Serrahima resoldrà el grup A del Campionat de clubs

740

La Federació Catalana d’Atletisme organitza la segona jornada del Grup A del Campionat de Catalunya de clubs, la que resoldrà definitivament el podi de la lliga, amb L’Hospitalet Atletisme, FC Barcelona i Cornellà Atlètic com a candidats reals per aconseguir la victòria. A la primera jornada, l’equip hospitalenc va guanyar amb solidesa, però blaugranes i verds voldran lluitar fins al final, sense descartar els amfitrions, l’AA Catalunya, que no ha dit l’última paraula.

A les 17 h s’inicia la competició amb la prova dels 400 mt i diversos llançaments i salts. A les 19.50 h se celebra el 4×100 mixt i allà es determinarà l’equip que definitivament aconseguirà la victòria, a banda dels dos equips restants que ocuparan el podi.

D’entre els atletes presents n’hi ha molts de destacats. A les proves masculines, els 200 mll tenim, entre d’altres, a Roger Ponce de L’Hospitalet Atletisme, amb 21.08, Miguel Gasch o Mark Vekemans. En els 800 m, duel entre Abdelmounim El Joukh i Brahim Fateh, i en els 400 t atletes com Eloi Santafé, David Pérez i alguns amb molt recorregut com Oriol Piqueras i Pau Fradera, que farà el seu debut aquest any. En els 3000 obstacles destaca la presència del Medhi Aboujanah i Daniel Álvarez, del Cornellà Atlètic.

En els salts, bon duel a la perxa, amb Aleix Pi del Barça i atletes com Ricard Clemente o Oriol Almirall. També bona presència d’atletes destacats a la llargada, com ara Marc Garcia, Pol Ferrer, Aitor Caldito i Jan Díaz. En els llançaments, Jotas Ortega, Eloi Rovira i Aaron Solà buscaran la victòria per donar punts importants als seus equips, amb bona presència també d’atletes catalans de nivell a la javelina, amb Àlex Sànchez, Marc Alique o Jhon Louis Garcia. Finalment, als 5.000 marxa, Óscar Martínez serà l’atleta més destacat, juntament a Ivan López, murcià del Barça.

A les proves femenines, presència destacada de tots els equips per buscar la millor suma de punts possibles. Anna Monsó, del Barça, lidera les marques dels 200 mll, amb Maria de Mingo i Carla Cagigós també amb molt a dir. El 800 m també estarà molt igualat. Carla Bisbal, del CA Igualada, mirarà d’ajudar al seu club a buscar la salvació, amb la presència de rivals com Marta Bayo, Núria Tillo i Marwa El Khouya. Als 400 tanques, l’AA Catalunya tindrà avantatge amb la presència de la madrilenya Lidia Abad, l’única que baixa del minut. Lluïsa Mitjà i Adhara Barril tenen molta experiència a la distància.

En els 3.000 obstacles, L’Hospitalet Atletisme parteix amb avantatge amb Aida Alemany, però el FC Barcelona presenta a dues atletes de molt nivell, com Adriana Hritiuc i Laura Torres. L’alçada és pot considerar una veritable final del Campionat de Catalunya absoluta, amb Ona Bonet de l’Avinent Manresa, Núria Caballero del FC Barcelona i Irene Clemente del Cornellà Atlètic. El mateix succeeix amb el triple, amb Naiara Estanga, Rosa Maria Buscà i Julia Quevedo, tres de les quatre líders catalanes actuals, amb Diwa Vila i Sheila Dobón amb molt a dir.

Al disc i al martell, dues atletes destaquen per sobre de totes. D’una banda, l’AA Catalunya té la victòria gairebé al sarró amb Andrea Alarcón, seguida d’atletes com Haja Gerewu, Maria Muzas o Zaynab Nouali. En el martell, Laura Redondo participarà per segon cop aquest curs per buscar assegurar la màxima puntuació pel Barça, amb Gema Martí i Belén Bermejo buscant la millor puntuació.

A la marxa, Mireia Urrutia, de L’Hospitalet Atletisme, lidera les millors marques, però tindrà davant atletes com la madrilenya Irene Montejo, Georgina Beltej o les marxadores del Cornellà Atlètic, Érika Duro i Alicia Castejón.

Les proves dels 4×400 m i del 4×100 mixt també tindran molt a dir, possiblement, decidiran les primeres places. A la zona de descens, Barcelona Atletisme, Aldahra Lleida i CA Igualada lluitaran pel lloc que resta de salvació, amb avantatge per l’equip del Segrià.

· Reglament   · Atletes inscrits