Set equips catalans tanquen la Divisió d’Honor

552

Set equips catalans van participar aquest cap de setmana a la Liga Joma i Liga Iberdrola, a les jornades finals, i en major o menor grau, tots van aconseguir els seus objectius. D’entrada, el FC Barcelona femení va pujar al podi de la final del títol a Madrid a la Liga Iberdrola. Els dos equips de l’Agrupació Atlètica Catalunya i L’Hospitalet Atletisme van aconseguir la salvació i CA Manresa femení i Cornellà Atlètic masculí van gaudir a les finals del títol.

Comencem pel FC Barcelona femení i aquest tercer lloc al podi de la Liga Iberdrola. L’equip culer va executar una jornada molt regular i va plantar cara als dos tòtems del moment, Valencia Atletismo i Playas de Castellón, acabant terceres a la jornada final amb 118 punts.

De totes les participants destaquem, per sobre de tot, la gran marca de Laura Redondo al martell, amb 71.01 m. Redondo està de tornada i va aconseguir el RCAM de la Liga Iberdrola. A més a més d’ella, Yulimar Rojas va saltar al triple aconseguint també RCAM amb 14.96. Amb Redondo i Rojas, Jaël Bestué va guanyar els 100 ml amb 11.36, Geena Stephens va acabar segona als 400 t amb 58.74, i el relleu 4×400 m va guanyar amb 3:33:50 i la mateixa Stephens i Laura Hernàndez a l’equip.

Avinent Manresa

A la mateixa lliga, el CA Manresa va participar amb 53 punts finals, que el deixen a la 8a posició final de la Liga Iberdrola, un nou èxit participant a la final del títol. La gran marca del dia pel club manresà va ser la de Laura Bou. L’atleta va acabar tercera als 400 mll amb un temps de 52.91, marca personal. A més a més, Marina Guerrero va acabar tercera als 3.000 obstacles amb 10:21:49, Ona Bonet 4a a l’alçada amb 1.78 m i Érika Sellart 4a a la javelina amb 45.36 m. També destaquem la victòria de Xènia Benach als 100 tanques amb el Valencia Atletismo.

Cornellà At.

Això pel que fa a la final de la Liga Iberdrola. La final de la Liga Joma també va tenir un equip català, el Cornellà Atlètic. Els atletes del Baix Llobregat debutaven aquest any a DH i ho van fer a la final pel títol, acabant 6ens amb 76 punts, una classificació magnífica per fer el seu debut aquest curs.

En grans marques, destaquem el segon lloc de Bernat Canet amb 10.50 als 100 mll, Jaime Guerra a la llargada amb 8.07 m i guanyant el concurs, igual que Paul McGrath a la marxa, amb 19:37:34, i  Marc Gale segon amb 13.79 als 110 tanques. Menció especial al 4×100 m, amb una marca magnífica de 40.09 i guanyant la prova, amb Bernat Canet, Sergio Ruiz, Marc Gale i Adrià Reina.

AA Catalunya

A les finals de permanència, èxit majúscul pels quatre equips catalans. Tots ells es van salvar, els dos de l’Agrupació Atlètica Catalunya i els dos de L’Hospitalet Atletisme. A Saragossa, la Liga Iberdrola va veure com barcelonines i hospitalenques aconseguien la salvació somiada. L’equip resident a Montjuïc va tancar la jornada amb un bon nivell, mantenint la seva posició aconseguida en les dues primeres jornades, acabant amb 91 punts.

Destaquen, per posicions, les victòries de Noa Martínez a la perxa amb 4.00 m, que li va valdre per aconseguir el rècord de Catalunya sub 18, els primers llocs de Judit Prats al pes i de Gema Martí al martell i la d’Andrea Sabou a la llargada, amb marca de 6.18 m. A més a més, segon lloc del 4×100 m i la tercera de Marina Covarrubias als 100 tanques amb 13.69 i de Lidia Abad als 400 tanques amb 1:01:16.

L’Hospitalet At.

A la mateixa final, L’Hospitalet Atletisme va acabar darrera de l’equip barceloní per només mig punt, 90.5 punts, i d’aquesta manera aconseguien la salvació, després dels dos punts sumats en les primeres. Destaca la victòria de Maria de Mingo als 200 mll amb 24.70 m, el segon lloc d’Igambo Muakuku als 100 mll amb 11.94 i d’Aida Alemany als 3.000 obstacles amb 10:52:80 i la victòria del relleu 4×100 m. També destacar els tercers llocs d’Olga Morraja al disc i de Clara Las Heras als 3.000 m.

Finalment, a Sòria, els dos mateixos clubs aconseguien la salvació dels seus dos equips masculins. L’Agrupació Atlètica tenia una situació més complicada però finalment va aconseguir la permanència amb una molt bona final. L’Hospitalet ho tenia millor i va acabar patint més, però finalment van segellar la salvació. Ambdós amb 6 punts finals i en la jornada darrera, l’AA Catalunya amb 84,5 punts i L’Hospitalet 67,5 punts.

L’Hospitalet va aconseguir la salvació, en part, gràcies al primer lloc de Roger Sans als 3.000 obstacles amb 9:06:53, els tercers llocs de Ferran Urquia a la llargada amb 7.18 m i de Marc Alique a la javelina amb 61.86 m i el quart lloc de Roger Ponce als 200 mll.

Per part de l’Agrupació Atlètica va destacar Ilias Fifa, amb victòria als 3.000 m amb 8:02:50, la de Marc Sala al triple salt amb 14.86 m, els segons llocs d’Oriol Almirall a la perxa amb 5.00 m, de Dani Torrrero a l’alçada amb 2.04 m, compartit amb el tercer lloc, i el de Joel Martín als 400 tanques amb 51.53 i el tercer lloc de Pelayo Garcia als 800 m.