Set curses de ruta arreu del país

669

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre del 2022 hem viscut set proves federades de ruta arreu de Catalunya. Entre elles, el Campionat de Catalunya de mitja marató a Lleida.

Martorell va acollir la 23a cursa 5K del municipi, amb uns 600 corredores i corredors que van omplir els carrers del municipi del Baix Llobregat. En categoria femenina, la victòria va ser per l’Aina Cinca, de l’Hospitalet Atletisme, amb un temps de 18:30 i rècord absolut d’Andorra. En segona posició, va entrar l’Ariadna Fernàndez, amb un temps de 19:50, mentre que el tercer lloc va ser per la Sandra Maldonado, amb 20:18. En categoria masculina, també l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Alejandro Rodríguez Pritchard, es va endur la victòria amb 15:46, seguit del seu company Xabi Bastarrica, amb 16:16. Finalment, l’Erik Wang-bruun va entrar en tercer lloc amb 16:25.

· Resultats Martorell

Podi Martorell

Cornellà del Llobregat també va acollir una clàssica, la 41a cursa Ciutat de Cornellà, on el 10K era el protagonista. La Mercè Guerra va guanyar la prova femenina amb 35:05, seguida de la Sofia Aguayo amb 36:14 i la Marta Vidal amb 40:48. Pel que fa a la categoria masculina, L’Albert Ollé va ser el guanyador amb 30:44, seguit de dos atletes del Cornellà Atlètic, en Dani Álvarez amb 31:18 i l’Àlex Salas amb 31:27. Hi van assistir uns 600 atletes.

· Resultats Cornellà

Alhora també, les mitges maratons van ser protagonistes. A Ripoll vam viure el 43è Campionat d’Atletisme de fons del Ripollès, amb la prova reina de 21K. En Nan Oliveras va ser el guanyador de la cursa masculina amb un gran temps d’1:05:40, seguit de l’Albert Cristòfol amb 1:10:45 i de l’Albert Ruz amb 1:10:48. Pel que fa a la cursa femenina, victòria de la Berta Cabanas amb 1:19:35, seguida de la Bàrbara Ramon amb 1:20:37 i la Judit Pujol amb 1:23:27. Hi van assistir uns 200 atletes.

· Resultats Ripoll

Podi Ripoll

A Vilafranca també es va viure una mitja marató, concretament la 42a Mitja Marató de l’Espirall, que va reunir uns 1.200 atletes, una de les xifres més altes a nivell català. En Roger Roca va ser el guanyador de la prova masculina amb un temps d’1:10:48, seguit d’en David Sancho amb 1:11:50 i de l’Albert Ferrer amb 1:11:53. En categoria femenina, victòria de l’atleta portuguesa Inés Mota amb 1:25:19, seguida de la Núria Da Silva amb 1:27:05 i de la Miriam López, amb 1:27:51.

· Resultats Vilafranca

La darrera mitja marató va ser la de Sant Cugat, que arribava a la seva 37a edició. Gairebé 1.000 atletes van corre pels carrers del municipi del Vallès Occidental. L’Estela Peris va ser la dona més ràpida amb 1:27:17, seguida de la Maria Neus Monfil amb 1:31:15 i de la Mathilde Robert-Caldini amb 1:32:01. En categoria masculina, en Josep Díaz va entrar en primer lloc amb un temps d’1:09:12, seguit de l’Ewen Tougoat amb 1:10:25 i d’en Karl Fremstad amb 1:10:36.

· Resultats Sant Cugat

Finalment, destaquem dues curses més. D’una banda, les Milles Nocturnes de Cerdanyola, disputada dissabte amb uns 1.000 corredors corrent uns 10K. La Laura Gómez va conseguir la victòria en categoria femenina, acabant amb un temps de 35:10 i en Carles Marín va guanyar la categoria masculina amb 33:52. Per altra banda, a les Franqueses del Vallès es va córrer una cursa benèfica, els 10K de les Franqueses, on la recaptació va anar destinada a la recerca i la lluita contra el càncer de ronyó. L’Oriol Ciurans amb 34:31 i l’Eva Martos amb 39:52 van ser els guanyadors.