Set proves de ruta a Catalunya aquest cap de setmana

576

Aquest cap de setmana viurem una gran jornada de ruta per tota Catalunya. Fins a set proves amb circuit homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, entre proves de Mitja Marató, 5K o 10K. Municipis com Cornellà del Llobregat, Martorell, Vilafranca del Penedès, Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Ripoll o Les Franqueses organitzen curses de ruta.

Una de les més destacades, sens dubte, es viurà a Martorell. El municipi del Baix Llobregat acull la 23a cursa de Martorell, una prova de 5K que donarà inici a les 10 h del diumenge. Uns 600 participants competiran en la distància reina i en les proves infantils, amb la participació destacada de la Yolanda Zurriaga, la Laia Castaño i la Sandra Maldonado en categoria femenina i de l’Alejandro Rodríguez Pritchard i en Luís Casanova en la masculina.

· Web Martorell

Cornellà serà l’escenari de LA DE DEU, una cursa solidària de 10K que aquest diumenge arriba a la 41a edició. A banda de la distància llarga, els participants també podran competir en 2K o 500m, destinada a la cursa d’infants. La cursa es desenvoluparà pel centre del municipi, amb sortida i arribada a les pistes d’atletisme, passant pel barri de Fontsanta-Fatjó i vorejant el riu Llobregat.

· Web Cornellà

A Sant Cugat del Vallès es disputarà una nova edició de la Mitja Marató, la 36a, organitzada per l’Ajuntament i pel Club Muntanyenc. Diumenge, els carrers del municipi santcugatenc s’ompliran amb gairebé 1.000 atletes, amb un nou circuit i sortida des de l’avinguda Pla del Vinyet i arribada a la plaça de la Vila. Per primera vegada, la Mitja Marató comptarà amb una cursa de 5K i una altra de 10K. Totes elles s’iniciaran a les 9 h.

· Web Sant Cugat

Vilafranca

A l’Alt Penedès viurem també una Mitja Marató. En aquest cas, la 42a edició de la Mitja Espirall- Vilafranca amb uns 1.540 inscrits i inscrites només en la cursa gran, i superant els 2.500 comptant les curses populars i infantils. L’atleta present més destacat serà en Roger Roca. La prova de mitja marató també és campionat universitari de la distància i es disputarà diumenge.

· Web Vilafranca

Per comarques gironines també viurem una Mitja Marató. Ripoll acull diumenge el 43è Campionat d’Atletisme de Fons del Ripollès, una prova dividida en tres distàncies que recorrerà els carrers del municipi de Ripoll i també les zones boscoses del voltant. A banda dels 21K, amb sortida a les 10 h, els participants també podran participar en una cursa de 10K i de 5K, aquesta última amb sortida a les 10.15 h. La mitja marató tindrà la participació d’uns 600 atletes.

· Web Ripoll

Finalment, Cerdanyola del Vallès i Les Franqueses també acullen proves de ruta. D’una banda, el municipi del Vallès Occidental gaudirà de la 34a edició de Milles Nocturnes, l’única cursa que es disputa dissabte i a partir de la posta del sol. Uns 1.000 participants recorreran els carrers de Cerdanyola a partir de les 20 h, amb inici a les 18.30 h de les curses infantils. En el cas de la cursa de Les Franqueses, es tracta d’uns 10K solidaris que es disputa diumenge, on la recaptació anirà destinada a la recerca i la lluita contra el càncer de ronyó. La cursa s’iniciarà a les 10 h davant del Pavelló Municipal.

· Web Cerdanyola   · Web Les Franqueses