-20 femenina. Aquí seran 10 K els que recorreran les cinc atletes de Catalunya presents. Màximes opcions de victòria catalana amb la presència, d’una banda, de Griselda Serret, Júlia Suàrez i Érika Duro a la prova sub 20 i Gina Torres i Naia Aubia a la prova sub 18. Serret i Suàrez, ambdues internacionals, arriben com dues de les favorites també a la prova individual.

Finalment, a la 13 h, arribarà la prova sub 16 femenina, mentre que a la 13.35 h serà la prova masculina. D’una banda, Catalunya sub 16 femenina estarà formada per Daniela Gaitan, Ainhoa Martín, Laura Monteys, Jana Peralta i Queralt Serras, mentre que l’equip masculí seran Bru Flores, Biel Fornós, el campió català Abel Pujol, Marc Suàrez i Nahuel Urcola, un equip també fet per buscar la victòria per federacions.

Des de primera hora del matí estarem molt pendents del que passi amb tots els atletes de Catalunya presents, i també amb la selecció catalana, que viatjarà en grup des de dissabte amb sortida a les 8.30 h des de Girona i a les 10 h des de Barcelona.

· Web Campionat   · Web Campionat Federacions