Set atletes de Catalunya al Campionat d’Europa de cros

683

Set atletes de Catalunya competiran amb l’equip RFEA al Campionat d’Europa de cros, que es disputa aquest proper diumenge a Torí, capital del Piemont a Itàlia. A les 9.35 h s’iniciarà el campionat amb la cursa sub 20 masculina, seguida de la sub 20 femenina, a les 10.05 h. A les 11.30 h donarà el tret de sortida la cursa sub 23 masculina, i a les 12.03h, la femenina. Finalment, A les 12.33 h començarà la prova absoluta femenina, deixant com a últim plat la cursa masculina, a la 13.10 h.

A la categoria absoluta trobem dos atletes catalans. D’una banda, la vilafranquina Naima Aït Alibou, que competirà a la cursa sènior femenina, després de ser la primera atleta de l’estat al darrer cros d’Atapuerca, acabant en 9a posició i  guanyant-se directament la plaça per competir a Torí. I de l’altra, l’Abdessamad Oukhlefen, classificat en 5è lloc en el mateix cros, que tornarà a aquesta competició després de ser medallista sub 23 l’any 2019.

A més a més, en categoria sub 23 trobem a tres atletes locals. A la cursa masculina competiran l’Aaron Las Heras i l’Adam Maijó. Las Heras ha desenvolupat gran part de la seva carrera atlètica els darrers anys als Estats Units, i amb grans resultats a les proves de cros de la National Collegiate Athletic Association NCAA d’aquesta temporada. Maijó, d’altra banda, ha tingut un paper destacat en les proves de cros estatals aquest 2022, amb un bronze per clubs al darrer Campionat d’Espanya. També, a la cursa femenina trobem a Laura Rodríguez, atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya, que es va guanyar un lloc després de pujar al podi del cros d’Atapuerca, acabant en segona posició.

Finalment, a la cursa sub 20 trobem a dos atletes catalans més. L’Aleix Vives, del FACVAC Valls, un dels escollits, després d’acabar en tercera posició al cros d’Atapuerca i guanyar la medalla d’or en el Campionat de Catalunya a Mollerussa, i l’Eric Lore, del Cornellà Atlètic, que també forma part de l’equip RFEA després d’acabar en setena posició al campionat d’Espanya de cros. Lore ja va competir la temporada passada a l’Europeu.

· Web Campionat   · Selecció Espanyola   · Atletes inscrits