Serrahima acull el Campionat de llançaments menors

427

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest diumenge el Campionat de Catalunya de llançaments menors a l’estadi Joan Serrahima de Barcelona. En una jornada de tot el dia, les categories sub 16, sub 18 i sub 20 competiran a la javelina, al martell i al disc per buscar pujar als diferents esglaons dels podis. Noms com els de Daniela Fernàndez, Erika Sellart o Aleix Camats estaran presents.

La competició començarà a les 9 h amb la disputa de proves sub 16, com el martell masculí i el disc i javelina femenina. A partir d’aquí, les diferents proves sub 18 i sub 20 s’aniran disputant fins a les 20 h, hora de l’inici del disc sub 18 i el disc femení sub 20.

En total, 54 medalles seran repartides durant tot el diumenge, i els atletes prepararan d’aquesta manera les properes cites, en alguns casos, el Campionat d’Espanya absolut de llançaments, i en la gran majoria el de llançaments menors.

Anant per proves, destaca la presència del llançador del CA Igualada Aleix Camats, atleta internacional i que va aconseguir medalla al Campionat de llançaments absolut. Camats competirà a la prova sub 20. També al disc sub 20, una altra de les estrelles, Daniela Fernàndez, que competirà buscant superar els 53 metres superats en el darrer critèrium. Finalment, Erika Sellart serà baixa a la javelina sub 18. 

A banda d’ells, repassem prova per prova. Al disc sub 16, l’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya Ferran Fanés arriba amb la millor marca dels presents amb 45.53 m. Al disc sub 18, Daniel Gonzalo és l’actual millor classificat després dels diferents critèriums disputats, però Pau Crespo el segueix a prop. 45.43 m per l’atleta del CA Nou Barris i 41.02 m per l’atleta del CA Tarragona.

Al martell sub 16, l’atleta del CA Sant Celoni, Jordi Segura, ha obtingut la millor marca amb 37.05 m, tot i que a tocar té a Àlex Díez, del Cornellà Atlètic, i a Adrià Blanch, de l’UA Rubí. Al martell sub 18 tornarem a tenir un duel entre Eric Recolons, del CA Mollet, i Arnau Martínez, del FACVAC, que arriben com sempre molt igualats, amb Pol Hernàiz, del CA Gavà, com a tercera opció. Finalment, al martell sub 20, Jordi Pizarro, de l’AA Catalunya, parteix amb avantatge.

A la javelina sub 16 també trobem tres homes amb opcions de medalla d’or. D’una banda, Joan Herrerías, del CA Granollers, de l’altra Jan Tomàs, de l’Aldahra Lleida, i finalment Adrià Sànchez, del CA Parets. A la prova sub 18, un atleta destaca per sobre de la resta. Iñaki López, del FC Barcelona, arriba després de superar els 60 metres, amb Pep Vidal i Pau Crespo per darrere. Finalment, bonic duel a la javelina sub 20, entre Guim Morcillo, que l’altra dia va aconseguir marca personal al campionat absolut, i Hailu Estrampes, del CA Ascó, acostumat a tots els rècords en categories anteriors, debutant aquest curs a sub 20.

Ioana Maria Secara el passat cap de setmana a Santa Coloma. Foto FCA

A les proves femenines, en el disc sub 16, l’atleta de l’UCA Marina València arriba amb la millor marca fregant els 30 metres, seguida de Martina Rubio. Al disc sub 18, les millors classificades son Paula Gallego del CA Ascó i Carla Rodríguez del FACVAC. A la prova sub 20, a banda de Daniela Fernàndez, Maria Vallès i Ioana Maria Secara també acrediten bones marques.

Al martell sub 16, l’atleta del CA Sant Andreu de la Barca, Ainhoa Orozco, arriba després de superar els 46 metres, seguida d’Emy Ubochy, del Nàstic. Al martell sub 18, les coses arriben molt igualades. D’una banda, la millor marca fins al moment és de Sofia Ros, de l’AA Catalunya, seguida d’Aina Gost, del CA Vic, i amb Íngrid Molina, del Pratenc AA, en tercera posició. Finalment, una altra prova destacada serà el martell sub 20, on Carla Serral arriba després d’un excel·lent paper el passat dissabte al Campionat absolut de llançaments. Serral, del FC Barcelona, acredita 50.37 m, però al costat tindrà Mar Santanach, amb 50.21 m i també fent bon paper els darrers campionats.

A la javelina, Ángela Sellart, germana d’Erika, arriba amb la millor marca a la prova sub 16, seguida de Jana Parareda. A la prova sub 20, trobem dues atletes destacades. D’una banda, Íngrid Valcarcel, del FC Barcelona, que tants bons resultats va tenir l’any anterior, seguida d’Ainhoa Pinilla, atleta experta també en combinades, que arriba fregant la marca de Valcarcel.

Bona part del Campionat el podreu anar seguint a les xarxes socials de la FCA, amb el recull de les millors accions i els podis més destacats.

· Reglament   · Atletes admesos