Segona jornada de les Trail Running series 2023

667

La Federació Catalana d’Atletisme organitza les Trail Running series de la disciplina de trail amb cinc proves al llarg d’aquest any. Aquest diumenge arriba la segona, la 6a edició de la Sísmica Race, que se celebra al municipi de Sant Andreu de la Barca, a la comarca del Baix Llobregat. Aquesta serà la segona jornada després de la viscuda als Senders de Can Costa.

El Trail Sísmica Race és una prova organitzada de manera conjunta per Sísmica Race i el Club d’Atletisme Sant Andreu de la Barca, CASAB. La cursa es disputarà sobre dos recorreguts diferents, un de 10 K i l’altre de 24 K. La sortida es donarà al nucli central de la població de Sant Andreu de la Barca a les 9 h, on sortiran els atletes de la cursa Trail, mentre que a les 9.30 h sortiran els atletes de la prova Sprint de 10 K. A la 13 h es donarà per finalitzada la prova amb l’entrega de premis.

Pel que fa al recorregut de 10 K, un cop es doni la sortida des del nucli de la població, el circuit anirà per fora del terme municipal, amb una alçada màxima de 256 metres, al punt del Pi Tallat, i des d’allà, fins arribar a meta, el tram serà de baixada, tal i com s’explica a la plana web de Sísmica Race.

Pel que fa a la cursa de 24 K, el punt més alt serà de 548 metres, a la Creu d’Aragall, i des d’allà començarà la baixada fins al punt d’arribada.

· Web Cursa

Ara mateix, la classificació de les Trail Running Series l’encapçala en Toni Baños, de la JA Berga, a la categoria masculina, després d’aconseguir la màxima puntuació a la primera prova, mentre que en categoria femenina és Ahlam Elkakdi, de l’UA Terrassa, la líder després de la primera cursa.

Diversos són els atletes inscrits i inscrites a la prova. A la categoria masculina, el líder de les TRS, Toni Baños, serà un dels destacats a la prova dels 21 K, juntament amb Carles Reposo, Roger Comellas i Adrian Martín. A la prova dels 10 K, els atletes destacats seran Jordi Cifuentes i Oriol Gibert.

Pel que fa a la prova femenina, la líder de les TRS, Ahlam Elkakdi, serà una de les atletes més destacades, juntament amb Núria Artells, actual guanyadora de les TRS al 2022, Jenny Arasil, Irene Fuertes i Raquel Parrado. Tot això als 21 K. Pel que fa als 10 K, l’atleta més destacada serà  Sara Roca. En total, seran uns 500 els inscrits i inscrites els que participaran a la prova.

Finalment, cal destacar que aquest cap de setmana es disputa el Campionat d’Espanya de Trail Running Absolut al municipi de Zahara de Cadis. Sis atletes catalans hi prendran part. Diego Arroyo, Daniel Castillo, Victor Mier, Marcel Romaní, Jan Margarit i Sílvia Puigarnau. La sortida es donarà a les 10 h del diumenge.

· Reglament   · Atletes inscrits   · Informació Tècnica