Set equips catalans inicien el camí a Divisió d’Honor

774

Aquest dissabte es dona el tret de sortida al Campionat d’Espanya de Clubs, també conegut com a Liga Iberdrola a la categoria femenina i Liga Joma a la masculina. I ho fa amb la presència de set equips catalans de cinc clubs diferents. L’Hospitalet Atletisme masculí i femení, Agrupació Atlètica Catalunya masculí i femení, Cornellà Atlètic masculí i Barça i CA Manresa femenins disputaran la primera jornada en tres seus diferents, dues d’elles a Catalunya.

De fet, l’únic equip que s’haurà de desplaçar fora del territori català serà L’Hospitalet Atletisme femení, que disputa la seva jornada a València. La resta es repartiran entre Cornellà del Llobregat i Barcelona. Destaquem, d’entrada, aquesta darrera, amb la jornada en disputa a l’estadi Serrahima i on competiran FC Barcelona, Agrupació Atlètica, CA Manresa i Piélagos de Cantàbria.

El FC Barcelona parteix com a gran favorit, amb CA Manresa i AA Catalunya disputant-se la segona plaça. Del club blaugrana destaca la presència de Geena Stephens als 400 tanques, Núria Caballero i Aina Rabadan a l’alçada, Mònica Clemente i Clara Fernàndez a la perxa, Cora Salas a la llargada i Laura Redondo al martell, que torna després de la seva operació.

Avinent Manresa

Davant tindran al CA Manresa, que darrerament ha participat a la final pel títol de DH. Amb Laura Bou al capdavant, el club manresà també tindrà la participació de Meritxell Tarragó als 400 mll, Mercè Guerra i Marina Guerrero als 800 m i als 3.000 obstacles, Meritxell Soler als 1.500 m i als 3.000 m, Mireia Guarner als 3.000 m, Emilia del Hoyo als 100 t, Ona Bonet a l’alçada, Mar Juàrez als 5.000 marxa i atletes del Muntanyenc de Sant Cugat com Elda Romeva, Helena Santacana o Martina Zunino.

Finalment, l’Agrupació Atlètica Catalunya participarà com a local, i ho farà amb l’objectiu de buscar una bona plaça per sumar punts per la permanència. Destaquen, entre d’altres, Andrea Alarcón al disc, Clara Gabaldón i Andrea Florina Sabou a les proves dels 100 mll i la llargada, Laia Monforte als 400 mll, Bàrbara Ramon als 3.000 m, Marina Freixa als 3.000 obstacles i Katia Coquis a la javelina, a banda d’Anna Rovirosa i Maria Taggi, provinents del FACVAC i Anna Cardona, saltadora de perxa de l’UA Montsià.

L’Hospitalet At.

A València, L’Hospitalet Atletisme competirà amb Valencia Atletismo, Las Celtiberas de Soria i Trops Cueva de Nerja. L’equip hospitalenc arriba amb l’objectiu de la permanència i buscarà una tercera posició que l’ajudi en les jornades posteriors. Destaca la presència d’atletes com Aina Ramos a la perxa, Sònia Nasarre als 400 mll, Laia Casajoana als 800 mll, Clara Las Heras als 3.000 m, Aida Alemany als 3.000 obstacles, Esther Dobón a la perxa, Júlia Quevedo a la llargada i al triple, Olga Morraja a pes i disc, Gemma Mora i Mireia Urrutia als 5.000 marxa, i les atletes dels clubs afiliats, com ara Laurine Marimón, Marta Méndez o Marina Lamata.

AA Catalunya

Pel que fa als equips masculins, tots tres competeixen a Cornellà del Llobregat. I tots tres amb l’objectiu d’aconseguir una segona plaça que queda oberta. La primera, a priori, hauria de ser pel Playas de Castellón. Comencem per l’equip local, el Cornellà Atlètic, que debuta a Divisió d’Honor i ho fa amb un equip farcit d’estrelles. Destaquem a diversos d’ells, com a Bernat Canet als 100 mll, Sergio Ruiz als 200 mll, Àlex Salas als 1.500 m, Marc Gale als 110 t, Jaime Guerra a la llargada, Pol Ferrer a la perxa, Jotas Ortega al pes i Paul McGrath i Óscar Martínez als 5.000 marxa.

Davant, L’Hospitalet Atletisme que torna a Divisió d’Honor i també ho fa amb un equips amb atletes molt destacats, començant per Elvin Josué Canales, 5è absolut als 800 m, Joan Moreno, 4rt absolut als 400 tanques i que competirà als 400 mll, Roger Ponce als 200 mll, els germans Lorente als 400 tanques i a l’alçada, Miquel Doménech als 1.500 m, Xavi Barrubés a la llargada i el campió paralímpic als Jocs de Tòquio, Yassine Ouhdadi.

Finalment, l’Agrupació Atlètica Catalunya tancarà el grup. L’equip barceloní ha aconseguit la salvació els darrers anys i busca el mateix objectiu. Entre els destacats del dissabte hi son els germans Torrero a l’alçada, Aaron Sola al pes i al disc, Víctor Fernàndez als 100 mll, Pelayo Garcia als 1.500 m, Aleix Serra als 3.000 m i Jhon Louis Garcia a la perxa.

Les proves començaran 17 h del dissabte i finalitzaran a les 20.40 h amb els relleus 4×400 m.

· Reglament   · Equips i encontres   · Atletes inscrits