Tercera parada de les TRS als Hostalets de Balenyà

231

Les TRS tornen després de la suspensió de la tercera jornada a Prades degut a les inclemències climatològiques. La d’aquest diumenge havia de ser la quarta jornada, però degut al fent anterior, la 12a cursa del Roc Gros serà la tercera parada de les TRS, després d’Olesa i Terrassa.

Després d’aquesta només restaran tres curses més per acabar les TRS, el Lles Trail a la Cerdanya i la Megalítica a Tossa de Mar, a banda de la cursa a Prades suspesa. No obstant, aquest diumenge la competició s’atura als Hostalets de Balenyà. Allà, més de 600 atletes participaran d’una clàssica de la darrera dècada, la 12a edició del Trail Roc Gros, de 12 K i 21 K. La sortida dels 21 K es donarà a les 8.30 h i la dels 12 K a les 9.15 h, totes dues des de la Plaça Espona del municipi osonenc.

El desnivell de la cursa de 21 K serà de 1.000 metres positius, mentre que la de 12 K serà de 450 metres. El Roc Gros, l’emblemàtica muntanya de gairebé 900 metres d’alçada, es corona al quilòmetre 7, passant també per la part més alta de la via ferrada, Viladecols i encarar de nou els darrers quilòmetres fins arribar de nou a la Plaça Espona, el punt on està la meta.

Pel que fa als atletes apuntats, a la prova dels 21 K, puntuable per les TRS, tindrem la presència del campió de Catalunya absolut de trail, Miquel Corbera, que també ve d’aconseguir medalla al Campionat d’Espanya de trail amb Catalunya. També present l’atleta del JA Berga, Toni Banyos, que ve de competir amb Catalunya al mateix campionat. El líder de les TRS, Víctor Da Costa, també estarà present a la cursa, així com el subcampió català de marató, l’atleta Xavi Tomasa.

Pel que fa a la prova femenina, la líder de les TRS, l’atleta de l’UA Terrassa Alham Elkakdi, serà una de les caps de cartell, juntament amb Natàlia Gonzàlez Barrachina, campiona d’Espanya de trail l’any 2023 i subcampiona catalana aquest curs. Altres destacades seran Sara Roca, 6a a les TRS i Lidia Ramos, 8a classificada.

Recordem que de moment, les TRS les lidera l’atleta Víctor Da Costa amb 30 punts, seguit d’Arnau Montaner, amb 24 punts. A la prova femenina, és Alham Elkakdi qui lidera la classificació amb 30 punts, seguida de Lourdes Puiggros. Oriol Gibert i Laia Calzada lideren la prova sub 23.

· Web Cursa