Sis equips de Catalunya comencen la seva participació a DH

474

La Liga Joma i Liga Iberdrola comencen una temporada més, i ho fan amb la presència de sis equips catalans de quatre clubs diferents a Divisió d’Honor. L’Hospitalet Atletisme, Agrupació Atlètica Catalunya, Cornellà Atlètic i Avinent Manresa disputen la primera jornada, amb hospitalencs i barcelonins doblant masculí i femení. Recordem que el Barça ha renunciat aquesta temporada a disputar la Lliga.

Tots els equips arriben amb objectius diferents. D’entrada, L’Hospitalet Atletisme i l’Agrupació Atlètica Catalunya voldran, una temporada més, mantenir els seus equips masculins i femenins a la màxima categoria estatal. El Cornellà Atlètic, després del seu magnífic 5è lloc la temporada passada, busca donar un pas més, ara ja que no son sorpresa. Finalment, el CA Manresa busca, de nou, classificar-se per la final pel títol.

Bernat Canet competirà al costat d’Arnau Monné a Cornellà. Foto Avancam

A Cornellà de Llobregat s’enfronten Cornellà Atlètic i L’Hospitalet Atletisme masculí, amb Playas de Castellón, gran favorit i Tenerife Caja Canarias. Verds i Taronges van pujar fa dues temporades i el camí d’ambdós ha estat diferent. D’entrada, l’equip hospitalenc ve d’aconseguir la salvació a Sòria, mentre que el Cornellà va acabar 5è de la final pel títol. Amb tot, comencem temporada nova i tot està per decidir-se.

A les pistes del Baix Llobregat, tindrem la gran majoria de les primeres espases de tots dos equips. La setmana passada, al Campionat català de clubs, Cornellà va avantatjar en 30 punts a L’Hospitalet, això sí, amb l’equip femení competint plegats. Aquí, les coses poden ser diferents.

El Cornellà arriba a la cita amb atletes com Paul McGrath als 5.000 marxa, Bernat Canet als 100 mll, Àlex Salas als 1.500 m, Marc Gale als 110 tanques, Àlex Valverde i Joel Martín als 400 tanques, Dani Álvarez als 3.000 obstacles, Ramon Adalia doblant llargada i triple i Jotas Ortega al pes. A més, Pol Ferrer i Jesús Castillo, amb el seu paper d’experts en combinades, competint en proves com els 110 tanques o la javelina. Cal destacar, també, a dos atletes vinguts de filials. Ismail Atriki, del GEiEG, al 3.000 obstacles, i Aleix Camats, del CA Igualada, al disc.

L’Hospitalet Atletisme a Cornellà el curs anterior. Foto club

Davant tindran a L’Hospitalet Atletisme. L’equip masculí s’ha reforçat per mirar de donar un cop sobre la taula i no patir com la temporada passada. I a més, recupera a atletes importants per la cita. L’equip taronja comptarà amb Roger Ponce i Adam Tallón als 200 mll, Gerard Riera als 800 m, Joan Bru i Brahim Fateh als 1.500 m, Javi Lorente i Joan Moreno als 400 t, Roger Sans als 3.000 obstacles, Xavi Barrubes doblant triple i llargada, Óscar Martínez als 5.000 marxa i Joaquim Rodríguez, competint a pes i disc. A més, atletes com un dels estendards de l’equip, Sergi López, al pes i al martell.

La jornada es disputarà dissabte a la tarda a partir de les 17 h i amb les 20.40 h com a darrera hora de proves. A la cita també veurem altres atletes catalans en equips com el Playas, com Arnau Monné, Ibrahim Ezzaydouni, Adrià Alfonso, Àlex Pintado o com el Caja Canarias, amb Dídac Salas i David Fradera.

A Sòria tindrem la presència de l’Agrupació Atlètica Catalunya en categoria masculina. L’equip barceloní també va aconseguir la salvació la darrera temporada en última instància, i precisament va ser a l’estadi de Los Pajaritos. Allà, l’equip del Serrahima comença una travessia per buscar millorar la situació d’anys anteriors.

Per a la cita, l’equip de la ciutat comtal comptarà amb Pelayo Garcia als 800 m, Daniel De la Hoz doblant 100 t i 400 t, els germans Torrero, Daniel i Àngel, a l’alçada, com dos dels caps de cartell, Marc Sala a la llargada, Pau Vergés al triple, Christian Ravar al martell i al pes, Aaron Sola al pes i al disc, Daniel Ruiz al martell i al disc, Jhon Louis Garcia a la javelina o el balear Sebastià Pons als 200 mll. A més, es reforcen amb joves de filials, com Óscar Curto i Bruno Rivera del Dinamik Vilanova, Biel Calvet del Terres de l’Ebre o Joan Gea i Oriol López de l’UA Barberà.

La competició també es disputarà dissabte a la tarda a partir de les 16 h. A banda de l’AA Catalunya, tindrem altra presència catalana a Sòria, com Oriol Almirall, Víctor Fernàndez i Oriol Madí al SG Pontevedra o Àlex Teruel i Víctor Blasi a l’Atletismo Numantino.

· Liga Joma

Anem a la Liga Iberdrola. Aquí, hospitalenques, manresanes i barcelonines disputen tres jornades diferents. Comencem per les primeres, les atletes de L’Hospitalet Atletisme, que visiten Pamplona per competir contra els totpoderosos Grupo Empleo i Playas i contra el Súper Amara Bat. Precisament, a l’equip basc ja les van superar en la final de permanència el curs passat.

L’Hospitalet Atletisme la temporada passada a Manresa. Foto club

L’equip hospitalenc arriba a la cita amb atletes com Maria de Mingo als 200 mll, Laura Torres al 1.500 m, Laia Casajoana al 3.000 m, Aida Alemany als 3.000 obstacles, Elena Llobera a la llargada, Olga Morraja al disc i al martell, Gemma Mora i Mireia Urrutia als 5.000 marxa i Ivet Rovira a llargada i pes. A més, reforços importants de filials, com Ericka Maseras, Marina Lamata i Ruth Martí de l’UCA i Laurine Marimón i Clàudia Mir del CA Tarragona.

La jornada es disputa també la tarda del dissabte. De la resta d’equips, destaca la presència catalana de Marta Mitjans al FACSA Playas de Castellón.

A Leganés, l’Avinent Manresa comença el camí per buscar de nou la final pel títol. Les manresanes mantenen un nivell molt alt, amb peces que tenen una importància cabdal en competicions individuals a tot l’estat. Per tant, un equip a tenir en compte que s’enfronta a Unicaja Jaén, Atletismo Alcorcón i Trops Cueva de Nerja.

Laura Bou serà una de les atletes destacades del CA Manresa. Foto Avancam

L’equip manresà afronta la primera jornada amb Laura Bou als 400 mll, Marina Guerrero als 800 m i als 3.000 obstacles, Mireia Guarner als 3.000 m, Ona Bonet a l’alçada, Mar Santanach al pes i disc i Mar Juàrez i Griselda Serret als 5.000 marxa. A més, la murciana Patricia Serrano als 100 mll i 200 mll, l’atleta amb llicència de Madrid, Lerato Pagès, als 100 tanques i la valenciana Ainhoa Martínez al pes i al disc. A banda d’elles, els reforços dels filials, com les joves Mònica Malevych i Carla Pérez del CA Gavà, Maria March de l’AA Xafatolls o Ioana Maria Secara del CE Penedès.

La jornada es disputarà també la tarda de dissabte a partir de la 17 h. A les files del Trops Cueva de Nerja competirà, precisament, l’ex saltadora de perxa del CA Manresa, Nerea Pérez.

L’agrupació Atlètica Catalunya la temporada passada. Foto club

Finalment, a l’estadi Serrahima de Barcelona, l’Agrupació Atlètica Catalunya acull una altra jornada DH de la Liga Iberdrola. Aquí tindrem la presència d’un dels equips candidats al títol, el Valencia Atletismo, a banda de Tenerife Caja Canarias i Alcampo Scorpio.

L’equip barceloní voldrà també mirar de lluitar pel tercer lloc per començar a sumar importants punts de cara a la salvació. I ho farà amb Clara Gabaldón als 100 mll i a la llargada, Laia Monforte als 400 mll, Loida Reyes als 800 m, Marta Bayo als 3.000 m, la madrilenya Marina Covarrubias als 100 tanques, Andrea Alarcón al pes i disc, Katia Coquis a la javelina i Georgina Ruiz als 5.000 marxa. A més, reforços dels filials, com ara Irina López, Emma Taggi i Marta Gutiérrez del FACVAC, Laia Zurita de l’UGE Badalona o Alba Ruiz i Lara de la Hoz del CA Nou Barris.

Laura Redondo la tindrem a Serrahima. Fotos Martín

La jornada es disputarà també la tarda del dissabte i ho farà amb altres atletes catalanes, com Laura Rodríguez al Tenerife Caja Canarias, Meritxell Benito de l’Alcampo Scorpio, i Daniela Fernàndez, Laura Redondo i Erika Sellart del Valencia Atletismo.

N’estarem molt pendents de les evolucions dels sis equips catalans, amb les posteriors cròniques i informació del que pugui passar de destacat a les nostres xarxes socials.

· Liga Iberdrola