Segona jornada de DH amb set equips catalans

591

Barça, L’Hospitalet Atletisme, Cornellà Atlètic, Agrupació Atlètica Catalunya i Avinent Manresa disputen la segona jornada de la Liga Iberdrola i Liga Joma de Divisió d’Honor amb els objectius de buscar la millor classificació possible de cara a la final de juny. Sis seus agrupen jornades amb equips catalans. Així, Manresa acollirà jornada amb L’Hospitalet Atletisme i Avinent Manresa femení, València amb L’Hospitalet Atletisme masculí, Pamplona amb l’Agrupació Atlètica masculí, Saragossa amb el Cornellà Atlètic i el femení actuarà com a local a l’estadi Serrahima, deixant el Barça a la jornada de Sòria.

Comencem el repàs amb la Liga Iberdrola, on Avinent Manresa i L’Hospitalet Atletisme tenen una cita important per mirar de sumar punts pels seus objectius. D’una banda, el Manresa tornar a la final A del títol, i de l’altra L’Hospitalet Atletisme mirar de quedar terceres i poder tenir més opcions de salvació a la jornada final. Playas de Castellón i Alcampo Scorpio seran rivals dels dos equips catalans.

L’equip del Bages torna a buscar puntuar com a locals amb totes les atletes més destacades. Així, atletes com Laura Bou als 400 mll, Marina Guerrero i Mercè Guerra als 1.500 m, Meritxell Soler i Mireia Guarner als 3.000, Emilia del Hoyo als 100 tanques, Ona Bonet a l’alçada, Mar Juárez als 5.000 marxa i Érika Sellart a la javelina tindran un paper destacat a les pistes de la capital bagenca.

Davant s’enfrontaran a l’equip femení de L’Hospitalet Atletisme, que arriba també necessitat de punts. Les seves atletes més destacades hi participaran, com ara Maria de Mingo als 200 mll, Júlia Munté als 1.500 m, Clara Las Heras als 3.000 m, Igambo Muakuku als 100 tanques, Aida Alemany als 3.000 obstacles, Júlia Quevedo a la llargada i al triple i Aina Ramos a la javelina, a banda de les atletes de clubs afiliats, com ara Marina Lamata als 100 tanques, Laurine Elisa Marimon al triple i Marta Méndez a la perxa.

També buscarà sumar punts importants l’Agrupació Atlètica Catalunya. L’equip barceloní té l’objectiu de la salvació i passa per mirar de quedar terceres a Barcelona. Davant tindran a València Atletismo, Grupoempleo Pamplona i Ria Ferrol, un grup complicat amb tot l’arsenal.

Amb tot, l’Agrupa arriba amb les seves atletes més en forma, com Andrea Sabou als 100 mll i a la llargada,  Clara Gabaldón, aquest cop als 200 mll a banda de la llargada,  Laia Monforte als 400 mll, Bàrbara Ramon als 3.000, Marina Covarrubias als 100 tanques, Andrea Alarcón al disc i el reforç de Gema Martí al martell.

Geena Stephens

Finalment, el FC Barcelona afronta la segona jornada de la Liga Iberdrola amb l’objectiu de sempre de quedar en primer lloc. Ho farà a Sòria i davant de Las Celtíberas, Unicaja Jaén i Super Amara Bat. L’equip blaugrana viatjarà amb Laura Hernàndez als 400 mll, Geena Stephens als 400 tanques, Núria Caballero a l’alçada, Cora Salas a la llargada, Mònica Clemente a la perxa, Naiara Estanga al triple i Laura Redondo al martell. A banda de les catalanes, atletes com Alba Borrero, Eva Santidrián o Arantza Moreno conformen un equip temible.

Passant a la Liga Joma, Cornellà Atlètic vol seguir amb la seva bona línia iniciada ara fa dues setmanes a casa. Saragossa serà la seu de la jornada del conjunt del Baix Llobregat, davant de Reial Societat, Surco Lucena i Alcampo Scorpio. I novament arriba amb totes les estrelles, com Bernat Canet als 100 mll, Sergio Ruiz i Alberto Gavaldà als 200 mll, Pau Orive als 1.500 m, Marc Gale als 110 tanques, Jaime Guerra a la llargada, Julen Sayago al triple i Eloi Santafé als 400 t, provinent del CA Igualada.

A València, L’Hospitalet Atletisme tindrà la missió de tornar a sumar una tercera posició o buscar la segona per assegurar-se gairebé la salvació en una hipotètica final de permanència. Per aconseguir això arriben amb Roger Ponce als 200 mll, Josué Canales als 400 mll, Miquel Doménech als 1.500 m, Javi Lorente als 400 t, Dani Lorente a l’alçada, Xavi Barrubés a la llargada i al triple, Jaume León al disc i Marc Alique a la javelina. Unicaja Jaén, CAPEX i Fent Camí seran els equips participants.

Finalment, Agrupació Atlètica Catalunya masculí visita Pamplona per mirar de sumar dos punts per lluitar amb més fiabilitat per la salvació final. S’enfronten a GrupoEmpleo Pamplona, Trops Cueva de Nerja i SG Pontevedra. A la capital navarresa viatjaran el balear Sebastià Pons als 100 mll i 200 mll, Ilias Fifa als 3.000 m, Dani de la Hoz als 110 tanques i 400 tanques, Àngel i Dani Torrero a l’alçada, Oriol Almirall a la perxa, Aaron Sola al disc i al pes i Marc Sala al triple.

· Encontres i Atletes inscrits