Set equips catalans a les de Divisió d’honor RFEA

603

Set equips de Catalunya participen aquest cap de setmana a les finals de Divisió d’honor RFEA, repartides entre les finals de permanència i les del títol. A Madrid, tres equips participaran a les finals del títol, el Cornellà Atlètic masculí i el FC Barcelona i el CA Manresa femení. Vallehermoso serà la seu de les dues finals amb molt en joc i amb els equips amb ganes de donar la sorpresa.

A banda d’això, els dos equips de l’AA Catalunya i L’Hospitalet Atletisme competiran a la final de permanència. Els dos masculins a Sòria durant el diumenge i els equips femenins a Saragossa, en aquest cas, el dissabte.

El Cornellà Atlètic està davant d’una situació històrica. Ara mateix 5è a la classificació, en el seu any de debut a la Divisió d’Honor vol lluitar per entrar al podi. I, malgrat els potents equips que té al davant, tenen una plantilla prou poderosa per plantar cara a tots plegats. Playas, Grupoempleo Pamplona, Fent Camí Mislata, Unicaja Jaén i Trops Cueva de Nerja seran els rivals més directes.

Bernat Canet als 100 mll, Jaime Guerra a la llargada i Paul McGrath als 5.000 marxa abanderen un equip que també tindrà a Jan Badia als 800 m, Àlex Salas als 1.500 m, Marc Gale als 110 t, Pol Ferrer als 400 t, Dani Álvarez als 3.000 obstacles i atletes molt experimentats com Alberto Gavaldà als 400 mll o Jotas Ortega al pes. El club és conscient de l’objectiu i ho lluitarà tot fins al final. A les 17 h de dissabte començarà la final.

A la mateixa hora, però de diumenge, i al mateix escenari, l’estadi Vallehermoso, FC Barcelona i CA Manresa lluitaran per un lloc al podi de la final de la Liga Iberdrola. Ara mateix, l’equip culer és tercer i les del bages, vuitenes. Les blaugrana hauran de lluitar per aconseguir una bona situació, davant de dos equips punters com el Playas i el València Atletismo, i d’altres que posaran les coses difícils, com l’Atletismo San Sebastián o el Trops Cueva de Nerja.

El FC Barcelona arriba a la gran cita amb Jaël Bestué als 100 mll, Laura Redondo al martell, Laura Hernàndez als 400 mll, Geena Stephens als 400 tanques, Mònica Clemente a la perxa i Naiara Estanga al triple salt. Les atletes catalanes que lideren un grup que també tindrà a Eva Santidrián, Elba Parmo, Arantza Moreno o Sophia Molina, entre d’altres.

Pel que fa al CA Manresa, l’equip bagenc buscarà millorar la vuitena plaça amb totes les seves estrelles, liderades per Laura Bou als 400 mll, Maria Guerrero als 3.000 obstacles i Mercè Guerra als 1.500 m. A més a més, les joves Ona Bonet a l’alçada, Érika Sellart a la javelina i Elda Romeva a la llargada, i d’altres com Montserrat Montañés al martell o Emilia del Hoyo als 100 tanques. Totes sumen molta experiència i les més joves, uns darrers mesos de molt de nivell.

D’altra banda, també es disputen les finals de permanència. Dissabte a la tarda, a Saragossa, L’Hospitalet Atletisme i l’AA Catalunya competiran per buscar la salvació. Les primeres parteixen amb un cert desavantatge, tot i que ara mateix estarien fora, tenint Ria Ferrol i Súper Amara Bat els grans rivals. L’equip barceloní, en canvi, ho tindrà més fàcil per sentenciar la permanència.

I en aquest cas, l’Agrupació viatja a Saragossa amb Clara Gabaldón als 200 mll, Andrea Sabou a la llargada, Bàrbara Ramon als 3.000 m liderant l’expedició, amb Judit Prats, Lidia Abat, Marina Covarrubias i Gema Martí aportant també en les seves proves. Cal destacar la presència d’atletes amb un futur prometedor, com la saltadora de perxa Noa Martínez i Anna Rovirosa als 1.500 m.

D’altra banda, L’Hospitalet Atletisme haurà de posar tota la carn a la graella per buscar la salvació. Amb la important baixa d’Aina Ramos a la javelina, l’equip hospitalenc tindrà a atletes com Clara Las Heras als 3.000 m, Igambo Muakuku als 100 mll, Irene Rubio als 800 m, Aida Alemany als 3.000 obstacles, Mireia Urrutia als 5.000 marxa i a Marina Lamata als 100 tanques com les grans apostes.

A Sòria, el dia següent pel matí, les tornes canvien per aquests dos clubs. L’Hospitalet Atletisme és qui té les opcions més clares de salvació amb el grup masculí, per un AA Catalunya que haurà de lluitar més per aconseguir l’objectiu. L’equip hospitalenc arriba amb atletes com Roger Ponce als 200 mll, Josué Canales als 400 m, Brahim Fateh als 3.000 m o Marc Alique a la javelina.

Per part de l’Agrupació, l’equip de Montjuïc mirarà de sumar els màxims punts possibles amb noms com els de Dani Torrero a l’alçada, Aaron Solà al disc, Oriol Almirall a la perxa, Víctor Fernàndez als 100 mll, Ilias Fifa als 3.000 m i Joel Martín als 400 tanques, a banda de noms d’atletes amb molta experiència com Robert Díez, que el veiem a la prova de la llargada.

Els vuit equips tindran un cap de setmana de molta tensió i amb tots els ulls posats en tres punts diferents. A la nit de diumenge sabrem com queda la presència catalana la temporada que ve a Divisió d’Honor.

· Encontres